r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó ahogy Judyth készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Rakott kelbimbó ahogy Judyth készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 6448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    2475 micro
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    266.2 g

Zsír

  • Összesen
    459 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15757.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2227 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    3430 mg
  • Nátrium
    9261 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2716.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1770 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    888 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    1631 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1172 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1315 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    5241 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    14852 micro
Összesen 6448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron kisütjük a felkockázott bacon szalonnát, erre dobjuk rá a megtisztított, vékonyra szeletelt hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, együtt fehéredésig pároljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, borssal megszórjuk, a fokhagymákat rápréseljük, nyomunk bele gulyáskrémet, a paradicsomot és paprikát vékonyan rászeleteljük, só helyett ételízesítőt használunk.
  2. Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, öntünk hozzá 2-3 dl vizet, s fedő alatt, készre főzzük, körülbelül 1 órát. Minél tovább főzzük, szép lassan, annál jobb íze lesz! (A végén jó szaftos, kissé leveses legyen, hogy ne legyen száraz az egész étel.)
  3. Míg a húsos "réteg" készül, a kelbimbókat megtisztítjuk a vastag végeitől, megmossuk, majd méretétől függően egészben hagyjuk, vagy félbe, negyedekre vagdossuk, s leveskockával feltett vízben puhára főzzük.
  4. A rizst a kevés olajon fehéredésig sütjük, állandóan kevergetve felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk (csak itt használunk sót), s fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük. Ha felszívta a rizs a vizet, lekapcsoljuk a tűzhelyet, s hagyjuk tovább párolódni.
  5. Minden elkészült, jöhet a rétegezés! A jénai tál vagy tepsi aljára kiveszünk a húsos részből egy-két evőkanálnyi zsiradékot, s ezen oszlatjuk el a megfőtt, félbevagdosott kelbimbó ½-ed részét, erre terítjük szét a kész rizst, majd jöhet rá a húsos "massza" a levével együtt.
  6. Meglocsoljuk az egyik doboz tejföllel, ráreszeljük a füstölt sajtot. Mindezt betakarjuk a kelbimbó másik felével, szépen, egyenletesen, sorba rakva ráöntjük a reszelt trappista sajttal összekevert második doboz tejfölt, egyenletesen eloszlatjuk, s 150 fokon összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  7. Ha marad, másnap is, melegítve nagyon finom, érdemes annyit készíteni, hogy ne kelljen főznünk a következő napon!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x28x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4004
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.

Ajánló

Lehet mindezt több rétegben lerakni, csak akkor annak megfelelően kell a hozzávalókat szétosztani - ekkor magasabb lesz, természetesen!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezekkel a zöld színű zöldségfélékkel (...ilyen még a sóska, spenót...) úgy van az ember, hogy vagy nagyon szereti, vagy egyáltalán nem. Én és kicsiny családom nagyon szeretjük. Tehát, azoknak ajánlom, akik szintén! Ez is millióképpen készülhet, én így hoztam össze! Nagyon finom! A fotó a hűtőből való kivétel után készült, egyébként melegítve/melegen is szaftos, omlós - nem száraz!!! :) Nem mindig "díjazta" a családom az étkezés közbeni fotózást, de én sem, ezért készült a fotó hidegen! :) Megjegyzem, így is csinos, legalábbis nekem tetszik, az ízéről már nem is beszélve! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...