Rakott kelbimbó ahogy Judyth készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
12g gulyáskrém14 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
0 kcal
-
110g tejföl218 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
63 kcal
-
67g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
167g kelbimbó65 kcal
-
7g leveskocka22 kcal
Összesen
1076
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
70g gulyáskrém83 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0 kcal
-
660g tejföl1307 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g kelbimbó387 kcal
-
40g leveskocka134 kcal
Összesen
6448
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
12.2g darált sertéshús22 kcal
-
1.5g sertészsír13 kcal
-
4.9g bacon19 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.7g gulyáskrém2 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
2.4g tv-paprika0 kcal
-
0 kcal
-
16.1g tejföl32 kcal
-
3.7g füstölt sajt12 kcal
-
3.7g trappista sajt13 kcal
-
4.9g rizs17 kcal
-
9 kcal
-
9.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24.4g kelbimbó9 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
Összesen
155
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 76.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2626.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1544 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 452.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 272 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 873 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 2475 micro
Összesen
1076
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 266.2 g
Zsír
-
Összesen 459 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 1078 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15757.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 2227 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 547 mg
-
Foszfor 3430 mg
-
Nátrium 9261 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.9 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 2716.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1770 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 888 mg
-
D vitamin: 215 micro
-
K vitamin: 1631 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1172 micro
-
Kolin: 833 mg
-
Retinol - A vitamin: 1315 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 5241 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 14852 micro
Összesen
6448
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 113 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg bacon
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 nagy db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 kg kelbimbó
Elkészítés
- A zsíron kisütjük a felkockázott bacon szalonnát, erre dobjuk rá a megtisztított, vékonyra szeletelt hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, együtt fehéredésig pároljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, borssal megszórjuk, a fokhagymákat rápréseljük, nyomunk bele gulyáskrémet, a paradicsomot és paprikát vékonyan rászeleteljük, só helyett ételízesítőt használunk.
- Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, öntünk hozzá 2-3 dl vizet, s fedő alatt, készre főzzük, körülbelül 1 órát. Minél tovább főzzük, szép lassan, annál jobb íze lesz! (A végén jó szaftos, kissé leveses legyen, hogy ne legyen száraz az egész étel.)
- Míg a húsos "réteg" készül, a kelbimbókat megtisztítjuk a vastag végeitől, megmossuk, majd méretétől függően egészben hagyjuk, vagy félbe, negyedekre vagdossuk, s leveskockával feltett vízben puhára főzzük.
- A rizst a kevés olajon fehéredésig sütjük, állandóan kevergetve felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk (csak itt használunk sót), s fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük. Ha felszívta a rizs a vizet, lekapcsoljuk a tűzhelyet, s hagyjuk tovább párolódni.
- Minden elkészült, jöhet a rétegezés! A jénai tál vagy tepsi aljára kiveszünk a húsos részből egy-két evőkanálnyi zsiradékot, s ezen oszlatjuk el a megfőtt, félbevagdosott kelbimbó ½-ed részét, erre terítjük szét a kész rizst, majd jöhet rá a húsos "massza" a levével együtt.
- Meglocsoljuk az egyik doboz tejföllel, ráreszeljük a füstölt sajtot. Mindezt betakarjuk a kelbimbó másik felével, szépen, egyenletesen, sorba rakva ráöntjük a reszelt trappista sajttal összekevert második doboz tejfölt, egyenletesen eloszlatjuk, s 150 fokon összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
- Ha marad, másnap is, melegítve nagyon finom, érdemes annyit készíteni, hogy ne kelljen főznünk a következő napon!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x28x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4004
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.
Ajánló
Lehet mindezt több rétegben lerakni, csak akkor annak megfelelően kell a hozzávalókat szétosztani - ekkor magasabb lesz, természetesen!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Ezekkel a zöld színű zöldségfélékkel (...ilyen még a sóska, spenót...) úgy van az ember, hogy vagy nagyon szereti, vagy egyáltalán nem. Én és kicsiny családom nagyon szeretjük. Tehát, azoknak ajánlom, akik szintén! Ez is millióképpen készülhet, én így hoztam össze! Nagyon finom! A fotó a hűtőből való kivétel után készült, egyébként melegítve/melegen is szaftos, omlós - nem száraz!!! :) Nem mindig "díjazta" a családom az étkezés közbeni fotózást, de én sem, ezért készült a fotó hidegen! :) Megjegyzem, így is csinos, legalábbis nekem tetszik, az ízéről már nem is beszélve! :)