Rakott bolognai
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
BociKriszti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Bolognai alap
-
125g darált marhahús178 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
75g paradicsomszósz18 kcal
-
30g fejtett bab100 kcal
-
1 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Fokhagymás tejföl
Tészta
-
94g spagetti tészta348 kcal
-
0g só0 kcal
Befejezés
Összesen
1082
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Bolognai alap
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
600g paradicsomszósz144 kcal
-
240g fejtett bab799 kcal
-
12 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Fokhagymás tejföl
Tészta
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
0g só0 kcal
Befejezés
Összesen
8657
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Bolognai alap
-
23.6g darált marhahús33 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
2.4g füstölt szalonna15 kcal
-
14.1g paradicsomszósz3 kcal
-
5.7g fejtett bab19 kcal
-
1.3g hegyes erős paprika0 kcal
-
7.1g sajt25 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Fokhagymás tejföl
Tészta
-
17.7g spagetti tészta66 kcal
-
0g só0 kcal
Befejezés
Összesen
203
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2263.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 307.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 10421 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
1082
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 481.8 g
Zsír
-
Összesen 380.3 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18110.7 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 915 mg
-
Kálcium 3805 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 1390 mg
-
Foszfor 6372 mg
-
Nátrium 5450 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 824.4 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 2462.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2080 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 50 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 131 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2999 micro
-
Kolin: 1440 mg
-
Retinol - A vitamin: 1910 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1928 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 83370 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
8657
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1964 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
Bolognai alap
-
1 kg darált marhahús
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
60 dkg paradicsomszósz
-
1 db hegyes erős paprika
-
30 dkg sajt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Fokhagymás tejföl
Tészta
-
750 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
Befejezés
Elkészítés
Bolognai alap
- A szalonnát apró darabokra vágjuk, és közepes lángon zsírjára sütjük. A hagymát összevágjuk, a szalonnazsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott hegyes erős paprikát. Ha a paprika is megdinsztelődött, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
- Visszatesszük a tűzre. és hozzáadjuk a husit, amit be is fűszerezünk, majd a fokhagyma felét is rányomjuk. Megpirítjuk. Amíg a husi készül, elkészítjük a tejfölt.
- A darált húshoz hozzáadjuk a babkonzervet. (én csilis babot használtam) Ha a husi elkészült, nyakon öntjük a paradicsomszósszal. Összerottyantjuk.
Fokhagymás tejföl
- Tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagyma másik felét, ízlés szerint fűszerezzük, majd hűtőbe rakjuk.
Tészta
- Kifőzzük a tésztát. (leírás alapján) Jól lecsepegtetjük.
Befejezés
- Kis olívaolajat spriccelünk a tepsibe. A tészta felét beletesszük. Ezután következik a szószunk, majd a tészta másik fele. Ráöntjük a fokhagymás tejfölt, majd befedjük a reszelt sajttal.
- 220 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1634
- Feltöltés dátuma: 2016. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
BociKriszti
5 recept
Nagy kedvenc nálunk a bolognai. A Férjem ötlete volt, hogy turbózzuk fel fokhagymás tejföllel, és sajttal összesütve. Azóta is előszeretettel készítem, tuti siker. :)