r
Nosalty Logó

Rakott bolognai

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BociKriszti
Rakott bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Összesen 1082 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Összesen 8657 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Összesen 203 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2263.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1082 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    481.8 g

Zsír

  • Összesen
    380.3 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18110.7 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    915 mg
  • Kálcium
    3805 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1390 mg
  • Foszfor
    6372 mg
  • Nátrium
    5450 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2462.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2999 micro
  • Kolin:
    1440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1928 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    83370 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 8657 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1964 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Elkészítés

Bolognai alap

  1. A szalonnát apró darabokra vágjuk, és közepes lángon zsírjára sütjük. A hagymát összevágjuk, a szalonnazsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott hegyes erős paprikát. Ha a paprika is megdinsztelődött, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. Visszatesszük a tűzre. és hozzáadjuk a husit, amit be is fűszerezünk, majd a fokhagyma felét is rányomjuk. Megpirítjuk. Amíg a husi készül, elkészítjük a tejfölt.
  3. A darált húshoz hozzáadjuk a babkonzervet. (én csilis babot használtam) Ha a husi elkészült, nyakon öntjük a paradicsomszósszal. Összerottyantjuk.

Fokhagymás tejföl

  1. Tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagyma másik felét, ízlés szerint fűszerezzük, majd hűtőbe rakjuk.

Tészta

  1. Kifőzzük a tésztát. (leírás alapján) Jól lecsepegtetjük.

Befejezés

  1. Kis olívaolajat spriccelünk a tepsibe. A tészta felét beletesszük. Ezután következik a szószunk, majd a tészta másik fele. Ráöntjük a fokhagymás tejfölt, majd befedjük a reszelt sajttal.
  2. 220 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1634
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott bolognai
BociKriszti 5 recept

Nagy kedvenc nálunk a bolognai. A Férjem ötlete volt, hogy turbózzuk fel fokhagymás tejföllel, és sajttal összesütve. Azóta is előszeretettel készítem, tuti siker. :)

Hozzávalók

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...