r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Rákóczi túrós 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Összesen 1446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Összesen 8669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979 g
  • Cink
    435 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    335 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.8 g

Zsír

  • Összesen
    361.6 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17874.1 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2227 mg
  • Vas
    2013 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    4339 mg
  • Nátrium
    5984 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1093 g
  • Cukor
    638 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1316.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2714 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 8669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.7 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk. Margarinnal kikent tepsibe igazítjuk. Villával megszúrkáljuk.
  2. Előmelegített sütőbe toljuk 20 percre (elősütés).
  3. Elkészítjük a túrótölteléket, és a még meleg tésztára simítjuk.
  4. Visszatoljuk a sütőbe még 20 percre.
  5. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a pár csepp citromlevet. Habzsákba töltjük, és a túrótölteléket körbedíszítjük.
  6. A közepét kb. 1 cm -es távolságokra a habbal becsíkozzuk.
  7. Langyos sütőbe tolva, a tetején a habot megszárítjuk.
  8. Ha kihűl, az 1 cm -es közöket baracklekvárral kitöltjük.
  9. Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24258
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom. Az aszalt áfonyát helyette, mert nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi túrós 5.
Olaszné Anci 191 recept

Nagyon kedvelt sütemény a családunkban. Nem kell félni, hogy teljesen kihűl, mert még frissen azonnal elfogy. A Rákóczi túrós Rákóczi János mesterszakács nevéhez fűződik. 1897 -ben  Felsőleperden született. 1966-ba  Budapesten hunyt el. Nemzetközi szakácsművészeti kiállításokon aranyérmet nyert Bécsben (1933), Berlinben(1936). Három évig konyhafőnökként a lillafüredi Palota Szállóban is dolgozott. 1964 -ben a Minerva gondozásában jelent meg Konyhaművészet című könyve.

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...