Rákóczi túrós 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
22g cukor84 kcal
-
43g margarin311 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
2g margarin12 kcal
A túrótöltelékhez
-
167g tehéntúró245 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
4g mazsola11 kcal
A rácsozáshoz
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
185 kcal
Összesen
1446
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
260g margarin1864 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
7g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
10g margarin72 kcal
A túrótöltelékhez
-
1000g tehéntúró1470 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
22g mazsola66 kcal
A rácsozáshoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
Összesen
8669
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
8.4g margarin60 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
A túrótöltelékhez
-
32.3g tehéntúró48 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.8g búzadara3 kcal
-
0.7g mazsola2 kcal
A rácsozáshoz
-
5.2g tojásfehérje3 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
12.9g sárgabaracklekvár36 kcal
Összesen
280
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2979 g
-
Cink 435 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 335 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 997 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.2 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 219.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 478 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 42 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 200 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
1446
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 253.8 g
Zsír
-
Összesen 361.6 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 1178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17874.1 g
-
Cink 2607 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 2227 mg
-
Vas 2013 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 4339 mg
-
Nátrium 5984 mg
-
Réz 101 mg
-
Mangán 84 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1093 g
-
Cukor 638 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1316.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2866 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 257 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 251 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1202 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 966 mg
-
Retinol - A vitamin: 2714 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1772 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1208 micro
Összesen
8669
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.7 g
-
Cink 84 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 39 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A túrótöltelékhez
-
2 dl tejföl
-
4 db tojássárgája
-
8 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál só
-
5 csapott ek finomliszt
-
2 evőkanál búzadara
A rácsozáshoz
-
4 db tojásfehérje
-
16 dkg cukor
-
3 csepp citromlé
-
40 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk. Margarinnal kikent tepsibe igazítjuk. Villával megszúrkáljuk.
- Előmelegített sütőbe toljuk 20 percre (elősütés).
- Elkészítjük a túrótölteléket, és a még meleg tésztára simítjuk.
- Visszatoljuk a sütőbe még 20 percre.
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a pár csepp citromlevet. Habzsákba töltjük, és a túrótölteléket körbedíszítjük.
- A közepét kb. 1 cm -es távolságokra a habbal becsíkozzuk.
- Langyos sütőbe tolva, a tetején a habot megszárítjuk.
- Ha kihűl, az 1 cm -es közöket baracklekvárral kitöltjük.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 400 alkalommal
- Receptkönyvben: 283
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 24251
- Feltöltés dátuma: 2011. április 30.
Ajánló
Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom. Az aszalt áfonyát helyette, mert nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Olaszné Anci
191 recept
Nagyon kedvelt sütemény a családunkban. Nem kell félni, hogy teljesen kihűl, mert még frissen azonnal elfogy. A Rákóczi túrós Rákóczi János mesterszakács nevéhez fűződik. 1897 -ben Felsőleperden született. 1966-ba Budapesten hunyt el. Nemzetközi szakácsművészeti kiállításokon aranyérmet nyert Bécsben (1933), Berlinben(1936). Három évig konyhafőnökként a lillafüredi Palota Szállóban is dolgozott. 1964 -ben a Minerva gondozásában jelent meg Konyhaművészet című könyve.