Ragu kenyérpaplan alatt fűszeres olajjal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35g csemegekukorica30 kcal
-
62 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g chili0 kcal
A kenyértésztához
-
75g kenyérliszt bl80271 kcal
-
50g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g cukor0 kcal
A fűszeres olajhoz
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Összesen
752
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
300g sűrített paradicsom246 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g chili0 kcal
A kenyértésztához
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
200g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g cukor0 kcal
A fűszeres olajhoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Összesen
3003
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A raguhoz
-
18.6g darált sertéshús34 kcal
-
10.5g lilahagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
8.7g csemegekukorica7 kcal
-
18.6g sűrített paradicsom15 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g chili0 kcal
A kenyértésztához
-
18.6g kenyérliszt bl8067 kcal
-
12.4g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g cukor0 kcal
A fűszeres olajhoz
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.3g olívaolaj47 kcal
Összesen
184
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1392 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 796 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 246.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1262 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 21573 micro
-
Lut-zea 913 micro
Összesen
752
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.6 g
Zsír
-
Összesen 142.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5568.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1465 mg
-
Nátrium 3185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 325.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 987.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 835 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 453 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 5048 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 86292 micro
-
Lut-zea 3652 micro
Összesen
3003
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 5353 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 nagy fej lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 ek olívaolaj
A kenyértésztához
-
30 dkg kenyérliszt bl80
-
1 tk só
-
2 dkg élesztő
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet cukor
A fűszeres olajhoz
-
1 csokor petrezselyem
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl olívaolaj
Elkészítés
A raguhoz
- Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízbe morzsoljuk.
- Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, majd az élesztős vízzel összedolgozzuk.
- 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 1,5 órát kelesztjük.
- Míg a tészta kel, elkészítjük a ragut. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A konzervkukoricát hideg vízben átöblítjük, leszűrjük.
- Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, fokhagymát és az apróra vágott chilit (ha használunk).
- Mikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a darált húst, átforgatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott oregánóval. Lepirítjuk.
- Mikor a hús szép színt kapott, felöntjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a kukoricát, a csipet cukrot, és kis lángon néha megkeverve 30-35 percig főzzük.
- Ha kész, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt ragut négy egyszemélyes sütőtálba szétosztjuk.
- Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk, óvatosan hengerré formázzuk, majd négy egyforma részre vágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
- Mindegyik tésztadarabot kézzel akkorára és olyan formára nyújtunk, amilyen a sütőtálunk nagysága és alakja (kb. 1 cm vastag a tészta). A ragut befedjük a tésztával, a széleket szépen a tálba igazítva. Még 15 percet kelesztjük.
- Az így előkészített tálakat tepsire rakjuk, és betesszük a forró sütőbe. Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Míg sül, elkészítjük a fűszeres olajat. A petrezselymet az oregánóval finomra vágjuk, egy kis tálkába tesszük. Hozzáadjuk egy fél citrom levét, az olajat, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük.
- Mikor az étel elkészült, ezzel az öntettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 12x12x4
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3035
- Feltöltés dátuma: 2013. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Egy tavaszi Nők lapja - Kert és virág-ban akadtam a receptre. Ott eredetileg töltött kenyér készül belőle, de fel akartam avatni az új tálkákat, ezért módosítottam a receptet. Nekünk nagyon ízlett, és ami több, mint fura, hogy így még párom is megette a petrezselymet, pedig egyáltalán nem szereti. Sőt! Azt mondta, hogy ez a fűszeres olaj meglepően finom. :) Már meg is terveztük, hogy milyen lesz a következő paplanos ragu: gombás-kakukkfüves.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/