r
Nosalty Logó

Ragu kenyérpaplan alatt fűszeres olajjal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Ragu kenyérpaplan alatt fűszeres olajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 3003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    21573 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5568.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    3185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    835 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    5048 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    3652 micro
Összesen 3003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5353 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízbe morzsoljuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, majd az élesztős vízzel összedolgozzuk.
  3. 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 1,5 órát kelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a ragut. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A konzervkukoricát hideg vízben átöblítjük, leszűrjük.
  5. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, fokhagymát és az apróra vágott chilit (ha használunk).
  6. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a darált húst, átforgatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott oregánóval. Lepirítjuk.
  7. Mikor a hús szép színt kapott, felöntjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a kukoricát, a csipet cukrot, és kis lángon néha megkeverve 30-35 percig főzzük.
  8. Ha kész, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt ragut négy egyszemélyes sütőtálba szétosztjuk.
  9. Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk, óvatosan hengerré formázzuk, majd négy egyforma részre vágjuk.
  10. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
  11. Mindegyik tésztadarabot kézzel akkorára és olyan formára nyújtunk, amilyen a sütőtálunk nagysága és alakja (kb. 1 cm vastag a tészta). A ragut befedjük a tésztával, a széleket szépen a tálba igazítva. Még 15 percet kelesztjük.
  12. Az így előkészített tálakat tepsire rakjuk, és betesszük a forró sütőbe. Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  13. Míg sül, elkészítjük a fűszeres olajat. A petrezselymet az oregánóval finomra vágjuk, egy kis tálkába tesszük. Hozzáadjuk egy fél citrom levét, az olajat, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük.
  14. Mikor az étel elkészült, ezzel az öntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x12x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3035
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tavaszi Nők lapja - Kert és virág-ban akadtam a receptre. Ott eredetileg töltött kenyér készül belőle, de fel akartam avatni az új tálkákat, ezért módosítottam a receptet. Nekünk nagyon ízlett, és ami több, mint fura, hogy így még párom is megette a petrezselymet, pedig egyáltalán nem szereti. Sőt! Azt mondta, hogy ez a fűszeres olaj meglepően finom. :) Már meg is terveztük, hogy milyen lesz a következő paplanos ragu: gombás-kakukkfüves.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...