r
Nosalty Logó

Ráérős bolognai ragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ráérős bolognai ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    6523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7648 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2034.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2602 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    9911 micro
  • β-karotin
    26094 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    30592 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 2091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1228 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát az olívaolajon megpirítjuk. Amikor elkezd pörcösödni, kivesszük. A maradék zsiradékon a hagymát, répát és a szárzellert egyszerre megpirítjuk. Ha a hagyma üvegesre pirult, ezeket is kiszedjük az edényből.
  2. A szobahőmérsékletű marhahúst ugyanebben az edényben két ütemben némi olívaolajon fehéredésig pirítjuk, ügyelve arra, hogy az első 1-2 percben lehetőleg ne keverjük meg, különben levet ereszt. Ha ez mégis megtörtént, hagyjuk, hogy elfőjön alóla a lé nagy része. A hús sülés közben odatapadhat az edény aljához, de később könnyen fel fog onnan jönni.
  3. Ha a hús kifehéredett, kiszedjük, és az edény aljába löttyintünk egy kevés vörösbort, amivel felkapargatjuk a letapadt ételt. Ha úgy látjuk, hogy ezek égett darabok, akkor kanalazzuk ki belőle. Ha elforrt az alkohol a borból, beletesszük a sűrített paradicsomot, és elkeverjük. Visszapakoljuk a szalonnát, a megpirult zöldségeket és a húst. Ráöntjük a Worcestershire-szószt, és gyorsan belekeverjük a szardelladarabokat és a reszelt fokhagymát. Épp csak kavarunk rajta egyet. Aztán mehet bele a hámozott paradicsomkonzerv vagy a passata vagy akár vegyesen, majd a fűszerek, a cukor, a só és a víz.
  4. Fedő alatt gyöngyöztetjük 2 órát, vagy hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben ugyanennyi időt. Kb. félóránként keverjük meg. Ha nagyon sűrű, kevés vizet adhatunk még hozzá. A végén a babérleveleket kivesszük, megborsozzuk, és mehet a tésztára/gnocchira rengeteg reszelt parmezán/pecorino sajttal kísérve, persze.:)
  5. Ha megmarad, le lehet fagyasztani.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3054
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Ajánló

Ha van öntöttvasedényünk, bátran használjuk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap megkérdezte az egyik barátnőm, hogy hogyan készítem a bolognai ragut. Végre magamnak is pontosan leírtam, miután a kérdése azonnal kedvet csinált az elkészítéséhez. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...