Ráérős bolognai ragu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10g olívaolaj88 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
1 kcal
-
175g marhalapocka231 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
6 kcal
-
4 kcal
-
4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
521
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
40g olívaolaj354 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
5 kcal
-
700g marhalapocka924 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
25 kcal
-
15 kcal
-
17 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2091
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
13 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
12.8g sárgarépa5 kcal
-
1.6g halványító zeller0 kcal
-
28.1g marhalapocka37 kcal
-
4g vörösbor3 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
0.3g szardella (konzerv)1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
32.1g konzerv paradicsom5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g nádcukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
83
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1162.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 508.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2478 micro
-
β-karotin 6523 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7648 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
521
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 168.6 g
Zsír
-
Összesen 114.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4649.5 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 585 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1979 mg
-
Nátrium 1491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2034.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2602 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 565 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 9911 micro
-
β-karotin 26094 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 30592 micro
-
Lut-zea 1533 micro
Összesen
2091
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 398 micro
-
β-karotin 1047 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1228 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
5 ek olívaolaj
-
1 dl vörösbor
-
2 ek worcestershire-szósz
-
800 g konzerv paradicsom (2 db konzerv hámozott paradicsom, vagy egy 250 ml-es passata, esetleg vegyesen)
-
2 db babérlevél
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 teáskanál nádcukor
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A szalonnát az olívaolajon megpirítjuk. Amikor elkezd pörcösödni, kivesszük. A maradék zsiradékon a hagymát, répát és a szárzellert egyszerre megpirítjuk. Ha a hagyma üvegesre pirult, ezeket is kiszedjük az edényből.
- A szobahőmérsékletű marhahúst ugyanebben az edényben két ütemben némi olívaolajon fehéredésig pirítjuk, ügyelve arra, hogy az első 1-2 percben lehetőleg ne keverjük meg, különben levet ereszt. Ha ez mégis megtörtént, hagyjuk, hogy elfőjön alóla a lé nagy része. A hús sülés közben odatapadhat az edény aljához, de később könnyen fel fog onnan jönni.
- Ha a hús kifehéredett, kiszedjük, és az edény aljába löttyintünk egy kevés vörösbort, amivel felkapargatjuk a letapadt ételt. Ha úgy látjuk, hogy ezek égett darabok, akkor kanalazzuk ki belőle. Ha elforrt az alkohol a borból, beletesszük a sűrített paradicsomot, és elkeverjük. Visszapakoljuk a szalonnát, a megpirult zöldségeket és a húst. Ráöntjük a Worcestershire-szószt, és gyorsan belekeverjük a szardelladarabokat és a reszelt fokhagymát. Épp csak kavarunk rajta egyet. Aztán mehet bele a hámozott paradicsomkonzerv vagy a passata vagy akár vegyesen, majd a fűszerek, a cukor, a só és a víz.
- Fedő alatt gyöngyöztetjük 2 órát, vagy hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben ugyanennyi időt. Kb. félóránként keverjük meg. Ha nagyon sűrű, kevés vizet adhatunk még hozzá. A végén a babérleveleket kivesszük, megborsozzuk, és mehet a tésztára/gnocchira rengeteg reszelt parmezán/pecorino sajttal kísérve, persze.:)
- Ha megmarad, le lehet fagyasztani.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3054
- Feltöltés dátuma: 2014. február 26.
Ajánló
Ha van öntöttvasedényünk, bátran használjuk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tegnap megkérdezte az egyik barátnőm, hogy hogyan készítem a bolognai ragut. Végre magamnak is pontosan leírtam, miután a kérdése azonnal kedvet csinált az elkészítéséhez. :)