Rácsos diós-mákos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
44g finomliszt159 kcal
-
11g vaj81 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Dió töltelék
-
25g dió164 kcal
-
19g tej11 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
3g kekszmorzsa10 kcal
-
14 kcal
-
5 kcal
Mák töltelék
Összesen
933
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Dió töltelék
-
200g dió1308 kcal
-
150g tej84 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g kekszmorzsa84 kcal
-
111 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Mák töltelék
Összesen
7455
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
18g finomliszt65 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Dió töltelék
-
10.3g dió67 kcal
-
7.7g tej4 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
1g kekszmorzsa4 kcal
-
2.1g sárgabaracklekvár6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Mák töltelék
-
10.3g mák54 kcal
-
7.7g víz0 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
1g kekszmorzsa4 kcal
-
2.1g sárgabaracklekvár6 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
383
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1034.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.9 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
933
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.4 g
Zsír
-
Összesen 382.6 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 160 g
-
Koleszterin 835 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8278 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 3479 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 1105 mg
-
Foszfor 3070 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 934.9 g
-
Cukor 552 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 349.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1392 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 531 micro
-
Kolin: 513 mg
-
Retinol - A vitamin: 1362 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 343 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
7455
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
383
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
35 dkg finomliszt
-
9 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
7.5 dkg cukor
-
2 teáskanál sütőpor
Dió töltelék
-
20 dkg dió
-
1.5 dl tej
-
4 dkg vaj
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
1 csomag vaníliás cukor
Mák töltelék
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Puha, de nem ragadós tésztát kell kapjunk. Liszt, vagy tejföl hozzáadásával ezen változtathatunk. Hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
- Amíg hűl a töltelék, kinyújtjuk a tészta 3/4-dét 25x35 cm-es téglalapra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A papír érjen fel a tepsi pereméig, hogy a tölteléket megtartsa.
- A tészta felére rákenjük a diós tölteléket, a másik felére a mákost.
- A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és a tésztát berácsozzuk. A rácsokat megkenhetjük tojásfehérjével.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Kezdetben 200 fokon, 10 perc után visszavesszük 180 fokra. (Nálam 30 perc alatt sült meg.)
Dió töltelék
- A cukrot a tejben felforraljuk, ezzel leforrázzuk a darált diót, hozzáadjuk a vajat, a morzsát, vaníliát és a lekvárt.
Mák töltelék
- Ugyanúgy járunk el mint az előbbinél, csak tej helyett vizet használunk, ízesítésnek citrom levet és héjat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 19191
- Feltöltés dátuma: 2015. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Fontos, hogy apránként adjuk hozzá a morzsát vagy búzadarát (ha azt használunk), hogy ne legyen száraz a töltelék. Akkor igazán finom, ha puha, lágy sütés után is. Tudom, hogy nem helyettesíti a bejglit, de azoknak ajánlom, akik nem kívánnak kelt tésztával dolgozni, de szeretik a diós-mákos sütiket.