r
Nosalty Logó

Rácsos diós-mákos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Rácsos diós-mákos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Összesen 7455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Összesen 383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    382.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8278 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    3479 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1105 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    934.9 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 7455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Puha, de nem ragadós tésztát kell kapjunk. Liszt, vagy tejföl hozzáadásával ezen változtathatunk. Hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. Amíg hűl a töltelék, kinyújtjuk a tészta 3/4-dét 25x35 cm-es téglalapra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A papír érjen fel a tepsi pereméig, hogy a tölteléket megtartsa.
  3. A tészta felére rákenjük a diós tölteléket, a másik felére a mákost.
  4. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és a tésztát berácsozzuk. A rácsokat megkenhetjük tojásfehérjével.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Kezdetben 200 fokon, 10 perc után visszavesszük 180 fokra. (Nálam 30 perc alatt sült meg.)

Dió töltelék

  1. A cukrot a tejben felforraljuk, ezzel leforrázzuk a darált diót, hozzáadjuk a vajat, a morzsát, vaníliát és a lekvárt.

Mák töltelék

  1. Ugyanúgy járunk el mint az előbbinél, csak tej helyett vizet használunk, ízesítésnek citrom levet és héjat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 18997
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos diós-mákos pite
Csiki Piroska 230 recept

Fontos, hogy apránként adjuk hozzá a morzsát vagy búzadarát (ha azt használunk), hogy ne legyen száraz a töltelék. Akkor igazán finom, ha puha, lágy sütés után is. Tudom, hogy nem helyettesíti a bejglit, de azoknak ajánlom, akik nem kívánnak kelt tésztával dolgozni, de szeretik a diós-mákos sütiket.

Hozzávalók

Tészta

Dió töltelék

Mák töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...