Rácsos almáspite Gabimami konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
80g finomliszt291 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
Az almához
-
30g birsalma10 kcal
-
80g alma37 kcal
-
120g alma56 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
A tetejére
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g gyümölcslé0 kcal
Összesen
695
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Az almához
-
300g birsalma104 kcal
-
800g alma374 kcal
-
1200g alma562 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A tetejére
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g gyümölcslé0 kcal
Összesen
6966
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
20.1g finomliszt73 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
6.3g tej4 kcal
-
6.3g margarin45 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
Az almához
-
7.5g birsalma3 kcal
-
20.1g alma9 kcal
-
30.2g alma14 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
A tetejére
-
2g tojásfehérje1 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
0g gyümölcslé0 kcal
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 192.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
695
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 116.4 g
Zsír
-
Összesen 230.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3806.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 322 mg
-
Kálcium 820 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1538 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1124.2 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 1925.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 277 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 2068 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2046 micro
-
β-crypt 211 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1104 micro
Összesen
6966
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
80 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dl tej
Az almához
-
1 kk citromlé
A tetejére
-
2 db tojásfehérje
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához az alapvalókat jól összedolgozzuk, közepes, jól nyújtható tésztát kapjunk belőle.
- Majd háromnegyed részéből cipót formálunk, melyet tepsi méretre nyújtunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé megszurkáljuk és zsemlemorzsával meghintjük vékonyan. A megmaradt tésztából rudakat nyújtunk rácsoknak.
- A meghámozott lereszelt almákat összekeverjük a hozzávalókkal, és 10 perc után majdnem teljesen kinyomkodjuk a lét belőle, majd a tésztára egyenletesen rásimítjuk és meghintjük a maradék morzsával.
- A rudakká sodort tésztát ráfektetjük, ill. berácsozzuk.
- Előmelegített sütőben teljes lángon 30 perc alatt készre sütjük.
- Közben még sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük a hozzávalókkal.
- Mikor már megsült a tésztánk, egyenletesen vizes kanállal elsimítjuk a habot, és még 5 percre visszatesszük a meleg sütőbe, hadd száradjon rá a hab.
- Ha kész, kivesszük és teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva tálaljuk, és kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5123
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Bárkinek, főleg akik még e régi almafajtákat is ismerik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Csak az unokáknak volt újdonság, hogy ennyi féle almával készült ez az ötletes, rácsos almás pite, de ennek ellenére kapós volt, és főleg laktató számukra. Én nem csak hagyományosan készítem, már több éve ezzel a módszerrel is.