r
Nosalty Logó

Rácsos almáspite Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Rácsos almáspite Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 6966 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    230.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3806.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1124.2 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1925.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2046 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 6966 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az alapvalókat jól összedolgozzuk, közepes, jól nyújtható tésztát kapjunk belőle.
  2. Majd háromnegyed részéből cipót formálunk, melyet tepsi méretre nyújtunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé megszurkáljuk és zsemlemorzsával meghintjük vékonyan. A megmaradt tésztából rudakat nyújtunk rácsoknak.
  3. A meghámozott lereszelt almákat összekeverjük a hozzávalókkal, és 10 perc után majdnem teljesen kinyomkodjuk a lét belőle, majd a tésztára egyenletesen rásimítjuk és meghintjük a maradék morzsával.
  4. A rudakká sodort tésztát ráfektetjük, ill. berácsozzuk.
  5. Előmelegített sütőben teljes lángon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Közben még sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük a hozzávalókkal.
  7. Mikor már megsült a tésztánk, egyenletesen vizes kanállal elsimítjuk a habot, és még 5 percre visszatesszük a meleg sütőbe, hadd száradjon rá a hab.
  8. Ha kész, kivesszük és teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva tálaljuk, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5121
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Bárkinek, főleg akik még e régi almafajtákat is ismerik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos almáspite Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Csak az unokáknak volt újdonság, hogy ennyi féle almával készült ez az ötletes, rácsos almás pite, de ennek ellenére kapós volt, és főleg laktató számukra. Én nem csak hagyományosan készítem, már több éve ezzel a módszerrel is.

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...