r
Nosalty Logó

Puncstorta 4. -tej-és tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncstorta 4. -tej-és tojásmentes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A masszához

A tetejére

Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A masszához

A tetejére

Összesen 5794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A masszához

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7418.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    2731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    941 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 5794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A masszához

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A cukrot, a vaníliás cukrot, az ecetet és az olajat összekeverjük.
  3. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
  4. Felváltva apránként hozzáadagoljuk a cukros masszához a lisztes keveréket és a vizet.
  5. Utána kivajazott, kilisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig (kb. 40 perc).
  6. Massza elkészítése:
  7. Az olajat összekeverjük az almaecettel, a porcukorral, a feketekávéval, a sütőrummal, a kakaóval, és kislángon elkezdjük melegíteni.Nem szabad forralni.
  8. Hamár minden összeolvadt, hozzáadjuka3 tk étkezési keményítőt, melyet előtte pici hideg vízzel csomómentesre keverünk. Ez fogja besűrűsíteni a masszát. Az állaga olyan lesz, mint egy lazább pudingnak.
  9. Tűzről levéve keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, melyet mixer segítségével hozzákeverünk a masszához, utána beletesszüka diót és a mazsolát.
  10. A kihűlt torta tetejéből levágunk egy 2 cm vastagdarabot, és félretesszük.
  11. A közepét kanállal kiszedjük, melyet szétmorzsolva hozzáadunk a keverőtálban lévő masszához. Miután ezt összekevertük, visszatesszük a tortába, és rátesszük a tetejét.
  12. Bekenjük az egész tortát felmelegített málnalekvárral, és betesszük a hűtőbe kb. 5 órára, hogy megdermedjen.
  13. Utána elkészítjük a cukormázat, és ráöntjük a tortára, melyet visszateszünk a hűtőbe akár egy egész napra, de legalább egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 54902
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom a mediterrán diéta szerint étkezik (tej, tojás, szója, citrus gyümölcsök, olajos magvak mentesen), és elég nagy bajban voltam, hogy mikor mit egyen, főleg a süteményekben. De szerencsére ezen az oldalon az egyik hasonló sorsú anyuka elkészítette ezt a csodálatos piskótát, és azóta sokkal könnyebb lett az életünk, mert a pici lányom nagyon édesszájú. A torta belsejét pedig egy másik oldalon találtam, bár ezt át kellett alakítanom úgy, hogy mi is meg tudjuk enni. De szerencsére sikerült, és mindenkinek nagyon ízlett. Ezt igazolja, hogy az utolsó szeletet sikerült csak lefényképeznem, mielőtt az is elfogyott volna. Ui: Nagyon szépen köszönöm a piskóta-receptet a vállalkozókedvű anyukának.

Hozzávalók

A piskótához

A masszához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...