Puncstorta 4. -tej-és tojásmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
23g cukor89 kcal
-
5 kcal
-
53 kcal
-
2g almaecet0 kcal
-
31g víz0 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
A masszához
-
12 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
8g feketekávé1 kcal
-
2g sütő rum5 kcal
-
4 kcal
-
7 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
4g dió27 kcal
-
6g mazsola17 kcal
A tetejére
-
4g málnalekvár12 kcal
-
8g cukormáz29 kcal
Összesen
484
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
275g cukor1064 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
-
72g napraforgó olaj636 kcal
-
23g almaecet5 kcal
-
375g víz0 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0 kcal
A masszához
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
24g sütő rum55 kcal
-
46 kcal
-
86 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g dió327 kcal
-
70g mazsola209 kcal
A tetejére
-
50g málnalekvár139 kcal
-
100g cukormáz346 kcal
Összesen
5794
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
14.8g cukor57 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
3.9g napraforgó olaj34 kcal
-
1.2g almaecet0 kcal
-
20.1g víz0 kcal
-
20.1g finomliszt73 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
A masszához
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.3g almaecet0 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
5.4g feketekávé0 kcal
-
1.3g sütő rum3 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
5.4g margarin38 kcal
-
2.7g dió18 kcal
-
3.8g mazsola11 kcal
A tetejére
-
2.7g málnalekvár7 kcal
-
5.4g cukormáz19 kcal
Összesen
309
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
484
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 208.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7418.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1533 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2606 mg
-
Nátrium 2731 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 941 g
-
Cukor 591 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 606.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 820 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
5794
kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
275 g cukor
-
1.5 csomag vaníliás cukor
-
9 ek napraforgó olaj
-
4.5 ek almaecet
-
375 ml víz
-
375 g finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
2 kk szódabikarbóna
A masszához
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek almaecet
-
150 g porcukor
-
1 dl feketekávé
-
3 ek sütő rum
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1.5 evőkanál étkezési keményítő
-
10 dkg margarin
-
70 g mazsola
A tetejére
-
5 dkg málnalekvár
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta elkészítése:
- A cukrot, a vaníliás cukrot, az ecetet és az olajat összekeverjük.
- Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
- Felváltva apránként hozzáadagoljuk a cukros masszához a lisztes keveréket és a vizet.
- Utána kivajazott, kilisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig (kb. 40 perc).
- Massza elkészítése:
- Az olajat összekeverjük az almaecettel, a porcukorral, a feketekávéval, a sütőrummal, a kakaóval, és kislángon elkezdjük melegíteni.Nem szabad forralni.
- Hamár minden összeolvadt, hozzáadjuka3 tk étkezési keményítőt, melyet előtte pici hideg vízzel csomómentesre keverünk. Ez fogja besűrűsíteni a masszát. Az állaga olyan lesz, mint egy lazább pudingnak.
- Tűzről levéve keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, melyet mixer segítségével hozzákeverünk a masszához, utána beletesszüka diót és a mazsolát.
- A kihűlt torta tetejéből levágunk egy 2 cm vastagdarabot, és félretesszük.
- A közepét kanállal kiszedjük, melyet szétmorzsolva hozzáadunk a keverőtálban lévő masszához. Miután ezt összekevertük, visszatesszük a tortába, és rátesszük a tetejét.
- Bekenjük az egész tortát felmelegített málnalekvárral, és betesszük a hűtőbe kb. 5 órára, hogy megdermedjen.
- Utána elkészítjük a cukormázat, és ráöntjük a tortára, melyet visszateszünk a hűtőbe akár egy egész napra, de legalább egy éjszakára.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 54963
- Feltöltés dátuma: 2010. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kislányom a mediterrán diéta szerint étkezik (tej, tojás, szója, citrus gyümölcsök, olajos magvak mentesen), és elég nagy bajban voltam, hogy mikor mit egyen, főleg a süteményekben. De szerencsére ezen az oldalon az egyik hasonló sorsú anyuka elkészítette ezt a csodálatos piskótát, és azóta sokkal könnyebb lett az életünk, mert a pici lányom nagyon édesszájú. A torta belsejét pedig egy másik oldalon találtam, bár ezt át kellett alakítanom úgy, hogy mi is meg tudjuk enni. De szerencsére sikerült, és mindenkinek nagyon ízlett. Ezt igazolja, hogy az utolsó szeletet sikerült csak lefényképeznem, mielőtt az is elfogyott volna. Ui: Nagyon szépen köszönöm a piskóta-receptet a vállalkozókedvű anyukának.