r
Nosalty Logó

Puncstorta 4. -tej-és tojásmentes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Puncstorta 4. -tej-és tojásmentes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A masszához

A tetejére

484
Kalória
4.9g
Fehérje
78.4g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
50.6g
Víz
-
Koleszterin
2.1g
Rost
49.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A masszához

A tetejére

Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A masszához

A tetejére

Összesen 5794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A masszához

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7418.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    2731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    941 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    606.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 5794 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A cukrot, a vaníliás cukrot, az ecetet és az olajat összekeverjük.
  3. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
  4. Felváltva apránként hozzáadagoljuk a cukros masszához a lisztes keveréket és a vizet.
  5. Utána kivajazott, kilisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig (kb. 40 perc).
  6. Massza elkészítése:
  7. Az olajat összekeverjük az almaecettel, a porcukorral, a feketekávéval, a sütőrummal, a kakaóval, és kislángon elkezdjük melegíteni.Nem szabad forralni.
  8. Hamár minden összeolvadt, hozzáadjuka3 tk étkezési keményítőt, melyet előtte pici hideg vízzel csomómentesre keverünk. Ez fogja besűrűsíteni a masszát. Az állaga olyan lesz, mint egy lazább pudingnak.
  9. Tűzről levéve keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, melyet mixer segítségével hozzákeverünk a masszához, utána beletesszüka diót és a mazsolát.
  10. A kihűlt torta tetejéből levágunk egy 2 cm vastagdarabot, és félretesszük.
  11. A közepét kanállal kiszedjük, melyet szétmorzsolva hozzáadunk a keverőtálban lévő masszához. Miután ezt összekevertük, visszatesszük a tortába, és rátesszük a tetejét.
  12. Bekenjük az egész tortát felmelegített málnalekvárral, és betesszük a hűtőbe kb. 5 órára, hogy megdermedjen.
  13. Utána elkészítjük a cukormázat, és ráöntjük a tortára, melyet visszateszünk a hűtőbe akár egy egész napra, de legalább egy éjszakára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Kislányom a mediterrán diéta szerint étkezik (tej, tojás, szója, citrus gyümölcsök, olajos magvak mentesen), és elég nagy bajban voltam, hogy mikor mit egyen, főleg a süteményekben. De szerencsére ezen az oldalon az egyik hasonló sorsú anyuka elkészítette ezt a csodálatos piskótát, és azóta sokkal könnyebb lett az életünk, mert a pici lányom nagyon édesszájú. A torta belsejét pedig egy másik oldalon találtam, bár ezt át kellett alakítanom úgy, hogy mi is meg tudjuk enni. De szerencsére sikerült, és mindenkinek nagyon ízlett. Ezt igazolja, hogy az utolsó szeletet sikerült csak lefényképeznem, mielőtt az is elfogyott volna. Ui: Nagyon szépen köszönöm a piskóta-receptet a vállalkozókedvű anyukának.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!