r
Nosalty Logó

Puncsszirupos somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Puncsszirupos somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 6766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    2504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6399.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    985.4 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    532 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    2028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3194 micro
Összesen 6766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Három piskótát sütünk, a diós: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 4 dkg kakaó. A kakaós: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaó. A sima: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt.
  2. A sziruphoz a hozzávalókat felforraljuk (kivéve a rumot, azt akkor keverjük bele, amikor levettük a tűzhelyről).
  3. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, étkezési keményítővel és kevés tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet forraljuk fel, és főzzük meg a krémet, majd keverjük bele a bourbon vaníliás cukrot.
  4. A csokiöntethez a hozzávalókat forraljuk fel (kivéve a rumot), amikor megolvadt a csoki, keverjük bele a rumot.
  5. Amikor minden kihűlt, vágjuk a piskótákat kockákra, egy nagyobb mély tál aljára rakjuk a diós piskótakockákat, locsoljuk meg a szirup felével, szórjuk rá a mazsola és a dió felét, majd öntsük rá a krém felét, erre jön a kakaós piskóta-szirup-mazsola-dió-krém, erre a sima piskóta és a csokiöntet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6598
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Ajánló

Egy éjszakát hagyjuk állni, így az ízek érlelődnek, és még finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Szilveszter estére készült ez a somlói, nagyon szeretjük, mégis ritkán készítjük, nagyon finom. A krémet én nem tudtam három részre osztani, mint általában, így két helyen van mindenből. Igazából ezután így fogom készíteni, nagyon bevált.

Hozzávalók

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...