r
Nosalty Logó

Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 1593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 6367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    6248 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    33385 micro
  • Lut-zea
    9386 micro
Összesen 1593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14305.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    3092 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    3908 mg
  • Nátrium
    5728 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.5 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    3700.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2922 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    527 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    1008 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2331 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    24993 micro
  • β-crypt
    587 micro
  • Likopin
    133538 micro
  • Lut-zea
    37542 micro
Összesen 6367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1759 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

Elkészítés

A körethez

  1. Olívaolajon egy lábasban a felkarikázott póréhagymát megpároljuk pici sóval fedő alatt. Beletesszük a felcsíkozott bacont, és azt is lefedve, kb. 6 perc alat megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és fehéredésig kevergetjük, pirítjuk. Majd beletesszük a házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  2. Beleöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, főzzük együtt kb. 25 percig (kóstoljuk), majd beleöntjük az üveges bazsalikomos szószt, és a felkarikázott virslit, és ezzel is összeforraljuk.
  3. Jénaiba olívaolajat öntünk, rászórjuk a mosott rizs, a zöldségkeveréket, a petrezselyemzöldet, a fűszereket, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és lefedve a jénai tetejével, betoljuk a sütőbe középső rácsra 40 percig. Ha forr a víz (ránézhetünk), hagyjuk tovább főni, párolódni.
  4. Ha letelt az idő, még a kikapcsolt sütőben hagyjuk bent, és kb. 10-15 percig - hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen a rizs.
  5. Tálaláskor formába tesszük a rizst, és mellé tesszük a darált húsos szószt. Jó sok edami sajttal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5386
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Ajánló

Finom bor. Sok-sok reszelt sajt.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Kaptam friss, filézett pulykacombot, amit a hentes le is darált. Fűszerkörúton voltam, amikor egy eddig még nem ismert paradicsomos-bazsalikomos üveges szószt fedeztem fel, és gondoltam, kipróbálom. Nagyon szépen látszódtak a piros szószban a zöld bazsalikomlevél darabkák. Ráadásul, kibontva megkóstoltam itthon, és pont az az íz, ami finom, egy picit édeskés, tehát nem kell a paradicsom savassága miatt cukrot tennem bele plusszba, és a paradicsomszószban, szép nagy paradicsomdarabok is voltak - szóval a szósz finom:-). A színes zöldségekre már régóta vágytam, és a rizs már régen szerepelt az étlapon. Ez a történetem.:-)

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...