r
Nosalty Logó

Pókemberes-focis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Pókemberes-focis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

A burkoláshoz

Összesen 1114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

A burkoláshoz

Összesen 13372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

A burkoláshoz

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.7 g

Zsír

  • Összesen
    650.9 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    3624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9418.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    2615 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    3379 mg
  • Nátrium
    2450 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1594.5 g
  • Cukor
    1111 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4767 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    790 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    2615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4606 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4658 micro
Összesen 13372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

  • 30 dkg málna (lehet mirelit is, de előtte csepegtessük le, nehogy eláztassa a sütit)

A burkoláshoz

Elkészítés

A piskótához (3 laphoz)

  1. Az első 5 tojást szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a vizet. Alaposan keverjük össze géppel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mikor belekanalazzuk a habot a sárgájához és elkezdjük keverni, közben 2-3 adagban adjuk hozzá a sütőporos lisztet is. Óvatosan keverjük el, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 3 lapot sütünk ki így a 3 x 5 tojásból. Mikor kihűlt, lehúzzuk róluk a sütőpapírokat.
  2. A leírtak szerint elkészítjük az alap vajkrémet, majd egy kisebb adagot kiveszünk belőle. Ebből egy kanállal félreteszünk, meghagyjuk simának, a maradék kivett adagot zöld ételfestékkel zöldre színezzük. A többi maradék krémet kakaóporral ízesítjük be.
  3. Elkészítjük a sárga krémet, és mikor kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal.
  4. Elkezdjük betölteni a piskóta lapokat. A legalsó piskóta lapot félig megkenjük csokis vajkrémmel és félig az oroszkrémmel, majd az oroszkrémre ráteszegetjük egyesével az ízlés szerinti mennyiségű málna szemeket (én kb. 5 x 7 szemet tettem rá egy rétegbe).
  5. Rátesszük a következő piskóta lapot. Ne csodálkozzunk, a málnás rész kicsit magasabb lesz, mint a csokis.
  6. Megint lekenjük, mint az előbb tettük, és rámegy a 3. piskótalap is. A csokis tetejét lekenjük a félretett zöld vajkrémmel, körbekenjük nem túl vastagon csokis vajkrémmel az oldalát. Az orosz krémnek lekenjük a tetejét vékonyan és az oldalát is körben.
  7. Kinyújtjuk a munkaasztalra szitált porcukorban a marcipánt (nyújthatjuk lisztben is, de én jobb szeretem porcukorban), elvágjuk az egyik hosszabb oldalát egyenesre, és ezt illesztjük a feléhez a tortának felülről. Szépen rásimítjuk, a sarkánál összefogjuk kicsit, mint egy terítőt, de bárhogy díszíthetjük.
  8. Nyújtunk még egy darabot, és azzal körbeburkoljuk a csokis tortát.
  9. Csokis vajkrémmel díszítjük, még az illesztéseknél is. A zöld felét a félretett kanálnyi sima vajkrémmel focipályának mintázzuk. Zöldre festett kókuszreszelékkel is díszíthetjük a tetejét. Nekem volt itthon műanyag figurám és focikapum, de bármilyet rátehetünk.
  10. A másik felére olvasztott csokival mintáztam pókhálót úgy, hogy mikor felolvadt a csoki, hideg vízre tettem a csokis tálat, és folyamatosan kevergettem, hogy kihűljön. Sütőpapírból csavartam egy kis nyomózsákot, beleöntöttem a csokit, lecsippentettem ollóval a hegyét, és már lehetett is vele rajzolni és írni. Én a közepére pókemberes gyertyát tettem, sajnos nem kaptam marcipánból, de így is nagyon jó volt.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3968
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pókemberes-focis torta
Becsei Ágnes 100 recept

A kisfiam 4. szülinapjára készítettem ezt a tortát. Szereti a Pókembert és a focit is.:)

Hozzávalók

A piskótához (3 laphoz)

A vajkrémből készült csokis krémhez és a zöldkrémhez

Az oroszkrémhez

A gyümölcsréteghez

A burkoláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...