Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a pizzatésztához:
-
29g tejföl58 kcal
-
17g víz0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
5 kcal
-
8g méz25 kcal
-
1g só0 kcal
Hozzávalók paradicsomszószhoz:
-
83g paradicsomszósz20 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
6g rozmaring8 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Hozzávalók a feltéthez:
-
42g ricotta63 kcal
-
71g koktélparadicsom13 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
5g bazsalikom1 kcal
Összesen
649
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a pizzatésztához:
-
175g tejföl347 kcal
-
100g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
29 kcal
-
50g méz152 kcal
-
4g só0 kcal
Hozzávalók paradicsomszószhoz:
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
35g rozmaring46 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Hozzávalók a feltéthez:
-
250g ricotta375 kcal
-
425g koktélparadicsom77 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
Összesen
3876
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a pizzatésztához:
-
7.7g tejföl15 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
19.7g finomliszt72 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
2.2g méz7 kcal
-
0.2g só0 kcal
Hozzávalók paradicsomszószhoz:
-
21.9g paradicsomszósz5 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.5g rozmaring2 kcal
-
0.7g kakukkfű1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Hozzávalók a feltéthez:
-
11g ricotta16 kcal
-
18.6g koktélparadicsom3 kcal
-
8.8g parmezán sajt34 kcal
-
1.3g bazsalikom0 kcal
Összesen
168
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2332 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 580 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 1173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 242.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 805 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 13402 micro
-
Lut-zea 404 micro
Összesen
649
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.7 g
Zsír
-
Összesen 151.3 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13992.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 3480 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 2748 mg
-
Nátrium 7041 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.7 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1455.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1386 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 537 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 906 micro
-
α-karotin 429 micro
-
β-karotin 4832 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 80410 micro
-
Lut-zea 2426 micro
Összesen
3876
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3528 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a pizzatésztához:
-
175 g tejföl
-
1 dl víz
-
2 ek olívaolaj
-
450 g finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
2 ek méz
-
1 kávéskanál só
Hozzávalók paradicsomszószhoz:
-
2 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 szál rozmaring
-
5 szál kakukkfű
-
5 db zsálya
-
10 levél bazsalikom
-
1 késhegynyi só
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Hozzávalók a feltéthez:
-
250 g ricotta
-
25 db koktélparadicsom
-
200 g parmezán sajt
-
0.5 csokor bazsalikom
Elkészítés
Hozzávalók a pizzatésztához:
- A pizzatészta hozzávalóit belerakjuk a kenyérsütőgépbe kelt tészta programra, és másfél óra alatt kész is van – remek találmány ez a gép! Persze kenyérsütőgép hiányában kézzel is összegyúrhatjuk a tésztát, majd meleg helyen megkelesztjük.
- A sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A kész pizzatésztát kétfelé osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk, akkorára, amekkora a gáztepsink (a miénk kb. 40x30 centiméteres). Ha ezzel megvagyunk, sodrófa segítségével sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk a tésztát.
Hozzávalók paradicsomszószhoz:
- A paradicsomszószhoz nagyon-nagyon finomra aprítjuk a fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha kész, a paradicsomszószba dobjuk, sózzuk-borsozzuk, chilivel megszórjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és alaposan elkeverjük.
Hozzávalók a feltéthez:
- A pizzalapokat megkenjük a zöldfűszeres paradicsomszósszal, és feldíszítjük őket tetszés szerint.
- A ricottás-paradicsomos verzióhoz a ricottát kanalanként visszük fel a paradicsomszószra, és óvatosan szétterítjük. A koktélparadicsomokat felkarikázzuk, és egyenletesen szétosztjuk a pizzán, amit végül jól megszórunk reszelt parmezánnal. Bazsalikommal díszíthetjük.
- Az előmelegített sütőbe rakjuk, és nagyjából 12 perc alatt készre sütjük, 8 perc környékén megcserélve a két tepsit.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: kb. 40x30
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1637
- Feltöltés dátuma: 2016. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
360 recept
Jó tíz évvel ezelőtt, mikor még csak enni jártam a konyhába, tarolt a kenyérsütőgép-láz, ami a mi családunkat sem kerülte el. A kenyérsütéssel kapcsolatban sajnos nem volt túl sok sikerélményünk, így gyorsan fel is hagytunk vele, azonban tésztakeveréshez és kelesztéshez a mai napig rengeteget használjuk. Legtöbbször pizzát szoktunk készíteni, ami a család nagy kedvence – köszönhetően ennek a nagyszerű receptnek. Valamint a zöldfűszeres házi paradicsomszósznak, ami friss fűszerekkel a legfinomabb. Én most a ricottás-paradicsomos-parmezános verzió receptjét írom le, náluk egyébként mindenki maga „díszíti” a saját részét. Ez a tésztamennyiségből két tepsire elegendő.