r
Nosalty Logó

Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Összesen 649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Összesen 3876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13402 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13992.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    3480 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2748 mg
  • Nátrium
    7041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1455.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    4832 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    80410 micro
  • Lut-zea
    2426 micro
Összesen 3876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3528 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Elkészítés

Hozzávalók a pizzatésztához:

  1. A pizzatészta hozzávalóit belerakjuk a kenyérsütőgépbe kelt tészta programra, és másfél óra alatt kész is van – remek találmány ez a gép! Persze kenyérsütőgép hiányában kézzel is összegyúrhatjuk a tésztát, majd meleg helyen megkelesztjük.
  2. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A kész pizzatésztát kétfelé osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk, akkorára, amekkora a gáztepsink (a miénk kb. 40x30 centiméteres). Ha ezzel megvagyunk, sodrófa segítségével sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk a tésztát.

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

  1. A paradicsomszószhoz nagyon-nagyon finomra aprítjuk a fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha kész, a paradicsomszószba dobjuk, sózzuk-borsozzuk, chilivel megszórjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és alaposan elkeverjük.

Hozzávalók a feltéthez:

  1. A pizzalapokat megkenjük a zöldfűszeres paradicsomszósszal, és feldíszítjük őket tetszés szerint.
  2. A ricottás-paradicsomos verzióhoz a ricottát kanalanként visszük fel a paradicsomszószra, és óvatosan szétterítjük. A koktélparadicsomokat felkarikázzuk, és egyenletesen szétosztjuk a pizzán, amit végül jól megszórunk reszelt parmezánnal. Bazsalikommal díszíthetjük.
  3. Az előmelegített sütőbe rakjuk, és nagyjából 12 perc alatt készre sütjük, 8 perc környékén megcserélve a két tepsit.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kb. 40x30
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1637
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzatészta ricottás-paradicsomos feltéttel
Rosanics Petra 360 recept

Jó tíz évvel ezelőtt, mikor még csak enni jártam a konyhába, tarolt a kenyérsütőgép-láz, ami a mi családunkat sem kerülte el. A kenyérsütéssel kapcsolatban sajnos nem volt túl sok sikerélményünk, így gyorsan fel is hagytunk vele, azonban tésztakeveréshez és kelesztéshez a mai napig rengeteget használjuk. Legtöbbször pizzát szoktunk készíteni, ami a család nagy kedvence – köszönhetően ennek a nagyszerű receptnek. Valamint a zöldfűszeres házi paradicsomszósznak, ami friss fűszerekkel a legfinomabb. Én most a ricottás-paradicsomos-parmezános verzió receptjét írom le, náluk egyébként mindenki maga „díszíti” a saját részét. Ez a tésztamennyiségből két tepsire elegendő.

Hozzávalók

Hozzávalók a pizzatésztához:

Hozzávalók paradicsomszószhoz:

Hozzávalók a feltéthez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...