Pizzatekercs Lillácskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
3 kcal
-
12 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
6 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
17g pulykamellsonka18 kcal
-
12g csemegekukorica10 kcal
-
17g sajt59 kcal
A tetejére
-
2g tojássárgája5 kcal
-
0g víz0 kcal
-
3g sajt9 kcal
Összesen
321
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g tej168 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g instant élesztő36 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8g só0 kcal
A töltelékhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
71 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
100g ketchup101 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
200g pulykamellsonka220 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
200g sajt704 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
2g víz0 kcal
-
30g sajt106 kcal
Összesen
3844
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
27.6g finomliszt101 kcal
-
16.6g tej9 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.4g só0 kcal
A töltelékhez
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
9.9g fokhagyma13 kcal
-
5.5g ketchup6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
11g pulykamellsonka12 kcal
-
7.7g csemegekukorica7 kcal
-
11g sajt39 kcal
A tetejére
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0.1g víz0 kcal
-
1.7g sajt6 kcal
Összesen
214
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 1005 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
321
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 173.8 g
Zsír
-
Összesen 116.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10233.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 2273 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1938 mg
-
Nátrium 5463 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 520 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 546 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 794 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 168 micro
-
Likopin 12062 micro
-
Lut-zea 1401 micro
Összesen
3844
kcal
- 13% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 565.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 666 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
1 tasak (11 gr) instant élesztő
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 kávéskanál só
A töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 fej fokhagyma
-
100 g ketchup
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 kk víz
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A sütőt az 50 celsius fok alatti "tányérmelegitő" hőmérsékletre kapcsoljuk.
- Egy kis lábosba öntjük a cukros tejet, langyosra melegítjük a tűzhelyen. Ha langyos, beleszórjuk az élesztőport, kicsit elkeverjük, és betesszük a keveréket a langyos sütőbe.
- Közben a liszthez hozzátesszük a sót, az olajat, és ha az élesztő már felhabosodott a tej tetején, beleöntjük a lisztes tálba.
- Szép gömbölyű tésztát gyúrunk, amelyet (alufóliával letakarva) visszateszünk még 20 percre a sütőbe - kelni.
- Addig elkészitem a "pizzaszószt".
- A töltelék elkészitése:
- A vöröshagymát felszeleteljük, rádobjuk a forró olajra. Addig kevergetjük, amíg picit puhább lesz.
- Hozzátesszük a reszelt fokhagymákat, ezeket is kicsit keverjük, majd jöhet a ketchup.
- A ketchupos, hagymás keveréket megfűszerezzük, ha túl sűrű, egy kicsi vizet teszünk hozzá, majd jöhet az utolsó keverés.
- Összeállitás:
- A tésztánk ekkorra már szépen megkelt, így a sütőt 200 fokra állitjuk.
- Kettévágjuk a tésztát, és külön-külön vékonyra nyújtjuk (kb. akkorára, amekkora a tepsink, amibe majd tenni fogjuk.) Ne felejtsük el a tésztánkra kerülő finomságokat kettéosztani!
- A kinyújtott tésztát megkenjük a pizzaszósszal (a felével), felsorakoztatjuk egymás mellett a sonkaszeleteket, megszórjuk a kukoricával, majd a reszelt sajttal.
- Ha kész, óvatosan feltekerjük, rátesszük a sütőpapírral bélelt tepsire. Megszúrkodjuk néhány helyen villával.
- Megkenjük a tojássárgája-víz keverékkel, és végigszórjuk sajttal. Az egész műveletet még egyszer megismételjük. Végül mindkét tekercs végeit visszahatjuk egy picit, nehogy kifolyjon a töltelék.
- Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12110
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Mivel rengetegszer készítettem pizzát, kezdett unalmassá válni, ezért egyszer kipattant a fejemből az 5let, miszerint feltekerve sokkal érdekesebb a pizza, és kis szeletekre vágva, vendégváró falatnak sem utolsó. Az első pizzatekercses alkalom óta nincs is nagyon igény a sima pizzára. :)