r
Nosalty Logó

Pizzás csiga ahogy Dorii készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dorii
Pizzás csiga ahogy Dorii készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1676
Kalória
47.5g
Fehérje
218.9g
Szénhidrátok
65.7g
Zsír
193.5g
Víz
114.7g
Koleszterin
10.7g
Rost
16.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2609.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10439.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    6693 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    824 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2131 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2150 micro
  • β-crypt
    180 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 6699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    998 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint felolvasztjuk a mikróban, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Egy nagyobb tálba összeöntjük először a lisztet, a 2 tojássárgáját, a margarint, bazsalikomot és oregánót szórunk bele, sót és cukrot is.
  3. Az élesztőt 3 dl langyos tejben és 1-2 ek cukorral felfuttatjuk, majd ezt is hozzáöntjük a tésztához, plusz még 2 dl langyos tejet is. A tésztát dagasztjuk, majd meleg helyen kelesztjük kb 45-60 percet.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a szószt. A pizzakrémet és a fűszeres paradicsomot egy külön tálban összekeverjük. Öntünk bele még bazsalikomot és oregánót is. A sonkát apró kockákra vágjuk, és a kukoricával összekeverjük, szintén egy másik tálban.
  5. Ha megkelt a tészta 2 felé vesszük, majd lisztes deszkán kinyújtjuk vékonyra. Rákanalazzuk az egészre a szószt, de hagyjunk a másik adagra is. Majd mehet rá a sonka és a kukorica is. Végül szorosan tekerjük fel, mint a rétest. Nagyon vékony szeletekre vágjuk fel, majd kiolajozott tepsibe süssük kb 10 percig közepes lángon, amíg kb félig kész, szórjunk a tetejükre sajtot, és még 10 perc kb, és kész is.
  6. Jó étvágyat!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nem tudom, hogy fűszeres paradicsomot lehet-e boltban kapni, mert nekünk volt itthon, rokonoktól kaptuk, ők télire tették el. Ha esetleg nem lenne otthon, bármilyen pizzaszósszal/pizzakrémmel lehet helyettesíteni. Akár úgy, hogy kisebb lilahagymát kevés olajon megdinszteljük, 3 kis doboz sűrített paradicsommal, kb 1 dl vízzel felöntjük. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, ha túl keserű lenne, kis cukrot is keverhetünk hozzá.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!