r
Nosalty Logó

Pizza Usika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Usika
Pizza Usika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

A paradicsomszószhoz

Összesen 778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

A paradicsomszószhoz

Összesen 6223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

A paradicsomszószhoz

Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    238.8 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    506 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1721.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 6223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    346 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet meglangyosítjuk (semmiképp se legyen forró), majd annyi sót teszünk bele, hogy kellően sós íze legyen. Ezt követően hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére egy csipet lisztet teszünk, és kicsit hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Az élesztős vizet hozzáadjuk a liszthez és kézzel vagy géppel összedolgozzuk, amikor már majdnem kész, hozzáöntjük az olajat, és még kicsit megdolgozzuk.(Az olaj kicsit legyen kevesebb, mint 1 dl.)
  3. Amikor kész lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
  4. Miután megkelt a tészta, kimargarinozott/kiolajozott, kilisztezett tepsibe tesszük a tésztát. Fontos, hogy a tészta nelegyen vastag (én fél ujjnyira szoktam egyengetni). Ekkor megkenjük a paradicsomszósszal és a tetszőleges feltéteket rászórjuk. (A fenti képen a feltétek: lilahagyma, főtt sonka, friss gomba, főtt tojás. De tulajdonképpen bármi lehet, amit szeretünk.)
  5. Végül ráreszeljük a sajtot. Amennyiben friss mozzarellát is szeretnénk rátenni, számolni kell vele, hogy kis levet fog ereszteni.
  6. Előmelegített sütőben max. hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x37
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2916
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna egy olyan pizzatészta receptet, amit otthon is el lehet készíteni, nem olajos, nem száraz és hasonlít az otthon kapható pizzához. Ez a recept pont ilyen! Az alapreceptet még ezer éve egy jó barátomtól kaptam, akinek pizzériája volt és nem is csalódtam még soha benne. Azóta kicsit formáltam rajta itt-ott, és nekem most  így a tökéletes.  Pozitív visszajelzés, hogy az olasz páromnak is ízlett! Persze a nagymama-féléhez hasonlítjuk és nem az igazi, olasz lávaköves pizzához!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...