Pizza Usika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Usika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
75g víz0 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g margarin9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
11g lilahagyma4 kcal
-
25g főtt sonka35 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
A paradicsomszószhoz
-
8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
778
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
600g víz0 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g főtt sonka280 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
A paradicsomszószhoz
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
6223
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
31.5g finomliszt115 kcal
-
18.9g víz0 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
2.8g lilahagyma1 kcal
-
6.3g főtt sonka9 kcal
-
11.3g főtt tojás18 kcal
-
6.3g gomba1 kcal
-
6.3g trappista sajt22 kcal
A paradicsomszószhoz
-
12.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
196
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 888.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 215.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
778
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 238.8 g
Zsír
-
Összesen 215.6 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7105.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 506 mg
-
Kálcium 1810 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2736 mg
-
Nátrium 1617 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 814.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1721.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1336 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 637 micro
-
Kolin: 1266 mg
-
Retinol - A vitamin: 1236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1219 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 1797 micro
Összesen
6223
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 346 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
6 dl víz
-
1.3 dkg élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
A feltéthez ízlés szerint
-
1 közepes fej lilahagyma
-
20 dkg főtt sonka
-
6 db főtt tojás
A paradicsomszószhoz
-
400 g konzerv paradicsom
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A vizet meglangyosítjuk (semmiképp se legyen forró), majd annyi sót teszünk bele, hogy kellően sós íze legyen. Ezt követően hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére egy csipet lisztet teszünk, és kicsit hagyjuk, hogy felfusson.
- Az élesztős vizet hozzáadjuk a liszthez és kézzel vagy géppel összedolgozzuk, amikor már majdnem kész, hozzáöntjük az olajat, és még kicsit megdolgozzuk.(Az olaj kicsit legyen kevesebb, mint 1 dl.)
- Amikor kész lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
- Miután megkelt a tészta, kimargarinozott/kiolajozott, kilisztezett tepsibe tesszük a tésztát. Fontos, hogy a tészta nelegyen vastag (én fél ujjnyira szoktam egyengetni). Ekkor megkenjük a paradicsomszósszal és a tetszőleges feltéteket rászórjuk. (A fenti képen a feltétek: lilahagyma, főtt sonka, friss gomba, főtt tojás. De tulajdonképpen bármi lehet, amit szeretünk.)
- Végül ráreszeljük a sajtot. Amennyiben friss mozzarellát is szeretnénk rátenni, számolni kell vele, hogy kis levet fog ereszteni.
- Előmelegített sütőben max. hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x37
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2916
- Feltöltés dátuma: 2012. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Usika
16 recept
Régóta szerettem volna egy olyan pizzatészta receptet, amit otthon is el lehet készíteni, nem olajos, nem száraz és hasonlít az otthon kapható pizzához. Ez a recept pont ilyen! Az alapreceptet még ezer éve egy jó barátomtól kaptam, akinek pizzériája volt és nem is csalódtam még soha benne. Azóta kicsit formáltam rajta itt-ott, és nekem most így a tökéletes. Pozitív visszajelzés, hogy az olasz páromnak is ízlett! Persze a nagymama-féléhez hasonlítjuk és nem az igazi, olasz lávaköves pizzához!