Pizza 4 főre
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
75g víz0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
Pizzaszósz
-
250g paradicsomlé43 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
Feltét
-
25g olajbogyó29 kcal
-
40g gomba9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
43g koktélparadicsom8 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
Összesen
876
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g víz0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
Pizzaszósz
-
1000g paradicsomlé170 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g só0 kcal
Feltét
-
100g olajbogyó116 kcal
-
160g gomba34 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
170g koktélparadicsom31 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
Összesen
3496
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
17.3g finomliszt63 kcal
-
10.4g víz0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Pizzaszósz
-
34.7g paradicsomlé6 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
Feltét
-
3.5g olajbogyó4 kcal
-
5.6g gomba1 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5.9g koktélparadicsom1 kcal
-
3.5g feta sajt9 kcal
-
6.9g mozzarella21 kcal
Összesen
120
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2992.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 1817 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 519 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 969 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23686 micro
-
Lut-zea 397 micro
Összesen
876
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.4 g
Zsír
-
Összesen 118.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11969.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 1925 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 2123 mg
-
Nátrium 7268 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2076.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 749 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 678 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 3874 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 94744 micro
-
Lut-zea 1590 micro
Összesen
3496
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3287 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
500 g finomliszt
-
300 ml víz
-
3 ek olívaolaj
-
25 g friss élesztő
-
1 tk cukor
-
1 tk só
-
1 tk oregánó
Pizzaszósz
-
10 dl paradicsomlé
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 tk cukor
-
1 kk só
Feltét
-
5 közepes db gomba
-
1 db vöröshagyma
-
9 levél bazsalikom
-
10 db koktélparadicsom
-
100 g feta sajt
-
200 g mozzarella
Elkészítés
Tészta
- A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 15 percig félrerakjuk, hogy felfusson az élesztő.
- A lisztet kimérjük, és elkeverjük benne a sót és az oreganot. Ha az élesztő felfutott, mehet a liszthez, hozzáadjuk az olívaolajat, és tésztává gyúrjuk.
- Áttesszük egy tiszta edénybe, és letakarva, meleg helyen 30 percig percig kelesztjük. Ha letelt az idő, négy részre vágjuk, átgyúrjuk, és további 15 percig kelesztjük.
- Vékony pizzatésztát formázunk belőle, a leírt mennyiség 4 darab, kb. 26 cm átmérőjű pizzához elegendő.
Pizzaszósz
- A hagymákat, a friss fűszernövények leveleit, 1 dl paradicsomlével és az olívaolajjal leturmixoljuk.
- A többi paradicsomlevet egy nagyobb edényben felrakjuk főni, majd hozzáadjuk a leturmixolt adagot is. Ha elkevertük, sóval, cukorral ízesítjük, illetve ha szárított fűszereket használunk, azokat is most rakjuk bele.
- Alacsony hőfokon 15 percig főzzük. (Ha nem használjuk fel egyből: befőttesüvegekbe szedjük, rászorítjuk az üvegre a fedőt, és lefordítva pihentetjük 5 percig. Ezzel tartósítjuk. Felbontás után hűtőben 1-1,5 hétig eláll.)
Feltét
- A gombát, a hagymát megtisztítjuk, és a paradicsommal együtt felszeleteljük. A fetát felkockázzuk, a mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
- Először a pizzaszószt, majd a sajtokat tesszük a pizzára, majd mehetnek a zöldségek.
- A sütőt, ha lehet, pizzasütős funkción, ha az nincs, alsó sütésen, ha az sincs külön, akkor alsó-felső sütésen 250 C fokon pizzánként 15 perc alatt készre sütjük. Ha a sütőnk magasabb hőfokra is képes, válasszuk azt.
- A bazsalikomlevelet sütés után, tálaláskor tesszük fel rá.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 790
- Feltöltés dátuma: 2021. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept