r
Nosalty Logó

Pizza 4 főre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Pizza 4 főre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 3496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    519 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23686 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11969.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1925 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    7268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2076.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    749 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    3874 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    94744 micro
  • Lut-zea
    1590 micro
Összesen 3496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3287 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Tészta

Pizzaszósz

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 15 percig félrerakjuk, hogy felfusson az élesztő.
  2. A lisztet kimérjük, és elkeverjük benne a sót és az oreganot. Ha az élesztő felfutott, mehet a liszthez, hozzáadjuk az olívaolajat, és tésztává gyúrjuk.
  3. Áttesszük egy tiszta edénybe, és letakarva, meleg helyen 30 percig percig kelesztjük. Ha letelt az idő, négy részre vágjuk, átgyúrjuk, és további 15 percig kelesztjük.
  4. Vékony pizzatésztát formázunk belőle, a leírt mennyiség 4 darab, kb. 26 cm átmérőjű pizzához elegendő.

Pizzaszósz

  1. A hagymákat, a friss fűszernövények leveleit, 1 dl paradicsomlével és az olívaolajjal leturmixoljuk.
  2. A többi paradicsomlevet egy nagyobb edényben felrakjuk főni, majd hozzáadjuk a leturmixolt adagot is. Ha elkevertük, sóval, cukorral ízesítjük, illetve ha szárított fűszereket használunk, azokat is most rakjuk bele.
  3. Alacsony hőfokon 15 percig főzzük. (Ha nem használjuk fel egyből: befőttesüvegekbe szedjük, rászorítjuk az üvegre a fedőt, és lefordítva pihentetjük 5 percig. Ezzel tartósítjuk. Felbontás után hűtőben 1-1,5 hétig eláll.)

Feltét

  1. A gombát, a hagymát megtisztítjuk, és a paradicsommal együtt felszeleteljük. A fetát felkockázzuk, a mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
  2. Először a pizzaszószt, majd a sajtokat tesszük a pizzára, majd mehetnek a zöldségek.
  3. A sütőt, ha lehet, pizzasütős funkción, ha az nincs, alsó sütésen, ha az sincs külön, akkor alsó-felső sütésen 250 C fokon pizzánként 15 perc alatt készre sütjük. Ha a sütőnk magasabb hőfokra is képes, válasszuk azt.
  4. A bazsalikomlevelet sütés után, tálaláskor tesszük fel rá.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 790
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza 4 főre
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Tészta

Pizzaszósz

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...