r
Nosalty Logó

Pizza húsvéti maradékokból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Pizza húsvéti maradékokból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta (2 db 32 cm-es pizzához):

A feltéthez:

Összesen 262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta (2 db 32 cm-es pizzához):

A feltéthez:

Összesen 3135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta (2 db 32 cm-es pizzához):

A feltéthez:

Összesen 171 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6819.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    3058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2042 micro
Összesen 3135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    560 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Pizzatészta (2 db 32 cm-es pizzához):

A feltéthez:

Elkészítés

Pizzatészta (2 db 32 cm-es pizzához):

  1. A langyos vízben az élesztőt felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Addig dagasztjuk, míg elválik a tál oldaláról.
  2. A tésztát letakarva 40 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kettéosztjuk, cipókat formálunk belőle, majd 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk őket, pizzasütő lapra fektetjük. Míg elkészítjük a feltétet, addig is kelhet a tészta.

A feltéthez:

  1. Egy kanál vajat felforrósítunk, hozzáadunk egy kanál lisztet, és pirítani kezdjük. Közben adunk hozzá egy-egy csipet sót, borsot, szerecsendiót, majd felengedjük 1 dl tejjel, simára keverjük, besűrítjük, tehát besamelt készítünk. Félretesszük hűlni.
  2. A főtt tojásokat megpucoljuk, kettévágjuk, sárgájukat kiemeljük. Három felé osztjuk, hogy külön ízesítsük meg őket.
  3. Egyikbe: 2 tojássárgája, 2-3 tk besamel, 1 tk wasabis torma kerül. Másodikba: 2 tojássárgája, 2-3 tk besamel, 1 tk füstölt paprika, 1 csipet cayenne bors. Harmadikba: 2 tojássárgája, 2-3 tk besamel, 1 tk tejszínes torma kerül. Ezeket jól eldolgozzuk homogén krémmé, és visszatöltjük a félbevágott tojásokba.
  4. A maradék besamelt a sonkával összedaráljuk késes aprítóba, ezzel megkenjük a pizzát.
  5. Ráültetjük a töltött tojásokat, a cikkekre vágott paradicsomokat, a mini mozzarellákkal.
  6. 250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32 x 2
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 857
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza húsvéti maradékokból
Évi néni 1830 recept

Mindenkinek marad ez-az a húsvéti asztalról, amit már a hagyományos formában nincs kedve megenni. Megkérdeztem a gyermekemet, mit enne, ő pedig pizzát kért. Megkapta. Nagy sikere volt.

Hozzávalók

Pizzatészta (2 db 32 cm-es pizzához):

A feltéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...