r
Nosalty Logó

Pizza feketeerdő sonkával és rukkolával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pizza feketeerdő sonkával és rukkolával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1788
Kalória
94g
Fehérje
215.1g
Szénhidrátok
71.3g
Zsír
391.9g
Víz
109.8g
Koleszterin
36.1g
Rost
36.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5267.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    2111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    2229 micro
Összesen 1788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10535.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1819 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    3352 mg
  • Nátrium
    4222 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    783.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    4311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    4458 micro
Összesen 3574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5170 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 60 ml langyos vizet, a cukrot, és a tetejét meghintjük liszttel. (A tálban lévőből csippentünk, és azzal szórjuk meg.) 15 percig hagyjuk, hogy dolgozzon az élesztő.
  2. 15 perc után hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és kb. 200 ml langyos vízzel szép simára gyúrjuk. Jó alaposan dagasszuk meg. Letakarva, meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
  3. Míg kel, előmelegítjük a sütőt 200 fokra. (Ha gyorsítani szeretnék a tésztán, olykor egy széket húzok a sütő mellé, és azon hagyom kelni a tésztát.) Addig összekeverjük a pizzaszószt: A sűrített paradicsomhoz adjuk a zúzott fokhagymát, oregánót, sót és borsot.
  4. Ha megkelt a tészta, vékonyra nyújtjuk, és olajjal kikent tepsibe rakjuk. Megkenjük a szósszal. Megszórjuk reszelt mozzarella sajttal. A sonka és rukkola nélkül (!) sütjük kb. 20 percig. (A tésztát én kétfelé szoktam venni, és 2 adagban sütöm meg. Tetszés szerint eloszthatjuk a sajtot és sonkát kétfelé, vagy növelhetjük a feltét adagjait, vagy a másik feléből készülhet más fajta pizza is.)
  5. Ha megsült, rátépkedjük a vékonyra szeletelt sonkát, megszórjuk rukkolával és trappista sajttal. Épp annyira dugjuk vissza a lekapcsolt, meleg sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt a tetejére. (Ha a sonkával és rukkolával együtt sütnénk, a rukkola összeesne és a sonka kiszáradna. Így viszont isteni finom friss lesz rajta!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x26

Névnapomra kaptam egy pizzás könyvet, mely a legjobb recepteket gyűjti össze. Ez volt az első recept, amit kipróbáltunk belőle, némi változtatással: sima liszt helyett tönkölybúza lisztet, pármai sonka helyett feketeerdő sonkát, valamint gouda és parmezán helyett trappista és mozzarella sajtot használok. Azóta nagy kedvenccé vált, háttérbe szorítva a többi guszta receptet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!