r
Nosalty Logó

Pizza feketeerdő sonkával és rukkolával

NS
Pizza feketeerdő sonkával és rukkolával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1788
Kalória
94g
Fehérje
215.1g
Szénhidrát
71.3g
Zsír
391.9g
Víz
109.8g
Koleszterin
36.1g
Élelmi rost
36.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5267.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    2111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    2229 micro
Összesen 1788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10535.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1819 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    3352 mg
  • Nátrium
    4222 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    783.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    4311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    4458 micro
Összesen 3574 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5170 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 60 ml langyos vizet, a cukrot, és a tetejét meghintjük liszttel. (A tálban lévőből csippentünk, és azzal szórjuk meg.) 15 percig hagyjuk, hogy dolgozzon az élesztő.
  2. 15 perc után hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és kb. 200 ml langyos vízzel szép simára gyúrjuk. Jó alaposan dagasszuk meg. Letakarva, meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
  3. Míg kel, előmelegítjük a sütőt 200 fokra. (Ha gyorsítani szeretnék a tésztán, olykor egy széket húzok a sütő mellé, és azon hagyom kelni a tésztát.) Addig összekeverjük a pizzaszószt: A sűrített paradicsomhoz adjuk a zúzott fokhagymát, oregánót, sót és borsot.
  4. Ha megkelt a tészta, vékonyra nyújtjuk, és olajjal kikent tepsibe rakjuk. Megkenjük a szósszal. Megszórjuk reszelt mozzarella sajttal. A sonka és rukkola nélkül (!) sütjük kb. 20 percig. (A tésztát én kétfelé szoktam venni, és 2 adagban sütöm meg. Tetszés szerint eloszthatjuk a sajtot és sonkát kétfelé, vagy növelhetjük a feltét adagjait, vagy a másik feléből készülhet más fajta pizza is.)
  5. Ha megsült, rátépkedjük a vékonyra szeletelt sonkát, megszórjuk rukkolával és trappista sajttal. Épp annyira dugjuk vissza a lekapcsolt, meleg sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt a tetejére. (Ha a sonkával és rukkolával együtt sütnénk, a rukkola összeesne és a sonka kiszáradna. Így viszont isteni finom friss lesz rajta!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x26

Névnapomra kaptam egy pizzás könyvet, mely a legjobb recepteket gyűjti össze. Ez volt az első recept, amit kipróbáltunk belőle, némi változtatással: sima liszt helyett tönkölybúza lisztet, pármai sonka helyett feketeerdő sonkát, valamint gouda és parmezán helyett trappista és mozzarella sajtot használok. Azóta nagy kedvenccé vált, háttérbe szorítva a többi guszta receptet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...