r
Nosalty Logó

Pizza 4 főre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
83011231992
Pizza 4 főre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Összesen 1569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Összesen 6269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Összesen 212 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2996.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1229 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 1569 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11986.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    2119 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2978 mg
  • Nátrium
    5721 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    985.5 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    956 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    4914 micro
  • β-crypt
    355 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    2825 micro
Összesen 6269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4825 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Elkészítés

A tészta

  1. Felfuttatjuk az élesztőt. A 3 dl tejet megmelegítjük (langyosra, nem kell hogy forró legyen), elkeverjük a mézzel (ezt lehet helyettesíteni cukorral (1,5ek)) és az élesztővel, amit előtte összetörünk apróbb darabokra. Ezt követően belerakjuk egy kisebb edénybe, és 5 percig lefedve hagyjuk. Ha habos a teteje, akkor jól felfutott, lehet beleönteni a második lépésben összeállítottak közé.
  2. Összekeverjük a lisztet (ha csak pont egy kiló lisztet vettünk, akkor egy keveset hagyjunk meg abból a célból, hogy azon gyúrhassuk meg a tésztát), az olajat, a sót és a tojást, valamint a felfuttatott élesztőt, majd finoman adagoljuk hozzá a vizet, vigyázzunk rá, hogy ne adjunk hozzá túl sokat, mert akkor sokkal nehezebb lesz dolgozni vele. Ha mégis megborult, akkor ez esetben több lisztet kell hozzáadni.
  3. Megdolgozzuk a tésztát, jól átgyúrjuk, és egy cipószerűt alkotunk belőle, majd lefedve félrerakjuk fél-egy órára. Tipp: Ha melegebb helyre rakjuk, akkor gyorsabban kel, de én akkor is szívesebben várok vele egy órát. Viszont túl meleg helyre se rakjuk (például konvektor tetejére!
  4. Az 1 óra elteltével kivesszük, és kevés liszten még picit gyurmázunk rajta, majd 4 egységes részre vágjuk.

A szósz

  1. Előfűtjük a sütőt. Mivel nekem semmilyen szám, se hőfok, se fokozat nincs a sütőmön, így én azt tanácsolom közepes állásba rakjuk (cirka 180 fok).
  2. A receptben felhasznált alapanyagok, a számomra legegyszerűbb paradicsomos alaphoz valók. Csak összekeverjük őket (1 doboz paradicsomszósz meg a fűszerek), itt ízlés szerint lehet még bele sót meg borsot rakni, esetleg majorannát, rozmaringot vagy őrölt chilipaprikát.
  3. Sütőrácson sütőpapírra rakjuk a kivasalt pizzatésztát. A szélébe sajtot lehet rakni, csak akkor hajtsuk rá a szélén a tésztát. Mehet rá a paradicsomszósz, majd a feltét. Ez mindenki számára lehet egyedi, a leggyakoribbak a sonka, gomba, kukorica, sajt vagy sonka, bab, szalámi, kukorica, jalapeno, sajt, de a tenger gyümölcse mix, olívabogyóval és sajttal a tetején is jó választás tud lenni.
  4. Sütési idő 12-15 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4159
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza 4 főre
83011231992 1 recept

Egyik kedves barátom adta az ötletet, hogy miért nem készítek pizzát, majd adott hozzá egy receptet, ellenben az a tésztarecept nekem nem volt eléggé átütő, így kicsit megformálva, alapanyagok módosításával saját ízvilágom szerint módosítottam.

Hozzávalók

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...