r
Nosalty Logó

Pisztáciás vagdalt pirított újburgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pisztáciás vagdalt pirított újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vagdalthoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 755 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vagdalthoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 6030 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vagdalthoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 207 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 755 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.1 g

Zsír

  • Összesen
    438 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8066.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    4377 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4071 micro
Összesen 6030 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A vagdalthoz

A körethez

A díszítéshez

Elkészítés

A vagdalthoz

  1. Fasírt: A pisztáciát durvára vágjuk, a kenyeret tejben megáztatjuk, a szalonnát felaprítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint. Az összes hozzávalót jólgyúrjuk össze.
  2. Helyezzük zsírral kikenttepsibe, formázzuk kedvünk szerint, majd egy tojással és kevés zsírral kenjük meg.
  3. Előmelegített sütőben sütjük úgy 180 fokon.
  4. Köret: A burgonyát alaposan megmossuk, és egészben héjastul, sós vízben megfőzzük. Hagyjuk picit hűlni, majd nagyobb kockákra vágjuk.
  5. Megfűszerezzük, és olajon aranybarnára sütjük.
  6. Tálalás: Egy halom burgonya mellé helyezünk két vékonyabb szelet fasírtot, majd a tetejére teszünk 2 db paprikát. A tányér szélét a retkekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 640
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Ajánló

Ha vendéget vár az ember, egy könnyű kis desszert mellett ideális vacsora!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazság szerint ezt a receptet egy külföldi csatornán láttam, természetesen sok olyan hozzávalóval, amit Magyarországon nem olyan egyszerű megszerezni, így picit leegyszerűsítettem, de a lényeg az megmaradt! Fasírtot még ilyen finomat nem ettem, a pisztácia nagyon kell bele! Végül is az egész olyan, amit az ember már számtalanszor csinált (fasírt sült krumplival), és nem gondoltam volna, hogy egy kis plusszal mennyire fel lehet dobni!

Hozzávalók

A vagdalthoz

A körethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...