Pisztáciás vagdalt pirított újburgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vagdalthoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
38g pisztácia215 kcal
-
13g kenyér34 kcal
-
13g tej7 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
A körethez
-
63g újkrumpli39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
9 kcal
A díszítéshez
-
46g jégcsapretek4 kcal
-
2 kcal
Összesen
755
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vagdalthoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
300g pisztácia1716 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
A körethez
-
500g újkrumpli308 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
71 kcal
A díszítéshez
-
370g jégcsapretek34 kcal
-
160g ecetes almapaprika18 kcal
Összesen
6030
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vagdalthoz
-
34.4g darált sertéshús63 kcal
-
10.3g pisztácia59 kcal
-
3.4g kenyér9 kcal
-
3.4g tej2 kcal
-
6.9g füstölt szalonna45 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
A körethez
-
17.2g újkrumpli11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A díszítéshez
-
12.7g jégcsapretek1 kcal
-
5.5g ecetes almapaprika1 kcal
Összesen
207
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
755
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 316.1 g
Zsír
-
Összesen 438 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 1199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8066.1 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 709 mg
-
Foszfor 4377 mg
-
Nátrium 1742 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1415.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 1281 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4071 micro
Összesen
6030
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A vagdalthoz
-
1 kg darált sertéshús
-
30 dkg pisztácia
-
2 szelet kenyér
-
20 dkg füstölt szalonna
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 ek citromlé
-
2 ek mustár
A körethez
-
50 dkg újkrumpli
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A díszítéshez
-
1 db jégcsapretek
-
2 db ecetes almapaprika
Elkészítés
A vagdalthoz
- Fasírt: A pisztáciát durvára vágjuk, a kenyeret tejben megáztatjuk, a szalonnát felaprítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint. Az összes hozzávalót jólgyúrjuk össze.
- Helyezzük zsírral kikenttepsibe, formázzuk kedvünk szerint, majd egy tojással és kevés zsírral kenjük meg.
- Előmelegített sütőben sütjük úgy 180 fokon.
- Köret: A burgonyát alaposan megmossuk, és egészben héjastul, sós vízben megfőzzük. Hagyjuk picit hűlni, majd nagyobb kockákra vágjuk.
- Megfűszerezzük, és olajon aranybarnára sütjük.
- Tálalás: Egy halom burgonya mellé helyezünk két vékonyabb szelet fasírtot, majd a tetejére teszünk 2 db paprikát. A tányér szélét a retkekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×20×6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 645
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Ajánló
Ha vendéget vár az ember, egy könnyű kis desszert mellett ideális vacsora!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Igazság szerint ezt a receptet egy külföldi csatornán láttam, természetesen sok olyan hozzávalóval, amit Magyarországon nem olyan egyszerű megszerezni, így picit leegyszerűsítettem, de a lényeg az megmaradt! Fasírtot még ilyen finomat nem ettem, a pisztácia nagyon kell bele! Végül is az egész olyan, amit az ember már számtalanszor csinált (fasírt sült krumplival), és nem gondoltam volna, hogy egy kis plusszal mennyire fel lehet dobni!