r
Nosalty Logó

Piros tésztás pezsgőhab torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Piros tésztás pezsgőhab torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 5247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.9 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2601 micro
Összesen 5247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan a habhoz adjuk a tojássárgákat, az ételfestéket, a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd beleöntjük a tortaformába.
  4. Körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ezt követően rácsra tesszük a megsült piskótalapot, és miután kihűlt, kettévágjuk.
  5. A habhoz a tojássárgákat 12 dkg cukorral, valamint a pezsgő felével meleg vízfürdőben habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, utána a hideg vízfürdőben kihűtjük.
  7. A csipetnyi sóval és a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá verjük a 2 tojásfehérjét, egy másik tálba pedig felverjük a tejszínt.
  8. A tojássárgájás krémhez adjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, illetve a maradék pezsgőt.
  9. Az alsó piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, rásimítjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal.
  10. Másnapig hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen a hab. (A tetejét tortabevonóval vontam be, az oldalát lekentem tejszínhabbal, marcipánszívvel és pirosra festett kókuszreszelékkel díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3542
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a 3 az 1-ben tortát készítettem el a sógoromnak, a hugicámnak, valamint a férjemnek. Már régen szerettem volna elkészíteni, egy bársonyos piros tésztájú tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A pezsgőhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...