Piros tésztás pezsgőhab torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
23g tojás29 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
A pezsgőhabhoz
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
25g pezsgő21 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
63 kcal
A díszítéshez
-
8g tortabevonó46 kcal
-
13 kcal
-
4g marcipán19 kcal
-
8g ostya31 kcal
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A pezsgőhabhoz
-
120g tojássárgája386 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g pezsgő249 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
A díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
24g kókuszreszelék158 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
100g ostya377 kcal
Összesen
5247
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
13.5g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
A pezsgőhabhoz
-
5.9g tojássárgája19 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
14.8g pezsgő12 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g tojásfehérje2 kcal
-
14.8g növényi habtejszín37 kcal
A díszítéshez
-
4.9g tortabevonó27 kcal
-
1.2g kókuszreszelék8 kcal
-
2.5g marcipán11 kcal
-
4.9g ostya19 kcal
Összesen
258
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.5 g
Zsír
-
Összesen 186.6 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4914.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 873 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 2159 mg
-
Nátrium 1264 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 718.9 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 702.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 460 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 1738 mg
-
Retinol - A vitamin: 832 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2601 micro
Összesen
5247
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
1 csipet só
-
20 dkg cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
20 dkg finomliszt
A pezsgőhabhoz
-
6 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
3 dl pezsgő
-
15 g zselatin
-
1 csipet só
-
2 db tojásfehérje
-
3 dl növényi habtejszín
A díszítéshez
-
5 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.
- Óvatosan a habhoz adjuk a tojássárgákat, az ételfestéket, a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd beleöntjük a tortaformába.
- Körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ezt követően rácsra tesszük a megsült piskótalapot, és miután kihűlt, kettévágjuk.
- A habhoz a tojássárgákat 12 dkg cukorral, valamint a pezsgő felével meleg vízfürdőben habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, utána a hideg vízfürdőben kihűtjük.
- A csipetnyi sóval és a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá verjük a 2 tojásfehérjét, egy másik tálba pedig felverjük a tejszínt.
- A tojássárgájás krémhez adjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, illetve a maradék pezsgőt.
- Az alsó piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, rásimítjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal.
- Másnapig hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen a hab. (A tetejét tortabevonóval vontam be, az oldalát lekentem tejszínhabbal, marcipánszívvel és pirosra festett kókuszreszelékkel díszítettem.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3544
- Feltöltés dátuma: 2012. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a 3 az 1-ben tortát készítettem el a sógoromnak, a hugicámnak, valamint a férjemnek. Már régen szerettem volna elkészíteni, egy bársonyos piros tésztájú tortát.