r
Nosalty Logó

Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Összesen 1745 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Összesen 8731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1016 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    17299 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 1745 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    449.1 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18431.2 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    689 mg
  • Kálcium
    3045 mg
  • Vas
    123 mg
  • Magnézium
    2304 mg
  • Foszfor
    5628 mg
  • Nátrium
    6553 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1195.6 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    170 mg

VÍZ

  • Összesen
    3279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5079 micro
  • Kolin:
    1110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    3422 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    86497 micro
  • Lut-zea
    2853 micro
Összesen 8731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1504 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Elkészítés

A pestóshoz

  1. Olívaolajon a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát sóval, fedő alatt megpároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, amit fehéredésig sütünk benne néhányszor megkeverve.
  3. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd a fűszereket és az aszalt paradicsomszeleteket is hozzáadva kb 40-45 percig főzzük, néha megkeverjük.
  5. Beleöntjük a bolognai szószt, a fehérbabokat, a piros pestót, teszünk bele 1-2 tk cukrot (szükség szerint) és kb 8-10 perc alatt összefőzzük, kóstolás után még ízesítjük.
  6. Kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük, és a darálthúsos szósszal összekeverjük. Tálaljuk reszelt sajttal megszórva, tetejére kiskanál piros pestót, és egy szelet aszalt paradicsomot tegyünk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8007
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Sok reszelt sajttal tálaljuk. Aki megteheti, parmezán sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini
Éva-Anyóca 350 recept

Családommal felfedeztük a piros pestót. :-) Finom! :-) Tavaly nyár elején, megkóstoltunk egy jó minőségű, finom tésztamárkát, és azóta (a legtöbb esetben),  rászavazunk, minden formájában : a Barilla tésztákat. :-) Mit lehet kihozni belőle? A szószos tésztát szeretjük, már csak össze kellett hozni az aszalt paradicsommal, paradicsomszósszal és darált hússal a piros pestót, ami nagyon finom ételt eredményezett a linguinivel. :-)

Hozzávalók

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...