Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pestóshoz
-
2g olívaolaj14 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
90g sertéscomb164 kcal
-
3 kcal
-
46 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
40g víz0 kcal
-
76g pesto296 kcal
-
160g fehérbab533 kcal
-
72g bolognai szósz32 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A köretnek
A tálaláshoz
-
20g trappista sajt70 kcal
Összesen
1745
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pestóshoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g só0 kcal
-
450g sertéscomb819 kcal
-
17 kcal
-
232 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
200g víz0 kcal
-
380g pesto1482 kcal
-
800g fehérbab2664 kcal
-
360g bolognai szósz162 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A köretnek
A tálaláshoz
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
8731
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pestóshoz
-
0.1g olívaolaj1 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
7.8g sertéscomb14 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
1.6g szárított paradicsom4 kcal
-
8.7g paradicsomlé1 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
6.6g pesto26 kcal
-
13.9g fehérbab46 kcal
-
6.3g bolognai szósz3 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A köretnek
A tálaláshoz
-
1.7g trappista sajt6 kcal
Összesen
150
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3686.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 1126 mg
-
Nátrium 1311 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 655.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1016 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 684 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 17299 micro
-
Lut-zea 571 micro
Összesen
1745
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 449.1 g
Zsír
-
Összesen 244 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18431.2 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 689 mg
-
Kálcium 3045 mg
-
Vas 123 mg
-
Magnézium 2304 mg
-
Foszfor 5628 mg
-
Nátrium 6553 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1195.6 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 170 mg
VÍZ
-
Összesen 3279.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 640 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 394 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5079 micro
-
Kolin: 1110 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 3422 micro
-
β-crypt 371 micro
-
Likopin 86497 micro
-
Lut-zea 2853 micro
Összesen
8731
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1504 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A pestóshoz
- Olívaolajon a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát sóval, fedő alatt megpároljuk.
- Beletesszük a darált húst, amit fehéredésig sütünk benne néhányszor megkeverve.
- Beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
- Hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd a fűszereket és az aszalt paradicsomszeleteket is hozzáadva kb 40-45 percig főzzük, néha megkeverjük.
- Beleöntjük a bolognai szószt, a fehérbabokat, a piros pestót, teszünk bele 1-2 tk cukrot (szükség szerint) és kb 8-10 perc alatt összefőzzük, kóstolás után még ízesítjük.
- Kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük, és a darálthúsos szósszal összekeverjük. Tálaljuk reszelt sajttal megszórva, tetejére kiskanál piros pestót, és egy szelet aszalt paradicsomot tegyünk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8007
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Ajánló
Sok reszelt sajttal tálaljuk. Aki megteheti, parmezán sajttal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Családommal felfedeztük a piros pestót. :-) Finom! :-) Tavaly nyár elején, megkóstoltunk egy jó minőségű, finom tésztamárkát, és azóta (a legtöbb esetben), rászavazunk, minden formájában : a Barilla tésztákat. :-) Mit lehet kihozni belőle? A szószos tésztát szeretjük, már csak össze kellett hozni az aszalt paradicsommal, paradicsomszósszal és darált hússal a piros pestót, ami nagyon finom ételt eredményezett a linguinivel. :-)