r
Nosalty Logó

Pirított csirkés-gombás szendvics borsos-mustáros szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Pirított csirkés-gombás szendvics borsos-mustáros szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Borsos-mustáros szósz

Szendvics + összeállítás

Összesen 971 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Borsos-mustáros szósz

Szendvics + összeállítás

Összesen 3889 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Borsos-mustáros szósz

Szendvics + összeállítás

Összesen 171 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 971 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.5 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7126.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2949 mg
  • Nátrium
    2491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1477.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 3889 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 171 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Borsos-mustáros szósz

Szendvics + összeállítás

Elkészítés

Borsos-mustáros szósz

  1. Az apróra vágott sonka- és fokhagymát 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és tovább pirítjuk.
  2. Felöntjük a fehérborral és a tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt, sóval-borssal ízesítjük és alaposan kiforraljuk.
  3. Sűrű, besamelmártás állagú szószt fogunk kapni. A végén hozzákeverünk még egy marék apróra vágott petrezselymet is.
  4. Tálalásig félre tesszük.

Szendvics + összeállítás

  1. A mártás után elkészítjük a pirított gombákat, amihez 2 evőkanál margarinon lepirítjuk a felszeletelt gombákat. Sózzuk-borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Tálalásig félretesszük.
  2. Ezután a csirkemellszeleteket sózzuk-borsozzuk, majd 2 evőkanál napraforgóolajon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Tálalásig félretesszük.
  3. Végül a kenyérszeleteket megkenjük margarinnal és forró serpenyőben megpirítjuk őket.
  4. Következik a tálalás: a kenyérszeleteket megkenjük a szósszal, erre jön egy réteg madársaláta. Erre ráfektetjük a csirkemellszeleteket, teszünk rá a gombákból, majd nyakon öntjük még egy kis szósszal.
  5. A szendvicset lezárjuk a másik pirított kenyérrel, és már neki is eshetünk ennek a nagyon komplett remekműnek. Nálunk nagy sikere volt, készítsétek el ti is!
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1783
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított csirkés-gombás szendvics borsos-mustáros szósszal
Vénusz 78 recept

Egy kiadós és masszív szendvicscsodát készítettünk ezekre a hűvös őszi napokra - tele van friss, gazdagon fűszerezett hozzávalókkal. Pirított gombák, roston sült csirkemell, friss madársaláta ágyon, ropogós tökmagos kenyérben. A szendvics fénypontja a pikáns borsos-mustáros szósz, amitől igazán szaftos és különleges lesz. Az elkészítésnek sok apró részlete van, de egyáltalán nem bonyolult vagy időigényes, ráadásul magunkkal vihetjük munkába, suliba vagy akár kirándulásra is.

Hozzávalók

Borsos-mustáros szósz

Szendvics + összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...