Pikáns zöldséges csirkeragu tésztakörettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csirkeragu
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
55g tejföl109 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
5g disznózsír45 kcal
-
100g víz0 kcal
-
83g tészta309 kcal
Pác
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
678
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csirkeragu
-
338g csirkemellfilé405 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
600g víz0 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Pác
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
4069
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csirkeragu
-
12.8g csirkemellfilé15 kcal
-
9.1g sárgarépa3 kcal
-
10.3g fehérrépa7 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
12.5g tejföl25 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.1g disznózsír10 kcal
-
22.8g víz0 kcal
-
19g tészta70 kcal
Pác
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
152
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1059.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 284.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2966 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
678
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.6 g
Zsír
-
Összesen 153.1 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 470 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6355.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 436 mg
-
Kálcium 692 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 533 mg
-
Foszfor 2282 mg
-
Nátrium 2369 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1705.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2225 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1478 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 430 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17796 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
4069
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 282 micro
-
β-karotin 676 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Csirkeragu
-
1.5 db csirkemellfilé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál majoranna
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek mustár
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál cukor
-
2 ek disznózsír
Pác
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 ek olívaolaj
-
1 ek mustár
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
5 db babérlevél
Elkészítés
Csirkeragu
- Egy tálban a megmosott, csíkokra vagdosott húst alaposan összekavarjuk a leírt hozzávalókkal - a hagymát apróra darabolva tesszük bele -, lefedjük, majd egy éjszakára állni hagyjuk ebben a pácban.
Pác
- Kivesszük a hűtőből a pácolt húst, egy tányérra kiszedjük belőle a babérleveleket.
- Egy nagyobb - körülbelül 3 literes - lábasban, hogy kényelmesen elférjen benne minden, a zsírt felmelegítjük, beleöntjük a pácos húst, hozzáadjuk az apróra darabolt hagymát, s együtt dinszteljük, míg a hús kifehéredik.
- Ezután az apró kockára darabolt sárgarépát és fehérrépát is hozzáadjuk, rövid ideig együtt pároljuk tovább.
- Megszórjuk a fűszerekkel, visszatesszük a pácból kivett babérleveleket, felöntjük 6 dl hideg vízzel, összekavarjuk - sózás ízlés és szükség szerint -, ha felforrt, lefedjük, tartalék lángon puhára pároljuk az egészet. MEGJEGYZÉS: ha több szósszal szeretnénk, akkor több vizet öntsünk hozzá - én például bővebb szósszal szeretem.
- Miután megpuhultak a hozzávalók, a tejfölben csomómentesen elkavarjuk a lisztet, hozzáadjuk a mustárt, azzal is jól elkavarjuk, majd beleöntjük gyors mozdulatokkal a raguba, s gyors mozdulatokkal összekavarjuk az egésszel, s addig kavarjuk óvatosan, míg besűrűsödik.
- Rövid ideig összeforraljuk, miközben a citrom levét, a cukrot hozzáadjuk. Ezzel készen is volnánk, de még lehet utóízesíteni, ha úgy érezzük, valami hiányzik még belőle - saját szájízünk szerint, például só, mustár, esetleg még kevés citromlé.
- Ha végleg elkészültünk vele, lefedve állni hagyjuk, pihentetjük, eközben kifőzzük a tésztát - ízlés szerinti fajtát, ki, milyet szeretne hozzá. Ezután lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! ÉRDEMES! :)
- Elkészítettem: 45 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 10018
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Nagyon szeretjük a szószos, szaftos, ízletes ételeket..... ez az ízvilág különösen közel áll hozzánk..... hasonlít egy közismert és sokak által imádott húsételhez, amelyet mi is imádunk :), de mégsem ugyanaz....... mennyei, aki ezt elkészíti, biztosan többször terítékre kerül...... egyszerű elkészíteni, az íze pedig fenséges....... másnaposan még finomabb, amikor összeérnek az ízek...... persze, frissiben is nagyon-nagyon finom :)....... én több napra szoktam készíteni....... jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a szószos, pörköltes ételeket kedveli...... tudom, sokan vannak ilyenek :)....... érdemes "eltenni" :)........