r
Nosalty Logó

Pikáns zöldséges csirkeragu tésztakörettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Pikáns zöldséges csirkeragu tésztakörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeragu

Pác

Összesen 678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeragu

Pác

Összesen 4069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkeragu

Pác

Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2966 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6355.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    2369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1705.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2225 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17796 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 4069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Csirkeragu

Pác

Elkészítés

Csirkeragu

  1. Egy tálban a megmosott, csíkokra vagdosott húst alaposan összekavarjuk a leírt hozzávalókkal - a hagymát apróra darabolva tesszük bele -, lefedjük, majd egy éjszakára állni hagyjuk ebben a pácban.

Pác

  1. Kivesszük a hűtőből a pácolt húst, egy tányérra kiszedjük belőle a babérleveleket.
  2. Egy nagyobb - körülbelül 3 literes - lábasban, hogy kényelmesen elférjen benne minden, a zsírt felmelegítjük, beleöntjük a pácos húst, hozzáadjuk az apróra darabolt hagymát, s együtt dinszteljük, míg a hús kifehéredik.
  3. Ezután az apró kockára darabolt sárgarépát és fehérrépát is hozzáadjuk, rövid ideig együtt pároljuk tovább.
  4. Megszórjuk a fűszerekkel, visszatesszük a pácból kivett babérleveleket, felöntjük 6 dl hideg vízzel, összekavarjuk - sózás ízlés és szükség szerint -, ha felforrt, lefedjük, tartalék lángon puhára pároljuk az egészet. MEGJEGYZÉS: ha több szósszal szeretnénk, akkor több vizet öntsünk hozzá - én például bővebb szósszal szeretem.
  5. Miután megpuhultak a hozzávalók, a tejfölben csomómentesen elkavarjuk a lisztet, hozzáadjuk a mustárt, azzal is jól elkavarjuk, majd beleöntjük gyors mozdulatokkal a raguba, s gyors mozdulatokkal összekavarjuk az egésszel, s addig kavarjuk óvatosan, míg besűrűsödik.
  6. Rövid ideig összeforraljuk, miközben a citrom levét, a cukrot hozzáadjuk. Ezzel készen is volnánk, de még lehet utóízesíteni, ha úgy érezzük, valami hiányzik még belőle - saját szájízünk szerint, például só, mustár, esetleg még kevés citromlé.
  7. Ha végleg elkészültünk vele, lefedve állni hagyjuk, pihentetjük, eközben kifőzzük a tésztát - ízlés szerinti fajtát, ki, milyet szeretne hozzá. Ezután lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! ÉRDEMES! :)
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10018
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a szószos, szaftos, ízletes ételeket..... ez az ízvilág különösen közel áll hozzánk..... hasonlít egy közismert és sokak által imádott húsételhez, amelyet mi is imádunk :), de mégsem ugyanaz....... mennyei, aki ezt elkészíti, biztosan többször terítékre kerül...... egyszerű elkészíteni, az íze pedig fenséges....... másnaposan még finomabb, amikor összeérnek az ízek...... persze, frissiben is nagyon-nagyon finom :)....... én több napra szoktam készíteni....... jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a szószos, pörköltes ételeket kedveli...... tudom, sokan vannak ilyenek :)....... érdemes "eltenni" :)........

Hozzávalók

Csirkeragu

Pác

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...