r
Nosalty Logó

Pikáns hajdinás gombócleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikáns hajdinás gombócleves
adag
Főzés
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1859 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7475.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    5369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7435 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mosott hajdinát a darált hússal, finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, őrölt borssal, sóval és az egész tojással jól összedolgozzuk.
  2. A tisztított zöldségeket julienre (vékony metéltre) vágjuk*, csontlébe feltesszük főni, és rögtön beleformázzuk a hajdinás húsgombócokat (kisebb diónyi nagyságúak).
  3. Ha a gombóc megpuhult, a levest - hőkiegyenlítéssel - tejföllel és/vagy tejszínnel dúsítjuk, citromlével, mustárral ízesítjük, majd a finomra vágott lestyánt és a reszelt tormát óvatosan elkeverjük benne.
  4. Tűzforrón azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 294
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30251
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevallom, tegnap ettem életemben először hajdinát. Nekem ízlett, de egyesek "fura utóízt" vélnek benne felfedezni. Lehetséges. Mindenesetre ez a leves nagyon kellemes, citromos-tejfölös-mustáros (nekem kicsit az Eszterházy rostélyosra emlékeztet az íze.) Ha nem merünk a hajdinával kísérletezni, ki is hagyhatjuk, vagy pótolhatjuk pl. árpagyönggyel. *Jean Julien francia szakácsmester 1785-ben elkészítette a saját ízlésének megfelelő, majd magáról elnevezett erőlevest („Consommé Julienne”). Különlegessége, hogy a benne lévő vegyes zöldségeket metéltre, julienne-re vágta. Azóta szakmai fogalommá vált kifejezést használjuk a zöldségmetéltre, de minden olyan nyersanyagot, amit metéltre vágunk, ekként nevezzük. (Forrás: hejszakácsok.hu)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...