r
Nosalty Logó

Pásztorpite 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pásztorpite 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3219 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7287.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2323 mg
  • Nátrium
    3297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1719.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1877 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    4996 micro
  • β-karotin
    12877 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 2983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    939 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk a darált húst, majd hozzáadjuk a sót, borsot, reszelt répát és hagymát, fokhagymát apróra vágva, a Worchester szószt, paradicsompürét, kakukkfüvet, rozmaringot.
  2. Jól megkeverjük, és felöntjük a borral.
  3. Amikor a bor elfőtt, beletesszük az alaplevet, és sűrűre főzzük.
  4. A krumplit megfőzzük, összetörjük, pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját (csak ha langyos!), a parmezán 2/3-át, sót, borsot.
  6. Egy hőálló edény aljára tesszük a kész ragut, a tetejére halmozzuk a krumplipürét.
  7. A tetejét megszórjuk a maradék parmezánnal (esetleg trappistát is tehetünk).
  8. 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük.
  9. Ha egy kicsit meghűl, egyszerűbb tálalni. A sütőrácsra helyezzünk alufóliát, mert a szósz ki fog egy picit "bugyogni".
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28328
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gordon Ramsay egyik műsorában akadtam rá. Kiadós egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...