r
Nosalty Logó

Paszticio

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Paszticio
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A besamelhez

Összesen 1080 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A besamelhez

Összesen 4316 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A besamelhez

Összesen 121 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2887.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1080 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.3 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11549.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2825 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    3152 mg
  • Nátrium
    4875 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    406 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 4316 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1950 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megpirítjuk olajon a felkockázott hagymát, szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük a húst.
  2. Fehéredésig keverjük, felöntjük paradicsomszósszal, majd 30 percig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik.
  3. Fűszerezzük (só, bors, fahéj, kömény, bazsalikom), ha kihűlt hozzákeverjük 2 tojás habbá vert fehérjét.
  4. Közben megfőzzük a makarónit sós vízben, lecsöpögtetjük.
  5. Elkészítjük a besamelt: a vajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd apránként forró tejet adunk hozzá, és szaporán kevergetve főzzük, míg besűrüsödik.
  6. Ízesítjük (só, bors, szerecsendió), és a tűzről lehúzva gyorsan belekeverünk két tojást, valamint a reszelt sajtot.
  7. Egy nagyob tálban összeállítjuk a rakottast:
  8. Alulra a makaróni fele kerül, ráöntjük maradék,elhabart tojásokat(2 egész+2 sárgája), megszórjuk reszelt sajttal, befedjük a húsos masszával.
  9. Végén makarónival borítjuk, tetejére simítjuk a besamelt.
  10. Forró sütőben 30 percig sütjük, saját fűszereivel díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16933
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

Félédes vörösbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktató görög tésztaétel, leginkább frissen jó. A fahéjtól ne idegenkedjünk, csak egy csipet kell bele, jól kiemeli az ízeket.

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...