Párolt marhacomb vadasan 8. - zsemlegombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
150g marhacomb213 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
A mártáshoz
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
A gombóchoz
-
27g zsemle74 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
904
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
600g marhacomb852 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
A mártáshoz
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
A gombóchoz
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g rétesliszt1092 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
3611
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
27g marhacomb38 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
4.5g fehérbor4 kcal
A mártáshoz
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
8.1g fehérrépa5 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.1g újhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
A gombóchoz
-
4.9g zsemle13 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.5g rétesliszt49 kcal
-
9g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
163
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1254.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 346.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 523 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4513 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 449 micro
Összesen
904
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 191.3 g
Zsír
-
Összesen 144.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5016.6 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 371 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 2241 mg
-
Nátrium 1306 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1385.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2090 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 426 micro
-
Kolin: 915 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18053 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1795 micro
Összesen
3611
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 334 micro
-
β-karotin 813 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg marhacomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 dl fehérbor
A mártáshoz
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 teáskanál nádcukor
-
1 dl tejföl
A gombóchoz
Elkészítés
A húshoz
- A megmosott, felszeletelt húst előző este 2-3 ek olajjal, só, bors és zúzott fokhagyma keverékével bekenegetjük, és ebben a pácban hagyjuk sütésig.
- A hússzeletek mindkét oldalát az olajon fehéredésig sütjük, majd megsózzuk, és kevés vizet hozzáöntve, hagyjuk párolódni. Ráöntjük a bort is, és szükség szerint még adunk hozzá vizet, egészen addig, míg a hús megpuhul.
- Míg a hús készül, főzzük meg a feldarabolt zöldségeket, és turmixoljuk, vagy passzírozzuk össze. A főzővizet ne öntsük ki!
- Az olajon pirítsuk barnára a lisztet és a cukrot (együtt), majd engedjük fel a zöldségek főzővízével, és tegyük hozzá a turmixolt zöldségeket. Adjuk hozzá a tejfölt is, jól forraljuk össze, és ízesítsük mustárral, borssal és balzsamecettel.
- A gombóchoz a zsemléket vágjuk fel 1x1 cm-es kockákra, és serpenyőben egy ek olajon pirítsuk meg.
- A tojásokból, vízből, lisztből, só és petrezselyem hozzáadásával készítsünk nokedlitésztát, majd forgassuk bele a zsemlekockákat. Bő, sós vízbe két kanál segítségével szaggasunk gombócokat, és főzzük meg. Egyet próbaképpen vegyünk ki, és vágjuk ketté, nehogy nyers maradjon belül.
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 21094
- Feltöltés dátuma: 2011. április 30.
Ajánló
Másféle marhahúsból is készíthetjük, és ha valaki nem akar pepecselni a gombóccal, de amúgy szereti a vadast, főzzön hozzá csőtésztát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Már régen volt nálunk vadas, nem rajong érte mindenki a családban, ezért nem készítem túl gyakran. Jobban szeretem hozzá a húst párolva, mint amikor csak a zöldségekkel együtt megfő. Persze itt is igaz a mondás: ahány ház, annyi szokás...