Paradicsomleves meglepetés húsgolyóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez:
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
35 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A húsgolyóhoz:
-
14g zsemle37 kcal
-
8g mandula44 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
31g mozzarella93 kcal
-
35 kcal
Összesen
468
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez:
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A húsgolyóhoz:
-
54g zsemle147 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1873
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez:
-
44.5g konzerv paradicsom7 kcal
-
8.9g sárgarépa3 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A húsgolyóhoz:
-
3g zsemle8 kcal
-
1.7g mandula10 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
16.7g darált sertéshús30 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g mozzarella21 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
104
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1175.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 351.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1239 micro
-
β-karotin 3521 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6209 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
468
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 116 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4703 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1223 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1642 mg
-
Nátrium 1376 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1404.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1689 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 4954 micro
-
β-karotin 14082 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 24838 micro
-
Lut-zea 1332 micro
Összesen
1873
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 276 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1383 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A leveshez:
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db vöröshagyma
-
6 szál oregánó
-
1 db babérlevél
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
A húsgolyóhoz:
-
1 db zsemle
-
30 g mandula
-
1 kis db vöröshagyma
-
300 g darált sertéshús
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
125 g mozzarella
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A leveshez:
- A sárgarépát és a hagymát megpucoljuk. Az egészet durva kockakára vágjuk. Az oregánot megmossuk.
- Az olajat felforrósítjuk, a hagymát és a sárgarépát megdinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, oreganot, babérlevelet, és felöntjük 1l vízzel. Sóval, borssal fűszerezzük. Felfőzzük, lefedve alacsony hőfokon kb. 60 percig főzzük.
- A húsgolyóhoz: A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A mandulát durvára vágjuk, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. A zsemlét kicsavarjuk. Az egészet a húshoz adjuk, és a tojással, sóval, borssal jól összegyúrjuk.
- A sajtot és a húst 8-8 részre osztjuk. A húsból golyókat formázzunk, minden golyó közepébe egy-egy sajtdarabot teszünk.
- A levest sűrű szitán átszűrjük, a zöldségeket át is nyomkodjuk. Sóval, borssal, cukorral fűszerezzük, ismét felfőzzük.
- A húsgolyókat a forró olajban 8-10 perc alatt körben megpirítjuk, majd a levesbe tesszük, és kb. 5 percig hagyjuk állni.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1436
- Feltöltés dátuma: 2013. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A levest ízesíthetjük egy kis tabasco mártással is.