r
Nosalty Logó

Paradicsomleves meglepetés húsgolyóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Paradicsomleves meglepetés húsgolyóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez:

A húsgolyóhoz:

Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez:

A húsgolyóhoz:

Összesen 1873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez:

A húsgolyóhoz:

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3521 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6209 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4703 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    1376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1689 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4954 micro
  • β-karotin
    14082 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    24838 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 1873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1383 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A leveshez:

A húsgolyóhoz:

Elkészítés

A leveshez:

  1. A sárgarépát és a hagymát megpucoljuk. Az egészet durva kockakára vágjuk. Az oregánot megmossuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát és a sárgarépát megdinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, oreganot, babérlevelet, és felöntjük 1l vízzel. Sóval, borssal fűszerezzük. Felfőzzük, lefedve alacsony hőfokon kb. 60 percig főzzük.
  3. A húsgolyóhoz: A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A mandulát durvára vágjuk, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. A zsemlét kicsavarjuk. Az egészet a húshoz adjuk, és a tojással, sóval, borssal jól összegyúrjuk.
  4. A sajtot és a húst 8-8 részre osztjuk. A húsból golyókat formázzunk, minden golyó közepébe egy-egy sajtdarabot teszünk.
  5. A levest sűrű szitán átszűrjük, a zöldségeket át is nyomkodjuk. Sóval, borssal, cukorral fűszerezzük, ismét felfőzzük.
  6. A húsgolyókat a forró olajban 8-10 perc alatt körben megpirítjuk, majd a levesbe tesszük, és kb. 5 percig hagyjuk állni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1424
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A levest ízesíthetjük egy kis tabasco mártással is.

Hozzávalók

A leveshez:

A húsgolyóhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...