r
Nosalty Logó

Pangiallo Romano

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
Pangiallo Romano
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Összesen 837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Összesen 3347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Összesen 368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 3347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 368 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Elkészítés

pangiallo

  1. Melegítsük fel a mézet és egy narancs lereszelt héját egy serpenyőben, amíg folyékony lesz, majd a kandírozott gyümölcsöket is hozzáadhatjuk.
  2. Egy tálban keverjük össze a mézes alapot az apróra vágott csokoládéval, az előzőleg beáztatott mazsolával, az aprított magvakkal, kevés szerecsendióval és a kakaóval.
  3. A keveréket halmozzuk folpackra és formázzuk meg szalámi- vagy labdaformára. Csavarjuk fel szorosan, közben folyamatosan fomázgatva, majd tegyük hűtőbe dermedni. Legalább 4-5 óra kell neki, de akár érdemes egy éjszakára is bent hagyni.

mandulakéreg

  1. A mandulát sütőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A kidermesztett pangiallót megforgatjuk a mandulában, majd kettévágjuk, a feleket pedig srégen félbevágva tálaljuk.

ricottakrém

  1. Egy kis tálkában alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
  2. Tálaláskor két kanalat bevizezünk, és ezek segítségéével porciózzuk a krémet a pangiallo mellé.
  3. Tetszés szerint díszítjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1811
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pangiallo Romano
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

A Pangiallo Romano nagyon régi édesség, a Római Császárság idejéből származnak az első feljegyzések róla. Hagyományosan a téli napforduló idején készítették el, hogy újra előcsalogassák vele a napot, a jövő évi jó termés reményében. Eredetileg csak mézből és magvakból állt, a kakaó és a csokoládé csak később lett a recept része. Gyakran napsárga kérget is készítenek neki tojásból, lisztből és sáfrányból. Az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából Mario Palermo, a Trattoria Toscana séfje egy sütés nélkül, pirítottmandula-kérges (így gluténmentes) verziót készített el, amit könnyed ricottakrémmel tálalt.

Hozzávalók

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...