Pangiallo Romano
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
pangiallo
-
31g méz95 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
48 kcal
-
9g törökmogyoró55 kcal
-
15g mandula89 kcal
-
13g dió82 kcal
-
31g mazsola93 kcal
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
mandulakéreg
-
13g mandula74 kcal
ricottakrém
-
50g ricotta75 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
837
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
pangiallo
-
125g méz380 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
193 kcal
-
35g törökmogyoró220 kcal
-
60g mandula354 kcal
-
50g dió327 kcal
-
125g mazsola374 kcal
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
57 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
mandulakéreg
-
50g mandula295 kcal
ricottakrém
-
200g ricotta300 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
3347
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
pangiallo
-
13.8g méz42 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
21 kcal
-
3.9g törökmogyoró24 kcal
-
6.6g mandula39 kcal
-
5.5g dió36 kcal
-
13.8g mazsola41 kcal
-
13.8g étcsokoládé75 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
mandulakéreg
-
5.5g mandula33 kcal
ricottakrém
-
22.1g ricotta33 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
368
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.3 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
837
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.9 g
Zsír
-
Összesen 175 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3964.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 989 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 829 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.1 g
-
Cukor 341 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 218.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
3347
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
368
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
pangiallo
-
125 g méz
-
1 db narancshéj
-
35 g törökmogyoró
-
60 g mandula
-
50 g dió
-
125 g mazsola
-
125 g étcsokoládé
-
25 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet szerecsendió
mandulakéreg
-
50 g mandula
ricottakrém
-
200 g ricotta
-
4 ek cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 db vanília
Elkészítés
pangiallo
- Melegítsük fel a mézet és egy narancs lereszelt héját egy serpenyőben, amíg folyékony lesz, majd a kandírozott gyümölcsöket is hozzáadhatjuk.
- Egy tálban keverjük össze a mézes alapot az apróra vágott csokoládéval, az előzőleg beáztatott mazsolával, az aprított magvakkal, kevés szerecsendióval és a kakaóval.
- A keveréket halmozzuk folpackra és formázzuk meg szalámi- vagy labdaformára. Csavarjuk fel szorosan, közben folyamatosan fomázgatva, majd tegyük hűtőbe dermedni. Legalább 4-5 óra kell neki, de akár érdemes egy éjszakára is bent hagyni.
mandulakéreg
- A mandulát sütőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk.
- A kidermesztett pangiallót megforgatjuk a mandulában, majd kettévágjuk, a feleket pedig srégen félbevágva tálaljuk.
ricottakrém
- Egy kis tálkában alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
- Tálaláskor két kanalat bevizezünk, és ezek segítségéével porciózzuk a krémet a pangiallo mellé.
- Tetszés szerint díszítjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1831
- Feltöltés dátuma: 2022. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olasz Gasztronómiai Világhét
14 recept
A Pangiallo Romano nagyon régi édesség, a Római Császárság idejéből származnak az első feljegyzések róla. Hagyományosan a téli napforduló idején készítették el, hogy újra előcsalogassák vele a napot, a jövő évi jó termés reményében. Eredetileg csak mézből és magvakból állt, a kakaó és a csokoládé csak később lett a recept része. Gyakran napsárga kérget is készítenek neki tojásból, lisztből és sáfrányból. Az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából Mario Palermo, a Trattoria Toscana séfje egy sütés nélkül, pirítottmandula-kérges (így gluténmentes) verziót készített el, amit könnyed ricottakrémmel tálalt.