r
Nosalty Logó

Pálinkás aszaltszilvás torta Moniquetól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pálinkás aszaltszilvás torta Moniquetól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Előkészítéshez:

A tésztához:

Marcipánkrémhez:

Csokikrémhez:

A torta összeállítása:

A díszítéshez:

Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Előkészítéshez:

A tésztához:

Marcipánkrémhez:

Csokikrémhez:

A torta összeállítása:

A díszítéshez:

Összesen 7642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Előkészítéshez:

A tésztához:

Marcipánkrémhez:

Csokikrémhez:

A torta összeállítása:

A díszítéshez:

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    479.3 g
  • Telített zsírsav
    250 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8049.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1731 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    3423 mg
  • Nátrium
    1928 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    2335 micro
  • β-crypt
    403 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2682 micro
Összesen 7642 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Előkészítéshez:

A tésztához:

Marcipánkrémhez:

Csokikrémhez:

A torta összeállítása:

A díszítéshez:

Elkészítés

Előkészítéshez:

  1. Az aszalt szilvánkból tegyünk félre 16 szép egyforma darabot a díszítéshez. A maradék aszalt szilvákat daraboljuk fel apró kockákra, majd öntsük le a rumaromával egy tálban. Tegyük félre.
  2. Az őrölt diót serpenyőben kicsit pirítsuk le, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Sütőpapíron a 28 centis tortakarikánkat 3x körberajzoljuk. Félretesszük.

A tésztához:

  1. Az egész tojásokat gépi habverő segítségével egészen habosra felverjük.
  2. A margarint a porcukorral szintén habosra kikeverjük.
  3. Összeállítjuk a tésztánkat a következő összetevőkkel: kikevert tojások, habosra kevert margarin elegy, 1/2 csomag sütőpor, 1 ek. fahéj, fél citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só.
  4. Hozzáadjuk a keverékünkhöz a darabolt aszalt szilvánkat. Jól elkeverjük.
  5. Végül hozzáadjuk a tönkölylisztet. Eldolgozzuk benne a lisztet, de ne sokáig kevergessük, mert hamar összeállhat a tésztánk.
  6. 3 részre elosztjuk a tésztánkat a megrajzolt sütőpapírjainkra, és körkörös mozdulatokkal, habkártya segítségével elsimítjuk a tésztákat.
  7. Megsütjük egyenként a lapokat előmelegített sütőben, 180' fokon, 10 percig. Sütőből kivéve a papíron kihűtjük.

Marcipánkrémhez:

  1. A tej kétharmad részét a cukorral felforraljuk, majd tűzről levéve belereszeljük a marcipánt, elkeverjük benne.
  2. Külön a tojássárgáját elkeverjük a maradék hideg tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejhez. Picit visszatesszük a tűzhelyre, és tovább kevergetve besűrítjük. Vigyázat, könnyen leég! Félretesszük, kihűtjük.
  3. A tejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt krémet, és tovább keverve hozzáadjuk a csomag zselatinfixet. Hűtőbe tesszük összeállításig.

Csokikrémhez:

  1. A kakaóport a cukorral és 1 dl vízzel felforraljuk, majd beletördeljük a csokoládét. Tovább kevergetve 2 percig tovább hevítjük, amíg besűrűsödik. Tűzről levéve kihűtjük.
  2. Következő lépésben ugyanúgy járunk el, mint a marcipánkrémnél. A tejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt krémet, és tovább keverve hozzáadjuk a csomag zselatinfixet. Hűtőbe tesszük összeállításig.

A torta összeállítása:

  1. Amilyen tálcán akarjuk tálalni a tortánkat, rátesszük az első tortalapot, természetesen lehúzzuk róla a sütőpapírt. Pálinkába mártjuk ecsetünket és 1-1 mozdulattal végighúzzuk a lapon. Ne áztassuk át teljesen a lapokat! Megkenjük házi szilvalekvárral. Megszórjuk előzőleg megpirított dióval.
  2. Következő lépésben mehet rá a marcipánkrémünk kétharmada. Elkenjük.
  3. Rátesszük a következő tortalapot. Sorrendben ugyanúgy járunk el, mint az első szintünkkel: pálinka+szilvalekvár+dió... Erre a rétegre rákenjük a csokikrémünk kétharmadát.
  4. A harmadik lapot is feltesszük, és ismétlődnek a folyamatok: pálinka+ szilvalekvár+ dió... A maradék 1-1 harmad krémünket elegyítve (márványosan) felvisszük.

A díszítéshez:

  1. A díszítéshez a tejszínt felverjük, kevés habbal a torta oldalát bekenjük, vagy, ha esetleg maradt krémünk akkor azzal is jó.
  2. "Bepanírozzuk": bevonjuk a torta oldalát pirított mandulával. Helyettesíthetjük darált pörkölt dióval is.
  3. A torta tetejét tejszínrózsákkal felosztjuk 16 részre. Végül aszalt szilvával, dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1893
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta az eredeti Szatmári szilvatorta receptje alapján készült, természetesen némi változtatással, de így is óriási sikert könyvelhet el! Nagyon népszerű lett az ismerősök, a család körében! Nehézségi foka: nehéz, de minden munkát megér!!!

Hozzávalók

Előkészítéshez:

A tésztához:

Marcipánkrémhez:

Csokikrémhez:

A torta összeállítása:

A díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...