Pácolt kacsacomb tök variációkkal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsacombhoz
-
250g kacsacomb727 kcal
-
170g közönséges tök23 kcal
-
50g tökmag223 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0 kcal
-
150g szárnyas alaplé11 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
50g rukkola13 kcal
A húsleveshez
-
500g csirke731 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
90g fokhagyma121 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
2172
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsacombhoz
-
500g kacsacomb1454 kcal
-
340g közönséges tök46 kcal
-
100g tökmag446 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
-
300g szárnyas alaplé21 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
100g rukkola25 kcal
A húsleveshez
-
1000g csirke1462 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
4343
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A kacsacombhoz
-
8.8g kacsacomb26 kcal
-
1 kcal
-
1.8g tökmag8 kcal
-
1.8g vörösbor2 kcal
-
0.3g kacsazsír0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
5.3g szárnyas alaplé0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
1.8g rukkola0 kcal
A húsleveshez
-
17.7g csirke26 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
6.4g fehérrépa4 kcal
-
2.3g zeller1 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
3.2g fokhagyma4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
35.3g víz0 kcal
Összesen
78
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107 g
Zsír
-
Összesen 136 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7578.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 1260 mg
-
Nátrium 5161 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1929.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1619 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 520 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13932 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3761 micro
Összesen
2172
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214 g
Zsír
-
Összesen 272.1 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 784 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15156.8 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1224 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 841 mg
-
Foszfor 2519 mg
-
Nátrium 10322 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 3859.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3237 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 1040 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 633 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 27863 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 7523 micro
Összesen
4343
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
A kacsacombhoz
-
1 kis db közönséges tök
-
100 g tökmag
-
1 dl vörösbor
-
1 ek kacsazsír
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál négyszínű bors
-
3 dl szárnyas alaplé
-
4 szál rozmaring
-
4 szál oregánó
-
4 szál kakukkfű
-
1 ek barna cukor
-
10 dkg rukkola
A húsleveshez
-
4 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db fehérrépa
-
0.5 közepes db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 db fokhagyma
-
1 ek só
-
1 csokor petrezselyem
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
1 kávéskanál paprikakrém
-
2 l víz
Elkészítés
A kacsacombhoz
- A csirkét megmossuk, és feldaraboljuk.
- Két liter vízbe feltesszük főzni, és mikor a víz elkezd forrni, akkor a tetejéről leszedjük a habját.
- Ezután hozzáadjuk az egészben hagyott (vagy esetleg félbevágott) répákat, petrezselyemgyökeret és zellergyökeret. A megpucolt hagymákat is egészben tesszük bele. Ezután fűszerezünk, és a csokor petrezselyemmel keverünk egyet, majd azt is az alaplében hagyjuk.
- A levest 1 óra alatt közepes lángon megfőzzük, amikor kész, leszűrjük.
A húsleveshez
- Bármilyen szárnyas húsból (csirkéből, esetleg pulykából) a szokásos módon (ld. 1. fázis) húslevest készítünk.
- A kacsacombokat egy tálba tesszük, és annyi húslevest öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
- Hozzáadjuk a rozmaring, kakukkfű és oregánó szárakat, kevés sót és borsot.
- Ebben a páclében hagyjuk a combokat egy éjszakára.
- Másnap egy serpenyőt felhevítünk, és a combok mindkét oldalát erős lángon megkapatjuk. Ezután a sütőt felmelegítjük 200 fokosra, és fél óra alatt készre sütjük.
- Miközben a kacsa sül, elkészítjük a köreteket. Az érett tököt felvágjuk, kimagozzuk, majd a sárga belsejét felkockázzuk.
- Egyik részét a húslevesben puhára főzzük, majd pürésítjük, másik részét pedig a serpenyőben maradt kacsazsírban megpirítjuk.
- A pirított tökdarabokhoz hozzáadjuk a tökmagot, és együtt pirítjuk őket. Sóval-borssal fűszerezünk. Egy kevés barna cukor hozzáadásával karamellizálunk.
- Miután elkészült, félretesszük őket egy külön tányérba.
- A visszamaradt zsiradékhoz egy kis húslevest öntünk és felforraljuk, majd borral felöntjük és tovább főzzük, amíg az alkohol el nem illan. Ebbe is tehetünk tökmag darabokat és szintén fűszerezünk.
- Tálalásnál alulra kerül a felforralt boros páclé, majd a tökpüré. Erre halmozzuk az apróra vágott tököt és tökmagot, majd ezt megkoronázzuk a kacsacombbal. A rukkolát csak a végén tesszük rá a húsok tetejére.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2570
- Feltöltés dátuma: 2014. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
A legutóbbi Valentin napi vacsorára ezzel az étellel rukkoltam elő a páromnak!