r
Nosalty Logó

Ossobuco Éva házias konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Ossobuco Éva házias konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ossobuco

Gremolata

Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ossobuco

Gremolata

Összesen 1472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ossobuco

Gremolata

Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    683 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2475 micro
  • β-karotin
    7631 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6161 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3975 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    2134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1366 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    841 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4949 micro
  • β-karotin
    15263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12323 micro
  • Lut-zea
    3916 micro
Összesen 1472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Ossobuco

Gremolata

Elkészítés

Ossobuco

  1. A hagymát kockaformára fölaprítjuk, a többi zöldséget tetszőlegesen földaraboljuk.
  2. A borjúlábszárszelet széleit egy-két helyen bevagdaljuk, majd sóval és őrölt borssal ízlésünknek megfelelően meghintjük. A húsokat beleforgatjuk a lisztbe.
  3. Közben fölmelegítjük egy megfelelő edényben az olívaolajat és a vajat. A hússzeleteket beletesszük, minden oldalát kb. 3 percig sütjük.
  4. Tányérra félretesszük a hússzeleteket, és a maradék olajban pár percig megpároljuk a zöldségeket, a rozmaringot és a paradicsompürét is hozzáadjuk, jól összekeverjük, és fölöntjük a borral, pár pillanatig hagyjuk főni vele.
  5. A hússzeleteket is a zöldségekhez tesszük. Fölöntjük a folyadékkal, belemorzsoljuk a leveskockát, egy födővel letakarjuk, és forrás után alacsony hőfokon készre főzzük.
  6. Nekem 1 óra 40 percig tartott, de a hússzeletek vastagságától is függ.
  7. Elkészítjük a gremolatat: a citrom héját lereszeljük, a fokhagymát és petrezselymet apróra fölvágjuk. Tálaláskor a hússzeletek tetejét megszórjuk vele.
  8. Köretnek én ossobucoval együtt főtt zöldségeket és <a href=" https://www.nosalty.hu/recept/risotto-alla-milanese" target="_blank">risotto alla milanese-t</a> kínáltam hozzá. jó étvágyat
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5422
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ossobuco Éva házias konyhájából
Éva házias konyhája 159 recept

Az omlós hús, szaft, ami képződik az edény alján és a zöldségek fűszeres-boros íze. Egy nagyon finom gasztronómiai élményt nyújt. A gremolata csak fokozza az ízeket, amivel a hús tetejét megszórjuk, mert nagyon üde, friss ízt kapunk általa. Ossobuco az olasz konyha egyik klasszikus étele, milánói konyha specialitása. Ahány ház annyi szokás, de azért van egy kötelező alapja. Én is ezt választottam, miután több receptet áttanulmányoztam, kicsit a saját ízlésemre formálva.

Hozzávalók

Ossobuco

Gremolata

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...