Ossobuco Éva házias konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ossobuco
-
300g borjúlábszár241 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
2 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
7 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
35g póréhagyma9 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
150g víz0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Gremolata
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Összesen
738
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ossobuco
-
600g borjúlábszár481 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
5 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
13 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
70g póréhagyma19 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
300g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Gremolata
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
1472
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ossobuco
-
31.4g borjúlábszár25 kcal
-
2.6g zeller1 kcal
-
2.1g halványító zeller0 kcal
-
7.9g sárgarépa3 kcal
-
15.7g paradicsom3 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
3.7g póréhagyma1 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
7.9g fehérbor6 kcal
-
15.7g víz0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Gremolata
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
77
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1987.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 1067 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 683 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 806 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 420 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2475 micro
-
β-karotin 7631 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6161 micro
-
Lut-zea 1958 micro
Összesen
738
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3975 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1175 mg
-
Nátrium 2134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1366 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1613 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 841 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 4949 micro
-
β-karotin 15263 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 12323 micro
-
Lut-zea 3916 micro
Összesen
1472
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 259 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 645 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Ossobuco
-
50 g zeller
-
1 közepes szár halványító zeller
-
150 g sárgarépa
-
3 közepes db paradicsom
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
70 g póréhagyma
-
5 evőkanál finomliszt
-
3 ek olívaolaj
-
20 g vaj
-
150 ml fehérbor
-
300 ml víz
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
Gremolata
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
Ossobuco
- A hagymát kockaformára fölaprítjuk, a többi zöldséget tetszőlegesen földaraboljuk.
- A borjúlábszárszelet széleit egy-két helyen bevagdaljuk, majd sóval és őrölt borssal ízlésünknek megfelelően meghintjük. A húsokat beleforgatjuk a lisztbe.
- Közben fölmelegítjük egy megfelelő edényben az olívaolajat és a vajat. A hússzeleteket beletesszük, minden oldalát kb. 3 percig sütjük.
- Tányérra félretesszük a hússzeleteket, és a maradék olajban pár percig megpároljuk a zöldségeket, a rozmaringot és a paradicsompürét is hozzáadjuk, jól összekeverjük, és fölöntjük a borral, pár pillanatig hagyjuk főni vele.
- A hússzeleteket is a zöldségekhez tesszük. Fölöntjük a folyadékkal, belemorzsoljuk a leveskockát, egy födővel letakarjuk, és forrás után alacsony hőfokon készre főzzük.
- Nekem 1 óra 40 percig tartott, de a hússzeletek vastagságától is függ.
- Elkészítjük a gremolatat: a citrom héját lereszeljük, a fokhagymát és petrezselymet apróra fölvágjuk. Tálaláskor a hússzeletek tetejét megszórjuk vele.
- Köretnek én ossobucoval együtt főtt zöldségeket és <a href=" https://www.nosalty.hu/recept/risotto-alla-milanese" target="_blank">risotto alla milanese-t</a> kínáltam hozzá. jó étvágyat
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5422
- Feltöltés dátuma: 2018. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Az omlós hús, szaft, ami képződik az edény alján és a zöldségek fűszeres-boros íze. Egy nagyon finom gasztronómiai élményt nyújt. A gremolata csak fokozza az ízeket, amivel a hús tetejét megszórjuk, mert nagyon üde, friss ízt kapunk általa. Ossobuco az olasz konyha egyik klasszikus étele, milánói konyha specialitása. Ahány ház annyi szokás, de azért van egy kötelező alapja. Én is ezt választottam, miután több receptet áttanulmányoztam, kicsit a saját ízlésemre formálva.