r
Nosalty Logó

Oreo torta Romance konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Romance
Oreo torta Romance konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta 1

Tészta 2

Krém

Díszítéshez

Összesen 701 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta 1

Tészta 2

Krém

Díszítéshez

Összesen 8382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta 1

Tészta 2

Krém

Díszítéshez

Összesen 297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 701 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    517.7 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8312.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    4572 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.1 g
  • Cukor
    516 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1701 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 8382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta 1

  1. A száraz alapanyagokat egy tálba kimérjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, joghurtot, olajat és a kávét. Ehhez a keverékhez hozzászitáljuk a száraz alapanyagokat.
  3. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tortaformába. 180 fokon sütjük kb. 40 percig. Tűpróba!
  4. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Tészta 2

  1. A vajat a porcukorral kikeverjük. A tojásokat egyesével hozzákeverjük.
  2. A lisztet hozzászitáljuk.
  3. Sütőpapíros tortaformában sütjük, 180 fokon kb. 30 percig.

Krém

  1. A mascarponét kikeverjük a joghurttal és a porcukorral.
  2. A tejszínt felverjük, és a mascarponéhoz keverjük.
  3. A zselatint egy kis vízben feloldjuk, mikróban megmelegítjük, és hozzákeverjük a krémhez.

Díszítéshez

  1. Az egyik kakaós lapra halmozzuk a mascarponés krém egyharmadát, rámorzsolunk 3 db kekszet. Erre jön a vajas piskóta, majd mascarpone+keksz, megint kakaós lap, és a maradék krémmel átkenjük.
  2. Egy kis hűtőben való pihentetés után a felvert tejszínnel, olvasztott étcsokoládéval és keksszel kedvünk szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36544
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oreo torta Romance konyhájából
Romance 5 recept

Az én oreo tortám! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...