r
Nosalty Logó

Omlós sertéspofa, ahogy én szeretem

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsolt1976
Omlós sertéspofa, ahogy én szeretem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3507 micro
  • β-karotin
    8494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    916 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 718 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    343.1 g

Zsír

  • Összesen
    237.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6856.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    3914 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5166 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5496 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 4310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    573 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pofahúsok tisztítása. Fontos, hogy a hártyákat és inakat alaposan el kell távolítani. Időigényes feladat, de szükséges, hogy puha legyen a végeredmény. Mindenképpen kellő türelemmel és éles késsel álljunk neki.
  2. A pofahúsok elősütése, kérgesítés. Miután alaposan sóztuk és borsoztuk a húsokat, kevés olívaolajon mindkét oldalát egy serpenyőben lepirítjuk. Ha kész, félretesszük a húsokat.
  3. Egy nagy, vastag falú edényt használjunk, ami lefedhető és a sütőbe is tehető. A szalonnát apró kockára szeljük és elkezdjük pirítani, picivel később az apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát is hozzáadunk. Olívaolajat használjunk.
  4. A megtisztított sárga- és fehérrépa közül 1-1 db-ot nagyon apróra szelünk, és ezt is hozzáadjuk. A cél, hogy az apróra vágott zöldségek a végén sűrű szaftot adjanak.
  5. Só, bors, babérlevél és egy szál apróra vágott rozmaringot adjunk hozzá.
  6. A többi zöldséget (sárgarépa, fehérrépa, zellerszár, fokhagyma) nagyobb darabokra szeljük, majd adjuk az edénybe. Pirítsuk le.
  7. Végül a gyöngyhagyma és az aprított konzerv paradicsom kerül bele.
  8. Ezután a félretett húsokat helyezzük az edénybe, lehetőleg, hogy a zöldséges ragu ellepje.
  9. Marha alaplé (kockából is jó), vörösbor és kevés balzsamecettel engedjük fel, hogy szinte ellepje. Kevés cukorral lehet a savasságot kompenzálni.
  10. 150 fokos előmelegített sütőbe rakjuk. Néhányszor keverjük meg, és 2-2,5 órát fedővel, majd 1 órát fedő nélkül süssük, pároljuk.
  11. A végén a hús omlós és szaftos lesz, a szaft szépen besűrűsödik.
  12. Krumplipürével szoktam találni. (Ha olasz lennék, polentával tenném.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 16353
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt1976 8 recept

A sertés semelyik másik része nem adja vissza ennek a ritka húsnak a textúráját, szaftosságát. Inspiráció a recepthez az olasz osso bucco étel, de kicsit a saját ízlésemre alakítva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...