Omlós sertéspofa, ahogy én szeretem
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zsolt1976
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g sertéshús415 kcal
-
164 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
113g sárgarépa41 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
12 kcal
-
5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
33g marha alaplé0 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
Összesen
718
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1500g sertéshús2490 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
680g sárgarépa248 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g ecetes gyöngyhagyma69 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
Összesen
4310
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
40.9g sertéshús68 kcal
-
4.1g kolozsvári szalonna27 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
18.5g sárgarépa7 kcal
-
7.4g fehérrépa5 kcal
-
3.3g halványító zeller0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.1g ecetes gyöngyhagyma2 kcal
-
5.4g konzerv paradicsom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.4g marha alaplé0 kcal
-
5.4g vörösbor5 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
Összesen
118
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1142.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 403.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 861 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 3507 micro
-
β-karotin 8494 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 916 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
718
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 343.1 g
Zsír
-
Összesen 237.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6856.8 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 409 mg
-
Kálcium 593 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 584 mg
-
Foszfor 3914 mg
-
Nátrium 1306 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2422.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5166 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 315 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 100 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 957 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 21043 micro
-
β-karotin 50963 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5496 micro
-
Lut-zea 2041 micro
Összesen
4310
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 573 micro
-
β-karotin 1388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 150 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 nagy db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
3 közepes szár halványító zeller
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg ecetes gyöngyhagyma
-
200 g konzerv paradicsom
-
2 db babérlevél
-
1 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 dl marha alaplé
-
2 dl vörösbor
-
1 teáskanál balzsamecet
-
5 ml olívaolaj
Elkészítés
- A pofahúsok tisztítása. Fontos, hogy a hártyákat és inakat alaposan el kell távolítani. Időigényes feladat, de szükséges, hogy puha legyen a végeredmény. Mindenképpen kellő türelemmel és éles késsel álljunk neki.
- A pofahúsok elősütése, kérgesítés. Miután alaposan sóztuk és borsoztuk a húsokat, kevés olívaolajon mindkét oldalát egy serpenyőben lepirítjuk. Ha kész, félretesszük a húsokat.
- Egy nagy, vastag falú edényt használjunk, ami lefedhető és a sütőbe is tehető. A szalonnát apró kockára szeljük és elkezdjük pirítani, picivel később az apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát is hozzáadunk. Olívaolajat használjunk.
- A megtisztított sárga- és fehérrépa közül 1-1 db-ot nagyon apróra szelünk, és ezt is hozzáadjuk. A cél, hogy az apróra vágott zöldségek a végén sűrű szaftot adjanak.
- Só, bors, babérlevél és egy szál apróra vágott rozmaringot adjunk hozzá.
- A többi zöldséget (sárgarépa, fehérrépa, zellerszár, fokhagyma) nagyobb darabokra szeljük, majd adjuk az edénybe. Pirítsuk le.
- Végül a gyöngyhagyma és az aprított konzerv paradicsom kerül bele.
- Ezután a félretett húsokat helyezzük az edénybe, lehetőleg, hogy a zöldséges ragu ellepje.
- Marha alaplé (kockából is jó), vörösbor és kevés balzsamecettel engedjük fel, hogy szinte ellepje. Kevés cukorral lehet a savasságot kompenzálni.
- 150 fokos előmelegített sütőbe rakjuk. Néhányszor keverjük meg, és 2-2,5 órát fedővel, majd 1 órát fedő nélkül süssük, pároljuk.
- A végén a hús omlós és szaftos lesz, a szaft szépen besűrűsödik.
- Krumplipürével szoktam találni. (Ha olasz lennék, polentával tenném.)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 132
- Össznézettség: 16353
- Feltöltés dátuma: 2020. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsolt1976
8 recept
A sertés semelyik másik része nem adja vissza ennek a ritka húsnak a textúráját, szaftosságát. Inspiráció a recepthez az olasz osso bucco étel, de kicsit a saját ízlésemre alakítva.