Olaszos marhatekercs chiantival
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
35g krémsajt88 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
12 kcal
-
175g marhahús249 kcal
-
15g pármai sonka32 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
18 kcal
-
3 kcal
-
88g vörösbor74 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
Összesen
517
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
140g krémsajt350 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
49 kcal
-
700g marhahús994 kcal
-
60g pármai sonka129 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
10 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
71 kcal
-
13 kcal
-
350g vörösbor298 kcal
-
350g konzerv paradicsom56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g szegfűbors0 kcal
Összesen
2069
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6.4g krémsajt16 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2 kcal
-
31.9g marhahús45 kcal
-
2.7g pármai sonka6 kcal
-
7.3g sárgarépa3 kcal
-
3.7g halványító zeller0 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
16g vörösbor14 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
Összesen
94
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37584 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 36915 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 398.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 4032 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 3553 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
517
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 183.6 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 459 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150336 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 1778 mg
-
Nátrium 147659 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1595.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1590 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 307 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4994 micro
-
β-karotin 16129 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 14211 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
2069
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6861.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 6739 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 228 micro
-
β-karotin 736 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 649 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
140 g krémsajt
-
3 db zsálya
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek sűrített paradicsom
-
350 ml vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
Elkészítés
- A paprikát megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 percig grillezzük. Kivesszük, kevés sóval megszórjuk, letakarjuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, meghántjuk, csíkokra vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A zsályát megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A krémsajtot simára kavarjuk a zsályával. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A hús szeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük a krémsajttal. A hússzeletekre elosztjuk a sonkát, az egyik keskenyebb részre helyezzük a paprikát, majd a hússzeleteket innen kezdve szorosan feltekerjük. Konyhacérnával megkötözzük.
- A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a tekercseket kb. 10 perc alatt körben megpirítjuk, kivesszük. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát a visszamaradt zsiradékban kb. 3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk.
- Felöntjük a darabos paradicsommal és a borral. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, a tekercseket visszahelyezzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig főzzük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4603
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A német marhahústekercs mediterrán változata. Tálaljuk főtt tésztával.