r
Nosalty Logó

Olasz lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dsulacska
Olasz lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Összesen 994 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Összesen 3973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2787.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1366 micro
  • β-karotin
    3727 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18656 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 994 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    225.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11150.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    2652 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2896 mg
  • Nátrium
    4757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    5463 micro
  • β-karotin
    14910 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    74623 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2731 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Elkészítés

Paradicsomos szósz

  1. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát. (Ajánlom az olívaolajat, egyéb olaj használatánál a végeredmény zsírosabb lett, mely levont a lasagne ízvilágából.)
  2. Hozzáadjuk a húst, sózzuk és borsozzuk. Amint a hús szép színt kap és már nem áll össze, folyamatosan adagoljuk hozzá a lereszelt répát és a meghámozott, felaprított paradicsomot.
  3. Hagyjuk kicsit egybefőni, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt. Megszórjuk bazsalikommal, oregánóval. Hozzáadjuk a fokhagymát, és fedő alatt alacsony lángon főzzük kb. 20-30 percen keresztül.

Besamel

  1. Rántást készítünk a vajból és a lisztből.
  2. Alacsony lángon felöntjük a tejjel, és folyamatosan keverjük a mártást, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Szerecsendióval is meg lehet hinteni (én nem szoktam).
  4. Amint elég sűrű a mártás, kikapcsoljuk a tűzhelyet, és belekeverjük a parmezán sajtot. (Ajánlom a parmezán sajt használatát, egyéb sajtok meleg állapotban nagyon nyúlnak, és sokkal nehezebb velük dolgozni, illetve az étel ízén is megmutatkozik a különbség.)

Lasagne

  1. Egy kivajazott tűzálló edényben a következő sorrendben rétegeket képezünk: 1.paradicsom szósz 2.besamel 3.lasagne tészta
  2. Kb. 3-4 szer ezt megismételjük, azzal a különbséggel, hogy a legfelső réteg a besamel mártás lesz.
  3. 180-200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 45 perc keresztül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4611
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 10.

Ajánló

Forrón nehezen szeletelhető, ezért érdemesebb előre elkészíteni. Kb. 2-3 óra elteltével, már könnyedén szeletelhetjük, és összeáll (nem folyik szét a tányéron:) ).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dsulacska 2 recept

Egy munkatársnőmtől kaptam a receptet, amint kipróbáltam, ez lett a kedvenc lasagne receptem. Kicsit sok vele a munka, de megéri, az eredmény magáért beszél.

Hozzávalók

Paradicsomos szósz

Besamel

Lasagne

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...