Nyírségi gombócleves tamil konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tamil
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
83g csirkecomb93 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
-
17g fehérrépa11 kcal
-
17g karalábé3 kcal
-
17g zeller6 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
57g citrom9 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
417g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
50g burgonya29 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
449
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
500g csirkecomb556 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
100g karalábé20 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
2500g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
300g burgonya173 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2690
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
10.1g csirkecomb11 kcal
-
4.1g sárgarépa1 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
2g karalábé0 kcal
-
2g zeller1 kcal
-
3g gomba1 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
6.9g citrom1 kcal
-
4.1g főzőtejszín5 kcal
-
50.7g víz0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
6.1g burgonya4 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
53
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 640.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 1032 micro
-
β-karotin 2685 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
449
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 154.3 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3428.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1473 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 3844.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2613 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 468 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 1011 micro
-
α-karotin 6191 micro
-
β-karotin 16112 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2261 micro
Összesen
2690
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
20 dkg sárgarépa
-
10 dkg fehérrépa
-
10 dkg karalábé
-
10 dkg zeller (ha nincs kedvünk kínlódni, egyszerűen veszünk mirelit leveszöldséget, abban minden benne van)
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
2 teáskanál snidling
-
2 db citrom
-
2 dl főzőtejszín
-
2.5 l víz
A burgonyagombóchoz
Elkészítés
A leveshez
- A gombócok elkészítésével kezdünk. A burgonyát héjában megfőzzük, utána meghámozzuk, és összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, lisztet, vajat és a tojást.
- Jól összegyúrjuk, vizes kézzel kicsi gombócokat készítünk belőle, és sós vízen kifőzzük. (Mikor a víz tetejére feljön, még 1-3 percig főzzük, és jó is lesz.) Leszűrjük.
- A húst apró kockára vágjuk, vízben feltesszük főni.
- Ezután feldaraboljuk a zöldségeket, ha mirelittel dolgozunk, egyszerűen csak beletesszük a vízbe.
- A gombákat kis kockára vágjuk, és úgy adjuk hozzá. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. 25-30 percig főzzük.
- Vajas petrezselymes rántást készítünk a leveshez, és hozzáadjuk a kifőtt, leszűrt gombócokat.
- A végén hozzáadjuk az 1 db citrom levét. Szükség esetén utánaízesítjük a levest.
- Tálalás előtt belekeverjük a tejszínt. A tányérba díszítésnek 1 karika citromot teszünk. Jó étvágyat! :)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12454
- Feltöltés dátuma: 2012. február 25.
Ajánló
Akár egytálételes ebédre is tökéletesen megfelel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
tamil
10 recept
Mikor Nyíregyházán kórházban voltam, a férjem elkísért, és ott egy panzióban evett Nyírségi gombóclevest, és nagyon ízlett neki. Most már én készítem neki, és nagyon ízlik az egész családnak.