r
Nosalty Logó

Nyári töltött káposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Jolán
Nyári töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9619.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    5504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2781.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    746 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    1001 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1374 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    2202 micro
Összesen 2533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1131 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket, és leforrázzuk.
  2. A maradék káposztát vékonyra metéljük.
  3. Hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és a mosott rizzsel összekeverjük, kicsit kevergetjük, és felöntjük 1 dl vízzel, melyet ízesítünk sóval, borssal, majorannával.
  4. Felforraljuk, és hagyjuk a rizsszemeket kicsit megduzzadni.
  5. A darált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, a tojással és a fűszerekkel (só, bors, pirospaprika).
  6. A kész tölteléket betöltjük a káposztalevelekbe.
  7. A lábosba kevés olajat teszünk, és a savanyú, valamint a vágott friss káposzta felével kibéleljük.
  8. Ráhelyezzük a töltelékeket, és befedjük a maradék káposztával.
  9. Megszórjuk a vágott kaporral, a babérral, egressel, és az egészet nyakon öntjük a sűrített paradicsommal, majd felöntjükmeleg vízzel, rálocsolunk kevés olajat, és készre főzzük (néha rázogassuk meg).
  10. Amikor megpuhult, a töltelékeket óvatosan kivesszük, és az aprókáposztát berántjuk, majd visszahelyezzük a töltelékeket.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 47368
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Munkahelyen ugyebár az emberlánya szörnyen éhes szokott lenni. Nos, az én kedves kolléganőm egyszer bejött szabiról, meglátogatott bennünket a drága...és hozott egy szép adagot ebből a bizonyos nyári káposztából, amit én akkor ettem először...Mondanom sem kell, fantasztikus élményben volt részem, és nem csak az éhség miatt :-). Kicsit továbbfejlesztettem, több kapor, több paradicsom, no meg az egres, amitől egyedi lesz ez az étel...ja és azt sem mondhatom, hogy egy kalóriabomba :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...