r
Nosalty Logó

Nutellás-fehér csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szitka
Nutellás-fehér csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Összesen 12308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    780.6 g
  • Telített zsírsav
    433 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    231 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    3353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10587.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    3826 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3476 mg
  • Nátrium
    2488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.4 g
  • Cukor
    860 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    682 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    1646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4740 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 12308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Elkészítés

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

  1. A piskótához kimérjük a cukrot, elkeverjük az olajjal, tejjel és a tojások sárgájával.
  2. A fehérjét felverjük pár csepp citromlével, majd mikor már elég kemény, hozzáadjuk a 4 dkg cukrot, és tovább verjük.
  3. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport, majd a habot beleforgatjuk.
  4. 175 fokon 25-30 percig sütjük.
  5. A nutellás krém: Az 5 tojássárgáját kikeverjük 20 dkg cukorral, belekeverjük a pudingport, majd 1 l tejben megfőzzük.
  6. Hideg vízzel öblített tálcára simítjuk, letakarjuk fóliával vagy celofánnal, és kihűtjük. Ha kihűlt, robotgéppel jól átdolgozzuk, hogy sima krémet kapjunk.
  7. Hozzáadjuk a nutellát, majd a tejszínt felverjük, és összekeverjük a nutellás krémmel.
  8. Második lap: A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet.
  9. Majd 100 fokos, fakanállal kitámasztott sütőajtós sütőben szárítjuk. Sütőtől függ, hogy mennyi ideig. (Én legalább 3 órát szárítottam.) Legjobb a tepsi hátulján szárítani.
  10. A fehér csokis krém: A tejszínbe beletördeljük a fehér csokit, majd lassú tűzön addig melegítjük, amíg a csoki el nem olvad. Kihűtjük (legjobb 1 nappal előbb felolvasztani), hűtőbe tesszük. Kemény habbá verjük.
  11. Összerakjuk: 1 kakaós piskóta - nutellás krém - szárított hab - fehér csokis krém -1 kakaós piskóta.
  12. Kedvünk szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4687
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsi fiam elsőáldozási tortája volt. Alakra Biblia lett, a kívánsága szerint. A belsejéről nincs jó minőségű fotóm, de a hétvégén készítek egy ugyanilyen tortát, s ha bírom, fotózom.:) A piskóta Kiskukta receptje.

Hozzávalók

Az első laphoz (2-t sütünk belőle)

A nutellás krémhez

Második laphoz

Fehér csokis krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...