Nikki féle almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikki's Bakery
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
tészta
-
194 kcal
-
3g nádcukor13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
38g vaj275 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g víz0 kcal
almás töltelék
-
167g alma78 kcal
-
8g nádcukor32 kcal
-
2g fahéj4 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
5g dzsemfix15 kcal
vaníliás töltelék
-
29 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
83g tej47 kcal
-
6 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
díszítés, ízesítés
-
4g dió28 kcal
-
13g nádcukor51 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g citromlekvár28 kcal
Összesen
996
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
tészta
-
1162 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
230g vaj1649 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
12g víz0 kcal
almás töltelék
-
1000g alma468 kcal
-
50g nádcukor190 kcal
-
10g fahéj25 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
30g dzsemfix88 kcal
vaníliás töltelék
-
171 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
díszítés, ízesítés
-
26g dió170 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g citromlekvár167 kcal
Összesen
5962
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
tészta
-
12.2g teljes kiőrlésű liszt40 kcal
-
0.7g nádcukor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0.4g víz0 kcal
almás töltelék
-
34.8g alma16 kcal
-
1.7g nádcukor7 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
1g dzsemfix3 kcal
vaníliás töltelék
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
2.1g nádcukor8 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
díszítés, ízesítés
-
0.9g dió6 kcal
-
2.8g nádcukor11 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.3g tej0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.1g citromlekvár6 kcal
Összesen
207
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 926.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.4 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 189.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
996
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 317.1 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5557.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1333 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 550 mg
-
Foszfor 1643 mg
-
Nátrium 1916 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 752.6 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 82 mg
VÍZ
-
Összesen 1134.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2478 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 2403 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 830 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1278 micro
Összesen
5962
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
tészta
-
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
2 dkg nádcukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
3 g só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
23 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
4 teáskanál víz
almás töltelék
-
1 kg alma
-
5 dkg nádcukor
-
1 dkg fahéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csipet szerecsendió
-
0.5 teáskanál gyömbérpor
-
0.5 dl víz
-
3 dkg dzsemfix
vaníliás töltelék
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dkg nádcukor
-
5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
díszítés, ízesítés
-
1 marék dió
-
8 dkg nádcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csipet só
-
1.5 dkg vaj
-
1 ek tej
-
1 teáskanál fahéj
-
3 ek citromlekvár
Elkészítés
tészta
- A tészta összeállításánál az átszitált liszttel elkeverjük a cukrot, a sütőport, a sót, a reszelt citromhéjat, majd a hideg, kockára vágott vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel eldolgozzuk benne. Lehetőleg ezt a folyamatot úgy csináljuk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg túlságosan a vaj, hiszen akkor magába szívja a lisztet. Amikor már morzsalékossá válik, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a vizet. A pitealapot folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára.
- A töltelék elkészítéséhez a lereszelt almát egy lábosba tesszük a cukorral, a fahéjjal, a citromlével, a vanília aromával, az őrölt szerecsendióval és a gyömbérrel, és közepes lángon főzzük. A fűszerek mennyiségét nyugodtan változtassuk ízlésünknek megfelelően. 1-1 hozzávaló ki is hagyható, ha például valaki nem szereti a gyömbér, esetleg a szerecsendió ízét. Miután az almás keverékünk kicsit megkaramellizálódott, hozzáadjuk a vizet és a dzsemfixet vagy keményítőt, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hagyjuk kihűlni.
- A hűtőből kivett tészta egyharmadát levágjuk és visszatesszük, amíg a kétharmad részét fél centiméter vastagságú körré nyújtjuk, és a kivajazott piteformába egyengetjük. Fontos, hogy szép egyenletesen béleljük ki a formánkat. Ezt az alapot sütőpapírral leterítjük, és száraz babot vagy lencsét öntünk bele, majd így tesszük be a 180 fokos előmelegített sütőbe körülbelül 30 percig sülni (ezt nevezzük „vakon sütésnek").
- A tészta egyharmad részét szintén fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és egy éles kés segítségével háromszögeket vágunk ki belőle, amit 10 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütünk.
- Amíg a tészta sül, addig összeállítjuk a vaníliás krémet. Ehhez nem kell más tennünk, mint a cukorral kikevert pudingport tejjel felfőzni, majd folpackkal közvetlenül a meleg pudingot lefedve (hogy ne bőrösödjön be a teteje) hűlni hagyni. Miután kihűlt, robotgéppel átkeverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszín háromnegyed részét, amivel egyneművé keverjük.
- Elkészítjük a díszítést, amihez a cukrot alacsony lángon karamellizáljuk és folyamatos kevergetés mellett, óvatosan hozzáadjuk a forró tejet, a vajat, a vanília aromát és a sót. A kisült háromszögeket megcsorgatjuk a kész karamellszósszal, majd megszórjuk a durvára tört dióval.
- Ezek után már nincs más dolgunk, mint összeállítani a pitét! A kisült tésztát megszórjuk a maradék dióval. Erre ráöntjük az almás, majd a vaníliás krémet, amit hűtőbe lehűtünk.
- Amikor már teljesen kihűlt, díszítjük a habzsákba töltött, maradék, felvert habtejszínnel. Megszórjuk fahéjjal, ízlésesen ráhelyezzük a karamellás, diós háromszögeket. A lekvárt sem kell sajnálni, én citromdzsemet is raktam minden szelethez.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1539
- Feltöltés dátuma: 2016. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikki's Bakery
3 recept
Imádjuk az almás pitét. Magában, vaníliafagyival, karamellszósszal, forrón, langyosan, hidegen, tökmindegy mivel és hogyan. Gondoltam hát egyet, és létrehoztam a saját almáspite-receptemet, amihez nem kell külön szószt vagy fagyit készíteni, csak meg kell enni úgy, ahogy van!