r
Nosalty Logó

Nikki féle almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikki's Bakery
Nikki féle almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

almás töltelék

vaníliás töltelék

díszítés, ízesítés

Összesen 996 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

almás töltelék

vaníliás töltelék

díszítés, ízesítés

Összesen 5962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

almás töltelék

vaníliás töltelék

díszítés, ízesítés

Összesen 207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 996 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    317.1 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5557.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.6 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2403 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 5962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

tészta

almás töltelék

vaníliás töltelék

díszítés, ízesítés

Elkészítés

tészta

  1. A tészta összeállításánál az átszitált liszttel elkeverjük a cukrot, a sütőport, a sót, a reszelt citromhéjat, majd a hideg, kockára vágott vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgéppel eldolgozzuk benne. Lehetőleg ezt a folyamatot úgy csináljuk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg túlságosan a vaj, hiszen akkor magába szívja a lisztet. Amikor már morzsalékossá válik, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a vizet. A pitealapot folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára.
  2. A töltelék elkészítéséhez a lereszelt almát egy lábosba tesszük a cukorral, a fahéjjal, a citromlével, a vanília aromával, az őrölt szerecsendióval és a gyömbérrel, és közepes lángon főzzük. A fűszerek mennyiségét nyugodtan változtassuk ízlésünknek megfelelően. 1-1 hozzávaló ki is hagyható, ha például valaki nem szereti a gyömbér, esetleg a szerecsendió ízét. Miután az almás keverékünk kicsit megkaramellizálódott, hozzáadjuk a vizet és a dzsemfixet vagy keményítőt, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hagyjuk kihűlni.
  3. A hűtőből kivett tészta egyharmadát levágjuk és visszatesszük, amíg a kétharmad részét fél centiméter vastagságú körré nyújtjuk, és a kivajazott piteformába egyengetjük. Fontos, hogy szép egyenletesen béleljük ki a formánkat. Ezt az alapot sütőpapírral leterítjük, és száraz babot vagy lencsét öntünk bele, majd így tesszük be a 180 fokos előmelegített sütőbe körülbelül 30 percig sülni (ezt nevezzük „vakon sütésnek").
  4. A tészta egyharmad részét szintén fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és egy éles kés segítségével háromszögeket vágunk ki belőle, amit 10 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütünk.
  5. Amíg a tészta sül, addig összeállítjuk a vaníliás krémet. Ehhez nem kell más tennünk, mint a cukorral kikevert pudingport tejjel felfőzni, majd folpackkal közvetlenül a meleg pudingot lefedve (hogy ne bőrösödjön be a teteje) hűlni hagyni. Miután kihűlt, robotgéppel átkeverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszín háromnegyed részét, amivel egyneművé keverjük.
  6. Elkészítjük a díszítést, amihez a cukrot alacsony lángon karamellizáljuk és folyamatos kevergetés mellett, óvatosan hozzáadjuk a forró tejet, a vajat, a vanília aromát és a sót. A kisült háromszögeket megcsorgatjuk a kész karamellszósszal, majd megszórjuk a durvára tört dióval.
  7. Ezek után már nincs más dolgunk, mint összeállítani a pitét! A kisült tésztát megszórjuk a maradék dióval. Erre ráöntjük az almás, majd a vaníliás krémet, amit hűtőbe lehűtünk.
  8. Amikor már teljesen kihűlt, díszítjük a habzsákba töltött, maradék, felvert habtejszínnel. Megszórjuk fahéjjal, ízlésesen ráhelyezzük a karamellás, diós háromszögeket. A lekvárt sem kell sajnálni, én citromdzsemet is raktam minden szelethez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1539
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikki's Bakery 3 recept

Imádjuk az almás pitét. Magában, vaníliafagyival, karamellszósszal, forrón, langyosan, hidegen, tökmindegy mivel és hogyan. Gondoltam hát egyet, és létrehoztam a saját almáspite-receptemet, amihez nem kell külön szószt vagy fagyit készíteni, csak meg kell enni úgy, ahogy van!

Hozzávalók

tészta

almás töltelék

vaníliás töltelék

díszítés, ízesítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...