Citromlekvár

Citromlekvár

Leírás

A citrom az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs. Savanyú íze és különleges aromája miatt rengeteg étel hozzávalójaként alkalmazható akár nyersen a héja, leve, vagy maga a gyümölcshús, akár a kivonata aromaként, porként. A citromlekvár megőrzi a gyümölcs jellegzetes ízét, mivel a befőzés során a héját is felhasználják, ugyanakkor a cukorral ellensúlyozható a citrom savanyúsága. A lekvárok textúrája jóval egységesebb, állaga hígabb, mint a dzsemé, igaz ez a citromlekvárra is. A citromlekvár sütemények alapanyagaként kiválóan felhasználható, de akár magában, akár kenyérre kenve igazi finomság. Házi elkészítése igen egyszerű, de megvásárolható a nagyobb boltokban is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

100g Citromlekvár

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.048 g

szénhidráttartalom

68.86 g

víztartalom

30.47 g

gramm citromlekvár?

Top ásványi anyagok

Nátrium

32 mg

Kalcium

20 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Kolin

10.2 mg

C vitamin

8.8 mg

E vitamin

0.12 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.038 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

0.49 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

32 mg

Cink

0.06 mg

Réz

0.1 mg

Mangán

0.04 mg

Szelén

2 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

48.5 g

víz

30.47 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.016 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.076 mg

Niacin - B3 vitamin

0.036 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.02 mg

Folát

11 µg

Kolin

10.2 mg

E vitamin

0.12 mg

C vitamin

8.8 mg

B6 vitamin

0.02 g

8 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...