r
Nosalty Logó

Kínai stílusú citrommázas csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Kínai stílusú citrommázas csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 634 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3288.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    776 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 2531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra.
  2. A citromlekvárt keverjük össze a zúzott fokhagymával, a finomra reszelt gyömbérrel, 1 evőkanál szójaszósszal, az olajjal, majd facsarjuk hozzá a citromunk felének levét.
  3. A csirkefelsőcombokat fektessük egy alufóliával bélelt tepsibe, majd kanalazzuk rájuk a citromlekváros elegyünk felét. Ezután mehet az előmelegített sütőbe 15 percre!
  4. A következő körben locsoljuk meg a combokat a tepsi alján összegyűlt szafttal, kanalazzuk rá a maradék máz másik felét is, majd mehet vissza a sütőbe 10 percre.
  5. Ezután újra jöhet a szafttal locsolás, majd újabb 10-15 perc sütés, amíg a csirkefelsőcombok teljesen átsülnek és megpirulnak.
  6. Végezetül facsarjuk rá a citromunk másik felének levét, szórjuk meg friss újhagyma zöldjével, és reszeljünk rá citromhéjat.
  7. Tálalhatjuk rizzsel, tojásos pirított rizzsel vagy tésztával, wokban sült zöldségekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3845
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai stílusú citrommázas csirke
Hering András 182 recept

Citromlekvárral, gyömbérrel, szójaszósszal és friss citrom levével meglocsolt, sütőben sült csirkecombok, melyekhez tökéletesen dukál a tojásos sült rizs vagy a pirított tészta is. Gyors, hétköznapi vacsoraként is jó választás lehet, az édes-ragacsos-mázas csirkefalatoknál frissebb és izgalmasabb megoldás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...