r
Nosalty Logó

Gizella szelet

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Skorpió
Gizella szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.6 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 3695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral felverjük (nálam közepes fokozaton kb. 5 perc).
  2. A sütőporral és a dióval elkevert lisztet a tojásos részhez keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük a tésztánkat, és készre sütjük. (tűpróba)
  4. Ha megsült a sütink, kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt, kihűtjük.
  5. A kihűlt tésztánkról levágjuk a szélelet, majd félbevágjuk, és kb. 3-3 ek lekvárral(citrom lekvár - de lehet ribizli is) megkenjük a vágási felületet.
  6. A tölteléket elkészítjük: A levágott széleket összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, lekvárt (sárgabarack lekvár), kekszdarát, jól összekeverjük, majd a rum aromát is hozzáadjuk.
  7. A tésztánk egyik felére halmozzuk a tölteléket, elkenjük egyenletesen.
  8. A másik tésztafelet ráborítjuk.
  9. A tésztánk tetejét picit belisztezzük, és tálcát helyezünk rá, majd erre egy 1 kg-os súlyt (pl. 1 kg liszt), éslegalább 1 éjszakát át egyenletesen nyomatjuk.
  10. Másnap eltávolítjuk a súlyt, a tálcát; majd felszeleteljük, és fahéjas cukorral megszórhatjuk a felületét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32*22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23914
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Ajánló

Aki szereti a puncsos sütiket, annak ez is ízleni fog.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gizella szelet
Skorpió 49 recept

A nagynénémtől származik a recept. Attól függően is változik a süti íze, hogy milyen lekvárt használunk fel hozzá.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...