r
Nosalty Logó

Gizella szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Skorpió
Gizella szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

927
Kalória
19g
Fehérje
159.7g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
69.7g
Víz
225.1g
Koleszterin
4.3g
Rost
92.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.6 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 3695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral felverjük (nálam közepes fokozaton kb. 5 perc).
  2. A sütőporral és a dióval elkevert lisztet a tojásos részhez keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük a tésztánkat, és készre sütjük. (tűpróba)
  4. Ha megsült a sütink, kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt, kihűtjük.
  5. A kihűlt tésztánkról levágjuk a szélelet, majd félbevágjuk, és kb. 3-3 ek lekvárral(citrom lekvár - de lehet ribizli is) megkenjük a vágási felületet.
  6. A tölteléket elkészítjük: A levágott széleket összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, lekvárt (sárgabarack lekvár), kekszdarát, jól összekeverjük, majd a rum aromát is hozzáadjuk.
  7. A tésztánk egyik felére halmozzuk a tölteléket, elkenjük egyenletesen.
  8. A másik tésztafelet ráborítjuk.
  9. A tésztánk tetejét picit belisztezzük, és tálcát helyezünk rá, majd erre egy 1 kg-os súlyt (pl. 1 kg liszt), éslegalább 1 éjszakát át egyenletesen nyomatjuk.
  10. Másnap eltávolítjuk a súlyt, a tálcát; majd felszeleteljük, és fahéjas cukorral megszórhatjuk a felületét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32*22

A nagynénémtől származik a recept. Attól függően is változik a süti íze, hogy milyen lekvárt használunk fel hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!