Gizella szelet
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
13g dió82 kcal
A töltelékhez
-
13g dió82 kcal
-
70 kcal
-
2g rum5 kcal
-
25g kekszmorzsa105 kcal
-
25g citromlekvár70 kcal
Összesen
927
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
50g dió327 kcal
A töltelékhez
-
50g dió327 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
8g rum18 kcal
-
100g kekszmorzsa419 kcal
-
100g citromlekvár278 kcal
Összesen
3695
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
24g tojás30 kcal
-
21.8g cukor84 kcal
-
17.5g finomliszt64 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4.4g dió29 kcal
A töltelékhez
-
4.4g dió29 kcal
-
8.7g sárgabaracklekvár24 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
8.7g kekszmorzsa37 kcal
-
8.7g citromlekvár24 kcal
Összesen
324
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1386.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.7 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
927
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 96.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5546 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1190 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 2270 mg
-
Nátrium 1663 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 638.6 g
-
Cukor 370 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 279 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 791 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1262 micro
Összesen
3695
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
10 dkg kekszmorzsa
-
5 ek citromlekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat a cukorral felverjük (nálam közepes fokozaton kb. 5 perc).
- A sütőporral és a dióval elkevert lisztet a tojásos részhez keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük a tésztánkat, és készre sütjük. (tűpróba)
- Ha megsült a sütink, kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt, kihűtjük.
- A kihűlt tésztánkról levágjuk a szélelet, majd félbevágjuk, és kb. 3-3 ek lekvárral(citrom lekvár - de lehet ribizli is) megkenjük a vágási felületet.
- A tölteléket elkészítjük: A levágott széleket összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, lekvárt (sárgabarack lekvár), kekszdarát, jól összekeverjük, majd a rum aromát is hozzáadjuk.
- A tésztánk egyik felére halmozzuk a tölteléket, elkenjük egyenletesen.
- A másik tésztafelet ráborítjuk.
- A tésztánk tetejét picit belisztezzük, és tálcát helyezünk rá, majd erre egy 1 kg-os súlyt (pl. 1 kg liszt), éslegalább 1 éjszakát át egyenletesen nyomatjuk.
- Másnap eltávolítjuk a súlyt, a tálcát; majd felszeleteljük, és fahéjas cukorral megszórhatjuk a felületét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32*22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 23914
- Feltöltés dátuma: 2011. november 13.
Ajánló
Aki szereti a puncsos sütiket, annak ez is ízleni fog.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Skorpió
49 recept
A nagynénémtől származik a recept. Attól függően is változik a süti íze, hogy milyen lekvárt használunk fel hozzá.