Narancsos-csokoládés torta Juccitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
24 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A csokoládékrémhez
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g porcukor9 kcal
A narancskrémhez
-
57 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
A díszítéshez
-
43g narancs15 kcal
-
49 kcal
-
9 kcal
Összesen
663
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A csokoládékrémhez
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A narancskrémhez
-
343 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
A díszítéshez
-
260g narancs89 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
10g csokoládédara55 kcal
Összesen
3976
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
13g tojás16 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A csokoládékrémhez
-
7.1g étcsokoládé39 kcal
-
5.9g habtejszín17 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
A narancskrémhez
-
5.3g vaníliás pudingpor20 kcal
-
17.7g tej10 kcal
-
17.7g habtejszín52 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
A díszítéshez
-
15.3g narancs5 kcal
-
17 kcal
-
0.6g csokoládédara3 kcal
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 100.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
663
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 232.3 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5009.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1480 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1880 mg
-
Nátrium 1087 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.2 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 602.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1452 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 1406 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1279 micro
Összesen
3976
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
8 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A csokoládékrémhez
-
12 dkg étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
A narancskrémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
3 dl habtejszín
-
2 narancsból nyert narancshéj
A díszítéshez
-
1 db narancs
-
5 dkg mandulapehely
-
1 ek csokoládédara
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta hozzávalóit a szokásos módon összeállítjuk, és tortaformában megsütjük. Vízszintesen 3 lapra vágjuk.
- A csokikrémhez a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel belekeverjük a tejszínt a porcukorral együtt, és összeolvasztjuk őket.
- A narancskrémhez a pudingot elkészítjük, majd a felvert tejszínt és a narancshéjat is óvatosan hozzákeverjük.
- A torta összeállítása: az alsó lapra rákenjük a csokikrémet, majd egy kevés narancskrémet kenünk, a következő lapra narancskrémet kenünk, legvégén rátesszük a harmadik lapot, és az egészet bevonjuk a maradék narancskrémmel.
- A tetejét a szeletekre vágott naranccsal és tortadarával díszítjük. A torta oldalát beszórjuk a szeletelt mandulával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6107
- Feltöltés dátuma: 2012. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyósom receptje. És én annyira megszerettem, hogy szülinapomon mindig ilyet készítünk. Van benne csoki és narancs, mégsem túl édes, nem túl narancsos... Olyan pont jó! :-)