r
Nosalty Logó

Narancsos-csokoládés torta Juccitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-csokoládés torta Juccitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 3976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    232.3 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5009.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 3976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládékrémhez

A narancskrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóit a szokásos módon összeállítjuk, és tortaformában megsütjük. Vízszintesen 3 lapra vágjuk.
  2. A csokikrémhez a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel belekeverjük a tejszínt a porcukorral együtt, és összeolvasztjuk őket.
  3. A narancskrémhez a pudingot elkészítjük, majd a felvert tejszínt és a narancshéjat is óvatosan hozzákeverjük.
  4. A torta összeállítása: az alsó lapra rákenjük a csokikrémet, majd egy kevés narancskrémet kenünk, a következő lapra narancskrémet kenünk, legvégén rátesszük a harmadik lapot, és az egészet bevonjuk a maradék narancskrémmel.
  5. A tetejét a szeletekre vágott naranccsal és tortadarával díszítjük. A torta oldalát beszórjuk a szeletelt mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6096
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom receptje. És én annyira megszerettem, hogy szülinapomon mindig ilyet készítünk. Van benne csoki és narancs, mégsem túl édes, nem túl narancsos... Olyan pont jó! :-)

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládékrémhez

A narancskrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...