r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis paleo torta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Narancsos-csokis paleo torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    690 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2076 micro
Összesen 3766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 155 fokra.
  2. A mandulalisztet elegyítsük a kakaóval és a sütőporral.
  3. A tojások fehérjét kezdjük felvernia csipet sóval. Fokozatosan adagoljunk hozzá 4 ek xilitet és verjük keményre.
  4. A tojások sárgáját is habosítsuk fel a1 ek xilittel, majd fakanállal forgassuk a fehérjébe.
  5. 2-3 részletben keverjük a habhoz a kakaós mandulát. Öntsük át egy sütőpapírral kibélelt 20-23 cm-es formába és 45 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben. Célszerű egy nappal előbb töltés előtt elkészíteni, ugyanis csak teljes kihűlés után vágható két részbe.
  6. A kókusztejet kezdjük el melegíteni, tördeljük bele a csokit (tehetünk bele édesítőt, vagy vaníliátízlés szerint, én nem tettem), kevergessükés hagyjuk,hogy egynemű masszává olvadjanak. Legalább 12 órára tegyük hűtőbe.
  7. Másnap a csokikrémet tegyük egy keverőtálba és kezdjük habverővel felverni, adjuk hozzá 5 perc után a zselatinfixetés verjük addig, míg a keverő mintája meg nem marad a habban. Reszeljük bele 1 narancs héját.
  8. A mandulatejszínt verjük szintén habbá a habfix-szel, majd így keverjük hozzá a csokihabhoz.
  9. A tortalapot vágjuk két részbe, az első karikát helyezzük vissza a gyűrűbe, halmozzuk rá a csokikrém 90 %-át, majd fedjük be a második lappal.
  10. Az egyik narancs felét karikázzuk fel, majd vagdossuk le a fehér részeit körbe, így fektessük rá a 2. piskótalapra.
  11. A többi narancs levét facsarjuk ki, mérjük le és egészítsük ki 4,5 dl-re. (Almalével áttetszőbb lesz, narancslével intenzívebb ízű.) A gyümölcslében keverjük el az étkezési zselatint és 1 ek xilitet, majd kezdjük el forráspontig hevíteni. Egy perc forralás után húzzuk le a tűzről és hagyjuk állni 2-3 percig. Óvatosan kanalazzuk/ öntsükrá a narancsokra. Legalább 6 órán át hagyjuk állni a tortát.
  12. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben, kevergetve/ rázogatvapirítsuk halvány barnára, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  13. Éles késsel vágjuk körbe a tortát a gyűrű mentén és emeljük le róla. Kenjük rá a megmaradt csokikrémet és díszítsük az oldalát szeletelt mandulával.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Tepsi mérete: 21x21
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16953
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paleo diéta sokféle süteményt megenged, de egy jó kis csokis-habos, narancsos torta kihívásnak számított. Azt hiszem, nem vallottam kudarcot.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...