Narancsos-csokis paleo torta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
33g kókusztej66 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
72 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
22g narancs7 kcal
A tetejére
Összesen
313
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
400g kókusztej788 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
869 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
260g narancs89 kcal
A tetejére
-
300g narancslé141 kcal
-
150g almalé69 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
3766
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
20g kókusztej39 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
43 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
10g növényi tejszín25 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
13g narancs4 kcal
A tetejére
-
15g narancslé7 kcal
-
7.5g almalé3 kcal
-
0.5g xilit1 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.7g mandulapehely4 kcal
Összesen
185
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
313
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 278.2 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4073.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 779 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 583 mg
-
Foszfor 1795 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.3 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1082.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 984 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 690 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2076 micro
Összesen
3766
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
4 dl kókusztej
-
1 db vanília
-
15 dkg cukormentes csokoládé
-
1 csomag zselatinfix
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
2 dl növényi tejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 közepes db narancs
A tetejére
-
3 dl narancslé
-
1.5 dl almalé
-
1 ek xilit
-
2 teáskanál zselatin
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt melegítsük elő 155 fokra.
- A mandulalisztet elegyítsük a kakaóval és a sütőporral.
- A tojások fehérjét kezdjük felvernia csipet sóval. Fokozatosan adagoljunk hozzá 4 ek xilitet és verjük keményre.
- A tojások sárgáját is habosítsuk fel a1 ek xilittel, majd fakanállal forgassuk a fehérjébe.
- 2-3 részletben keverjük a habhoz a kakaós mandulát. Öntsük át egy sütőpapírral kibélelt 20-23 cm-es formába és 45 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben. Célszerű egy nappal előbb töltés előtt elkészíteni, ugyanis csak teljes kihűlés után vágható két részbe.
- A kókusztejet kezdjük el melegíteni, tördeljük bele a csokit (tehetünk bele édesítőt, vagy vaníliátízlés szerint, én nem tettem), kevergessükés hagyjuk,hogy egynemű masszává olvadjanak. Legalább 12 órára tegyük hűtőbe.
- Másnap a csokikrémet tegyük egy keverőtálba és kezdjük habverővel felverni, adjuk hozzá 5 perc után a zselatinfixetés verjük addig, míg a keverő mintája meg nem marad a habban. Reszeljük bele 1 narancs héját.
- A mandulatejszínt verjük szintén habbá a habfix-szel, majd így keverjük hozzá a csokihabhoz.
- A tortalapot vágjuk két részbe, az első karikát helyezzük vissza a gyűrűbe, halmozzuk rá a csokikrém 90 %-át, majd fedjük be a második lappal.
- Az egyik narancs felét karikázzuk fel, majd vagdossuk le a fehér részeit körbe, így fektessük rá a 2. piskótalapra.
- A többi narancs levét facsarjuk ki, mérjük le és egészítsük ki 4,5 dl-re. (Almalével áttetszőbb lesz, narancslével intenzívebb ízű.) A gyümölcslében keverjük el az étkezési zselatint és 1 ek xilitet, majd kezdjük el forráspontig hevíteni. Egy perc forralás után húzzuk le a tűzről és hagyjuk állni 2-3 percig. Óvatosan kanalazzuk/ öntsükrá a narancsokra. Legalább 6 órán át hagyjuk állni a tortát.
- A szeletelt mandulát száraz serpenyőben, kevergetve/ rázogatvapirítsuk halvány barnára, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
- Éles késsel vágjuk körbe a tortát a gyűrű mentén és emeljük le róla. Kenjük rá a megmaradt csokikrémet és díszítsük az oldalát szeletelt mandulával.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Tepsi mérete: 21x21
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16953
- Feltöltés dátuma: 2013. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
A paleo diéta sokféle süteményt megenged, de egy jó kis csokis-habos, narancsos torta kihívásnak számított. Azt hiszem, nem vallottam kudarcot.