Narancsos álomtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
TraRita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g víz0 kcal
-
11 kcal
A krémhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
100g tej56 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
3g zselatin10 kcal
A díszítéshez
-
25g csokoládé137 kcal
-
50g babapiskóta188 kcal
Összesen
1670
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g víz0 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
400g tej224 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
12g zselatin40 kcal
A díszítéshez
-
100g csokoládé546 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
Összesen
6671
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
10.8g tojás14 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
17g narancs6 kcal
-
2.9g narancslé1 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
16.4g habtejszín48 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
A díszítéshez
-
3.3g csokoládé18 kcal
-
6.6g babapiskóta25 kcal
Összesen
218
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1619.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.7 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 275.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 533 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
Összesen
1670
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 138.3 g
Zsír
-
Összesen 254.6 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6478.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 1798 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 2495 mg
-
Nátrium 1479 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 970.6 g
-
Cukor 652 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1102.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2216 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 528 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 1661 mg
-
Retinol - A vitamin: 2131 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 692 micro
-
β-crypt 627 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3015 micro
Összesen
6671
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
25 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
4 db tojássárgája
-
20 dkg cukor
-
1 narancsból nyert narancslé
-
4 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
5 dl habtejszín
-
12 g zselatin
A díszítéshez
-
10 dkg csokoládé
-
200 g babapiskóta
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a krém egy részét: 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a narancs héjával, levével, a liszttel, felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük, félretesszük hűlni.
- A tésztához felverjük a 6 tojásfehérjét.
- A 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, meleg vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végezetül finoman belevegyítjük a habot.
- Papírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
- A krémhez a tejszínt habbá verjük, a zselatint feloldjuk fél deci vízben, majd a főzött tojásos krémmel összekeverjük.
- A 2 narancsot megtisztítjuk, a hártyákat is eltávolítjuk, majd felaprítjuk, és a krémbe tesszük.
- A kihűlt tésztát háromba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy keveset hagyunk, majd a piskóták ragasztáshoz is.
- Jól lehűtjük a betöltött tésztát, majd formázzuk (itt oválisra).
- A tetejét lecsokizzuk, oldalára pedig felragasztjuk a babapiskótát.
- Végezetül ízlés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 22785
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
TraRita
118 recept
Sógornőmnek készült ez a torta 4 évvel ezelőtt. Már nagyon szerettem volna narancsosat készíteni és ovális formájút, mert az még nem szerepelt a repertoárom között :). A torta oldalát nem akartam tejszínezni, ezért a babapiskótás megoldás juttot az eszembe. A torta színéből kiindulva pedig a barna - narancs színű szalag kombinálása adta meg a végső díszítést. Az ünnepeltnek teszett a külalakra és ízvilágra is. Szerintem is szép lett. A levágott darabokat a család nagy szeretettel eltakarítja :D.