Mustáros-zöldséges pulykacombfilé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
-
59 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
50g fehérrépa32 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
250g pulykafelsőcomb360 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
7g mustár4 kcal
A körethez
-
42g rizs149 kcal
-
12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
760
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
200g zeller72 kcal
-
300g fehérrépa191 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
1500g pulykafelsőcomb2160 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
40g mustár24 kcal
A körethez
-
250g rizs895 kcal
-
71 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
4564
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
-
9 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.1g zeller2 kcal
-
7.7g fehérrépa5 kcal
-
10.3g sárgarépa4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
7.7g tv-paprika1 kcal
-
7.7g paradicsom1 kcal
-
38.6g pulykafelsőcomb56 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
1g mustár1 kcal
A körethez
-
6.4g rizs23 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
118
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1338.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 454.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2122 micro
-
β-karotin 5424 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
760
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 338.4 g
Zsír
-
Összesen 171.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8032.6 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 481 mg
-
Kálcium 865 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 674 mg
-
Foszfor 3826 mg
-
Nátrium 2075 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2728.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3354 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 378 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 595 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1170 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 12733 micro
-
β-karotin 32541 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 7723 micro
-
Lut-zea 3457 micro
Összesen
4564
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 328 micro
-
β-karotin 838 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 199 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 db zellerlevél
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 közepes db tv-paprika
-
3 db paradicsom
-
1.5 kg pulykafelsőcomb
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 ek tejföl
-
4 ek mustár
A körethez
-
25 dkg rizs
-
1 ek napraforgó olaj
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
- Fazékba beletesszük az olajat, rá a felkockázott hagymákat, sót és lefedjük.
- Addig pároljuk közepes lángon, amíg puha nem lesz a hagyma ,akkor belerakjuk a hús, azzal jól átforgatjuk, pirítjuk.
- Hozzáadjuk a babért, a zöldségféléket, a borsot, vegetát, felöntjük vízzel, amíg el nem lepi, majd jöhet a kétféle zöldség zöldje.
- Közepes lángon fedő alatt főzzük, kb. 50-60 percig. Kóstoljuk, utána ízesítünk, és ha puha behabarjuk
- A habaráshotz egy kis tálba lisztet teszünk, rá egy csipet só, kevés vízet és jól elkeverjük.Hozzáadjuk a tejfelt és a mustárt, ezzel is jól elkeverjük.
- Kiszedjük a paprikát zöldségzöldeket, paradicsomot.
- Sűrű szitán beleöntjük a tejfeles-mustáros keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk
- A rizst olajos, vegetás vízben, jénaiban pároljuk meg, a sütőben, kb. 45-50 percig, majd kikapcsoljuk és bent hagyjuk még 10 percet, kiperegni.
- Együtt tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9948
- Feltöltés dátuma: 2010. december 12.
Ajánló
A behabaráskor a lángot vegyük le kicsire, és úgy öntsük bele, majd keverés mellett forraljuk fel, így nem lesz csomós. Egy finom pohár bor illik hozzá. Rizs helyett adhatunk mellé tésztát vagy nokedlit.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szeretjük a pulykahúst. Nagyon nehéz kifogni mostanában a kifilézett pulykacombot. Most sikerült, és nem kifejezetten vadast, hanem mustáros-zöldséges behabart filét készítettem belőle. Mi nagyon szeretjük, bármelyik körettel tálalva.