r
Nosalty Logó

Mustáros-zöldséges pulykacombfilé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Mustáros-zöldséges  pulykacombfilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez

A körethez

Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez

A körethez

Összesen 4564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez

A körethez

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2122 micro
  • β-karotin
    5424 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8032.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    481 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    3826 mg
  • Nátrium
    2075 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2728.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3354 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1170 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    12733 micro
  • β-karotin
    32541 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    7723 micro
  • Lut-zea
    3457 micro
Összesen 4564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    838 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    199 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez

A körethez

Elkészítés

A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez

  1. Fazékba beletesszük az olajat, rá a felkockázott hagymákat, sót és lefedjük.
  2. Addig pároljuk közepes lángon, amíg puha nem lesz a hagyma ,akkor belerakjuk a hús, azzal jól átforgatjuk, pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a babért, a zöldségféléket, a borsot, vegetát, felöntjük vízzel, amíg el nem lepi, majd jöhet a kétféle zöldség zöldje.
  4. Közepes lángon fedő alatt főzzük, kb. 50-60 percig. Kóstoljuk, utána ízesítünk, és ha puha behabarjuk
  5. A habaráshotz egy kis tálba lisztet teszünk, rá egy csipet só, kevés vízet és jól elkeverjük.Hozzáadjuk a tejfelt és a mustárt, ezzel is jól elkeverjük.
  6. Kiszedjük a paprikát zöldségzöldeket, paradicsomot.
  7. Sűrű szitán beleöntjük a tejfeles-mustáros keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk
  8. A rizst olajos, vegetás vízben, jénaiban pároljuk meg, a sütőben, kb. 45-50 percig, majd kikapcsoljuk és bent hagyjuk még 10 percet, kiperegni.
  9. Együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9917
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 12.

Ajánló

A behabaráskor a lángot vegyük le kicsire, és úgy öntsük bele, majd keverés mellett forraljuk fel, így nem lesz csomós. Egy finom pohár bor illik hozzá. Rizs helyett adhatunk mellé tésztát vagy nokedlit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros-zöldséges  pulykacombfilé
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a pulykahúst. Nagyon nehéz kifogni mostanában a kifilézett pulykacombot. Most sikerült, és nem kifejezetten vadast, hanem mustáros-zöldséges behabart filét készítettem belőle. Mi nagyon szeretjük, bármelyik körettel tálalva.

Hozzávalók

A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...