r
Nosalty Logó

Mustáros marhaszelet almaszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fonott Kalács
Mustáros marhaszelet almaszósszal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hús

Almaszósz

Burgonya

2936
Kalória
77.1g
Fehérje
146.1g
Szénhidrátok
230.3g
Zsír
778.3g
Víz
188.7g
Koleszterin
12.5g
Rost
31.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hús

Almaszósz

Burgonya

Összesen 2936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hús

Almaszósz

Burgonya

Összesen 14687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hús

Almaszósz

Burgonya

Összesen 219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    778.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    385.5 g

Zsír

  • Összesen
    1151.5 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    543 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    354 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9157.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    495 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    853 mg
  • Foszfor
    4992 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.5 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    3891.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    389 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    138 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    1369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 14687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beletesszük egy nagyobb tálba.
  2. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, beleszórjuk a tálba.
  3. A szeletek minden oldalát jól megsózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a magos mustárral, és minden egyéb hozzávalóval együtt jól elkeverjük, hogy mindenből jusson mindenhova.
  4. Egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk pácolódni!
  5. Serpenyőben 2-3 ek zsírt olvasztunk, belehelyezünk annyi húst, amennyi belefér, kicsit átsütjük a külsejét, majd kevés vízzel felöntjük, fedővel letakarva puhára sütjük. Gyakran forgatjuk.

Almaszósz

  1. Feltesszük a hasábburgonyát sülni.
  2. Az almákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy még ne lepje el teljesen.
  3. Tálban csomómentesre keverjük a tejet és a pudingport, beleöntjük a fazékba, hozzáadjuk a fűszereket, és folyamatos kevergetés mellett sűrű szósszá főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc

Ezt az ételt szó szerint megálmodtam. Valamikor régen biztos ettem ilyet, és elraktározódott az agyamban, hogy aztán évekkel később újra előkerüljön, de nem emlékszem, mikor és hol ettem. Mindenesetre amikor felébredtem, azonnal elszaladtam a henteshez, és megvettem életem első marhahúsát, ki kellett már ezt is próbálni, de még csak ismerkedek vele, mivel falusi gyerek lévén nem sűrűn került marha az asztalra. Ritka, hogy az édeset meg a sósat egyszerre megeszem, de az almaszósz meg a marhahús nagyon jól illik egymáshoz. A képen felsál van, de az sajnos elég rágós, úgyhogy legközelebb nem fogok abból csinálni. Mindegy is hogy a marha melyik húsából készítjük, a lényeg hogy marha legyen és szeressük!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!