Mustáros marhaszelet almaszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hús
-
300g marhahús426 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
40g tej22 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g sertészsír54 kcal
-
20g víz0 kcal
Almaszósz
-
200g alma94 kcal
-
100g víz0 kcal
-
40g tej22 kcal
-
34 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Burgonya
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
400g hasábburgonya588 kcal
Összesen
2936
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hús
-
1500g marhahús2130 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g tej112 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
100g víz0 kcal
Almaszósz
-
1000g alma468 kcal
-
500g víz0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Burgonya
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
-
2000g hasábburgonya2940 kcal
Összesen
14687
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hús
-
22.5g marhahús32 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
3g tej2 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Almaszósz
-
15g alma7 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
3g tej2 kcal
-
0.7g vaníliás pudingpor3 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Burgonya
-
12.7g napraforgó olaj112 kcal
-
29.9g hasábburgonya44 kcal
Összesen
219
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.1 g
Zsír
-
Összesen 230.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1831.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 998 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 778.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 78 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
2936
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 385.5 g
Zsír
-
Összesen 1151.5 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 543 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 354 g
-
Koleszterin 944 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9157.4 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 495 mg
-
Kálcium 836 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 853 mg
-
Foszfor 4992 mg
-
Nátrium 1853 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 730.5 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 3891.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 65 micro
-
E vitamin: 389 mg
-
C vitamin: 400 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 138 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 836 micro
-
Kolin: 1369 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
14687
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
Hús
-
2 ek mustár
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek sertészsír
-
1 dl víz
Almaszósz
-
5 közepes db alma
-
2 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 ek citromlé
Burgonya
-
10 dl napraforgó olaj
-
2 kg hasábburgonya
Elkészítés
Hús
- A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beletesszük egy nagyobb tálba.
- A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, beleszórjuk a tálba.
- A szeletek minden oldalát jól megsózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a magos mustárral, és minden egyéb hozzávalóval együtt jól elkeverjük, hogy mindenből jusson mindenhova.
- Egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk pácolódni!
- Serpenyőben 2-3 ek zsírt olvasztunk, belehelyezünk annyi húst, amennyi belefér, kicsit átsütjük a külsejét, majd kevés vízzel felöntjük, fedővel letakarva puhára sütjük. Gyakran forgatjuk.
Almaszósz
- Feltesszük a hasábburgonyát sülni.
- Az almákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy még ne lepje el teljesen.
- Tálban csomómentesre keverjük a tejet és a pudingport, beleöntjük a fazékba, hozzáadjuk a fűszereket, és folyamatos kevergetés mellett sűrű szósszá főzzük.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7393
- Feltöltés dátuma: 2015. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Ezt az ételt szó szerint megálmodtam. Valamikor régen biztos ettem ilyet, és elraktározódott az agyamban, hogy aztán évekkel később újra előkerüljön, de nem emlékszem, mikor és hol ettem. Mindenesetre amikor felébredtem, azonnal elszaladtam a henteshez, és megvettem életem első marhahúsát, ki kellett már ezt is próbálni, de még csak ismerkedek vele, mivel falusi gyerek lévén nem sűrűn került marha az asztalra. Ritka, hogy az édeset meg a sósat egyszerre megeszem, de az almaszósz meg a marhahús nagyon jól illik egymáshoz. A képen felsál van, de az sajnos elég rágós, úgyhogy legközelebb nem fogok abból csinálni. Mindegy is hogy a marha melyik húsából készítjük, a lényeg hogy marha legyen és szeressük!