Mozart torta Szöszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta sütés (2x)
-
18g tojás23 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
13g tej7 kcal
Krém készítése
-
17g cukor65 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
További hozzávalók
-
17g marcipán77 kcal
-
38g nutella202 kcal
-
21 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
-
10g eperlekvár28 kcal
Összeállítás
Összesen
990
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta sütés (2x)
-
220g tojás277 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
46 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
150g tej84 kcal
Krém készítése
-
200g cukor774 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0 kcal
-
30g mandulaaroma0 kcal
További hozzávalók
-
200g marcipán924 kcal
-
450g nutella2426 kcal
-
100g növényi tejszín251 kcal
-
150g csokoládé819 kcal
-
120g eperlekvár334 kcal
Összeállítás
Összesen
11866
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta sütés (2x)
-
6.6g tojás8 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
4.5g tej3 kcal
Krém készítése
-
6g cukor23 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
9.9g tojás12 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
9g tej5 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.9g mandulaaroma0 kcal
További hozzávalók
-
6g marcipán28 kcal
-
13.5g nutella73 kcal
-
8 kcal
-
4.5g csokoládé25 kcal
-
3.6g eperlekvár10 kcal
Összeállítás
Összesen
356
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1053.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
990
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.4 g
Zsír
-
Összesen 619.8 g
-
Telített zsírsav 322 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 2244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12639 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 3285 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 773 mg
-
Foszfor 4992 mg
-
Nátrium 3185 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1408.8 g
-
Cukor 984 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 494.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 95 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 1596 mg
-
Retinol - A vitamin: 2116 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2607 micro
Összesen
11866
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
Piskóta sütés (2x)
Krém készítése
-
20 dkg cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
6 db tojás
-
20 dkg vaj
-
3 dl tej
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
30 ml mandulaaroma
További hozzávalók
-
20 dkg marcipán
-
45 dkg nutella
-
1 dl növényi tejszín
-
15 dkg csokoládé
-
6 ek eperlekvár
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta sütés (2x)
- A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük az egészet.
- Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát és a cukrot, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet. Óvatosan elkeverjük úgy, hogy még ne legyen bekapcsolva a mixer, majd magas fokozaton kb. 1,5-2 percig kavarjuk, míg szép sima lesz, és kicsit kivilágosodik.
- Teszünk a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarjuk benne, azaz fellazítjuk a sárga masszát, majd beletesszük az összes habot, és simára keverjük.
- Ezután tortaformába/tortagyűrűbe tesszük, aminek csak az alján legyen papír, oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzogassuk kicsit fel a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a végeredmény.
- 175 fokon süssük, míg szép színt nem kap, biztonság kedvéjért végezhetünk tűpróbát is. Utána a hozzávalókból még egy piskótalapot sütünk.
Krém készítése
- A krémhez az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliakivonattal, liszttel, mandulaaromával, felöntjük a tejjel, és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
- A puha vajat habosra keverjük 2 evőkanál porcukorral, és beledolgozzuk a főzött krémet.
- A torta oldalának kenésére tegyünk félre a krémből!!
További hozzávalók
- A további hozzávalók az összeállításnál kerülnek felhasználásra.
Összeállítás
- Az egyik lapot kettévágjuk. A sütőpapírral körbebélelt (oldala) kapcsos tortasütőbe helyezzük a kettévágott lap egyikét, és megkenjük lekvárral.
- Ráhelyezzük a másik "fél" lapot. Megkenjük a mandulás krém felével.
- A marcipánmasszát torta nagyságúra nyújtjuk, és a krémre tesszük. Erre kerül a nutella krém. Ekkor egy kis időre (10-15 percre) tegyük fagyasztóba.
- Rásimítjuk a mandulás krém másik felét, és befedjük tortalappal. Hűtőbe tesszük 3 órára. Az idő leteltével kivesszük, eltávolítjuk a tortasütő oldalát és a sütőpapírt. A félretett krémmel bevonjuk a torta oldalát.
- A tejszínhabot felverjük, 1 csomag habfixálót teszünk hozzá, és felét a torta tetejére simítjuk. Másik felét habzsákból krémrózsákat nyomunk rá körben.
- Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, egy pici lyukú zacskóból díszeket rajzolunk egy darab sütőpapírra, és hagyjuk szilárdulni. A torta oldalához olyan hosszú sütőpapír csíkot vágunk, ami körbeéri és a torta magasságával megegyezik!!! Erre a csíkra csorgatjuk rá a csokoládét. Nem várjuk meg, míg teljesen megszilárdul, csak hogy már ne folyjon. Ekkor a torta oldalára simítjuk, és óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 33232
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szöszi konyhája
14 recept
Születésnapokra mindig más tortát készítek. Így lett ez a Mozart torta a fiam születésnapi tortája.