r
Nosalty Logó

Mozart torta Szöszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
Mozart torta Szöszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

Összesen 11866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    619.8 g
  • Telített zsírsav
    322 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12639 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    3285 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    773 mg
  • Foszfor
    4992 mg
  • Nátrium
    3185 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1408.8 g
  • Cukor
    984 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    1596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2607 micro
Összesen 11866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta sütés (2x)

  1. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük az egészet.
  2. Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát és a cukrot, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet. Óvatosan elkeverjük úgy, hogy még ne legyen bekapcsolva a mixer, majd magas fokozaton kb. 1,5-2 percig kavarjuk, míg szép sima lesz, és kicsit kivilágosodik.
  3. Teszünk a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarjuk benne, azaz fellazítjuk a sárga masszát, majd beletesszük az összes habot, és simára keverjük.
  4. Ezután tortaformába/tortagyűrűbe tesszük, aminek csak az alján legyen papír, oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzogassuk kicsit fel a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a végeredmény.
  5. 175 fokon süssük, míg szép színt nem kap, biztonság kedvéjért végezhetünk tűpróbát is. Utána a hozzávalókból még egy piskótalapot sütünk.

Krém készítése

  1. A krémhez az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliakivonattal, liszttel, mandulaaromával, felöntjük a tejjel, és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A puha vajat habosra keverjük 2 evőkanál porcukorral, és beledolgozzuk a főzött krémet.
  3. A torta oldalának kenésére tegyünk félre a krémből!!

További hozzávalók

  1. A további hozzávalók az összeállításnál kerülnek felhasználásra.

Összeállítás

  1. Az egyik lapot kettévágjuk. A sütőpapírral körbebélelt (oldala) kapcsos tortasütőbe helyezzük a kettévágott lap egyikét, és megkenjük lekvárral.
  2. Ráhelyezzük a másik "fél" lapot. Megkenjük a mandulás krém felével.
  3. A marcipánmasszát torta nagyságúra nyújtjuk, és a krémre tesszük. Erre kerül a nutella krém. Ekkor egy kis időre (10-15 percre) tegyük fagyasztóba.
  4. Rásimítjuk a mandulás krém másik felét, és befedjük tortalappal. Hűtőbe tesszük 3 órára. Az idő leteltével kivesszük, eltávolítjuk a tortasütő oldalát és a sütőpapírt. A félretett krémmel bevonjuk a torta oldalát.
  5. A tejszínhabot felverjük, 1 csomag habfixálót teszünk hozzá, és felét a torta tetejére simítjuk. Másik felét habzsákból krémrózsákat nyomunk rá körben.
  6. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, egy pici lyukú zacskóból díszeket rajzolunk egy darab sütőpapírra, és hagyjuk szilárdulni. A torta oldalához olyan hosszú sütőpapír csíkot vágunk, ami körbeéri és a torta magasságával megegyezik!!! Erre a csíkra csorgatjuk rá a csokoládét. Nem várjuk meg, míg teljesen megszilárdul, csak hogy már ne folyjon. Ekkor a torta oldalára simítjuk, és óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 33232
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozart torta Szöszi konyhájából
Szöszi konyhája 14 recept

Születésnapokra mindig más tortát készítek. Így lett ez a Mozart torta a fiam születésnapi tortája. 

Hozzávalók

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...